Τρία χρόνια μετά από το έπος της Πόλης και του Πρίντεζη (Video highlights )

giorgos-printezis
Έχει μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στη μνήμη μας η στιγμή που ο Γιώργος Πρίντεζης σημείωσε με τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο το καλάθι που χάρισε στους ερυθρόλευκους το άγιο δισκοπότηρο της Ευρωλίγκα
 Στις 13 Μαΐου 2012 ο Ολυμπιακός κατέκτησε την κορυφή του ευρωπαϊκού μπάσκετ επικρατώντας της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον τελικό με το πιο συγκλονιστικό φινάλε στην ιστορία, χάρη στο καλάθι του Γιώργου Πρίντεζη στην εκπνοή.

Τρία χρόνια αργότερα, οι "ερυθρόλευκοι" ετοιμάζονται για νέο θρίαμβο επί των Ρώσων, του Δημήτρη Ιτούδη αυτήν τη φορά, αφού η πορεία των δύο ομάδων διασταυρώνεται εκ νέου σε Final 4, στα ημιτελικά της Μαδρίτης.

Οδηγός θα αποτελέσει η πορεία της ομάδας του Ντούσαν Ίβκοβιτς. Ο Ολυμπιακός είχε αποκλείσει τη Σιένα στα προημιτελικά και στον ημιτελικό είχε επικρατήσει της Μπαρτσελόνα.

Η ρωσική ομάδα από τη μεριά της, είχε κερδίσει στον ημιτελικό τον Παναθηναϊκό και φάνταζε το μεγάλο φαβορί στον αγώνα με τους Πειραιώτες.


Περίπου 12 λεπτά πριν από το τέλος του αγώνα, η ΤΣΣΚΑ είχε ξεφύγει με 19 πόντους και όλα φάνταζαν να είχαν τελειώσει. Κι όμως, από εκείνο το σημείο "οικοδομήθηκε" η σύγχρονη ιστορία του Ολυμπιακού.

Οι "ερυθρόλευκοι" μείωναν συνεχώς την απόσταση, ροκάνιζαν τη διαφορά και έφτασαν να χάνουν με μόλις έναν πόντο λίγο πριν το τέλος. Ο Κώστας Παπανικολάου ευστόχησε στις βολές του, ο Ραμούνας Σισκάουσκας έχασε τις δικές του και όλα τα άλλα είναι... ιστορία.

Ο Βασίλης Σπανούλης πήρε την μπάλα, έδωσε στον Πρίντεζη στην επίθεση και ο Ολυμπιακός αναδείχτηκε πρωταθλητής Ευρώπης με τρόπο που δεν περίμενε κανείς.


Πηγή www.nooz.gr

 
thanos12680channel

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Προγνωστικά για το στοίχημα & προβλέψεις Πέμπτη 29-03-18

Μεταγραφική βόμβα από τον Ολυμπιακό (photos)

Σε αυτό το Euro παίζεται μεγάλη… μπάλα (Video-Gallery)