Ο μεθοδικός Αλέγκρι και το χρέος της ιστορίας στον Πίρλο

Ο μεθοδικός Αλέγκρι και το χρέος της ιστορίας στον ΠίρλοΚείμενο: Μάνος Σταραμόπουλος
Ο Μαξ Αλέγκρι τα κατάφερε. Έφερε εις πέρας την μεγάλη του αποστολή. Οδήγησε την Γιουβέντους στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά παράλληλα και στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου στις 6 Ιουνίου θα βρει απέναντί της, την Μπαρσελόνα για πρώτη φορά στα 60 χρόνια της διοργάνωσης!

Έτσι 12 χρόνια μετά το Μάντσεστερ όπου είχε ηττηθεί στην διαδικασία των πέναλτι απο την Μίλαν, και 9 μετά τον υποβιβασμό της στη 2η κατηγορία εξαιτίας του σκανδάλου καλτσιόπολις, τώρα η "Γηραιά Κυρία" του Ιταλικού ποδοσφαίρου, δείχνει πως επέστρεψε για τα καλά στα «μεγάλα σαλόνια» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Άντεξε μέσα στο καυτό Μπερναμπέου παίρνοντας πανάξια ισοπαλία με 1-1 και τώρα αρχίζει να πιστεύει ότι - γιατί όχι- μπορεί να ...ρίξει και το τείχος του Βερολίνου, που ακούει στο όνομα, Μπαρσελόνα.
Ο Μαξ Αλέγκρι που είχε αναλάβει το εξαιρετικά δύσκολο έργο, πέρυσι το καλοκαίρι να αντικαταστήσει τον πετυχημένο, Αντόνιο Κόντε (είχε πάρει 3 συνεχή πρωταθλήματα με την ομάδα) , έφερε εις πέρας την αποστολή του.
Πρώτα δίχως πολλές αλλαγές, απλά μερικές φορές το 3-5-2 το άλλαζε σε 4-3-1-2 όπως έγινε και το βράδι της Τετάρτης, 13ης Μαΐου στην Μαδρίτη απέναντι στην Ρεάλ. Έκλεισε σχεδόν όλους τους διαδρόμους προς την εστία του σπουδαίου, Τζιανλουίτζι Μπουφόν και όταν βρήκε την ευκαιρία, έστειλε και την μπάλα στα δίχτυα του Κασίγιας, δια μέσω ενός νεαρού και πρώην παίκτη της ισπανικής ομάδας, του Μοράτα στο 57ο . Μάλιστα ο τελευταίος δεν πανηγύρισε το τέρμα που σημείωσε. Η Ρεάλ είχε προηγηθεί με εύστοχο κτύπημα πέναλτι του Κριστιάνο Ρονάλντο στο 23ο.

Τώρα η Γιουβέντους πετάει για το Βερολίνο, έχει φτάσει στην κορυφή της ελπίδας και της περηφάνιας. Της απομένει να πετύχει και τον υψηλότερο στόχο της για φέτος. Να σηκώσουν οι παίκτες της, από τους μεγαλύτερους Μπουφόν, Πίρλο έως τους νεότερους Πογκμπά, Μοράτα το σπουδαιότερο έπαθλο σε συλλογικό επίπεδο στον κόσμο. Γνωρίζουν πολύ καλά πως στη συνάντηση κορυφής δεν θα έχουν μπροστά τους, όποιον κι όποιον αλλά τον μέγιστο, Λιονέλ Μέσι. Τον κορυφαίο κατά πολλούς σήμερα, ποδοσφαιριστή του κόσμου και την παρέα του, που είναι εξαιρετικά υπολογίσιμοι όπως ο Λουίς Σουάρες ή ο Νέιμαρ.
Τα πράγματα δεν θα είναι καθόλου μα καθόλου εύκολα. Όμως ο Αλέγκρι και οι παίκτες του ξέρουν οτι εδω που έφθασαν όλα μπορούν να συμβούν. Άλλωστε στις 20 Μαίου έχουν και τον τελικό του κυπέλλου Ιταλίας, όπου θα αντιμετωπίσουν την Λάτσιο και θέλουν να πάρουν κι αυτό το έπαθλο. Μετά το αεροπλάνο για το Βερολίνο για τη σύνοδο κορυφής απέναντι στον Μέσι...

DailyGoal.gr Logo

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Προγνωστικά για το στοίχημα & προβλέψεις Πέμπτη 29-03-18

Μεταγραφική βόμβα από τον Ολυμπιακό (photos)

Σε αυτό το Euro παίζεται μεγάλη… μπάλα (Video-Gallery)