ΠΑΟΚ – Ζίμπρου Τσισινάου

 
 Πηγή agrinioreport.com
Υποχρέωση η πρόκριση, πριμ 200.000 ευρώ οι Μολδαβοί.

Επαναληπτικός για τα πλει οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Σε ισχυ ο κανονισμος του εκτος εδρας γκολ. Σε περίπτωση επαναλαηψης του σκορ του πρώτου αγωνα ακολουθει παράταση και -αν χρειαστει- πεναλτι

173. ΠΑΟΚ – ΖΙΜΠΡΟΥ ΤΣΙΣΙΝΑΟΥ (19:15)

Γήπεδο: «Τούμπα»
Προϊστορία δεκαετίας: -
Καιρός: 25oC, αίθριος
Διαιτητής: Sergii Boiko (Ουκρανία)
ΤV: OTE Sport 1 Πρώτο παιχνίδι (Ζίμπρου – ΠΑΟΚ 1-0): Άξιος της μοίρας του ο ΠΑΟΚ, ηττήθηκε 1-0 στη Μολδαβία την περασμένη εβδομάδα και έβαλε στον εαυτό του δύσκολα ενόψει της ρεβάνς. Κόντρα σε μια ολοφάνερα υποδεέστερη ομάδα, ο δικέφαλος είχε μερικά καλά διαστήματα στο πρώτο ημίχρονο, είχε δοκάρι με τον Κατσικά (έπειτα από κόρνερ) και έδειχνε να ελέγχει το ρυθμό. Τραγικός επιθετικά στο δεύτερο μέρος, έδωσε ελπίδες στους παίκτες της Ζίμπρου και το πλήρωσε στο 80′ με τον Μπουργκίου να σκοράρει κόντρα σε μια «μαρμαρωμένη» άμυνα έπειτα από κόρνερ. Πανικοβλήθηκαν οι παίκτες του Άγγελου Αναστασιάδη, προσπάθησαν με «γεμίσματα» να απειλήσουν, δεν κατάφεραν απολύτως τίποτα. Στο φινάλε μάλιστα η ζημιά θα μπορούσε να γίνει ακόμη μεγαλύτερη αν ο Αλεξέεφ δε σημάδευε το δοκάρι.


*Δεν έχει παίξει ποτέ κόντρα σε ομάδα της Μολδαβίας ο ΠΑΟΚ στο παρελθόν. Στον αντίποδα, η Ζίμπρου κοντραρίστηκε το 2003 με τον Άρη στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ και αποκλείστηκε με ισοπαλία 1-1 στο Τσισινάου και ήττα 2-1 στη Θεσσαλονίκη.
*Οι Μολδαβοί ετοιμάζονται για το 8ο φετινό ευρωπαϊκό παιχνίδι, καθώς νωρίτερα φέτος απέκλεισαν κατά σειρά τις Σκεντίγια (συνολικό σκορ 3-2), ΤΣΣΚΑ Σόφιας (συνολικό σκορ 1-1, πρόκριση με εκτός έδρας γκολ) και Γκρόντιγκ (συνολικό σκορ 2-2).
*Η Ζίμπρου φτάνει για πρώτη φορά στην ιστορία της στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, όπως επίσης είναι η πρώτη φορά που πανηγύρισε τρεις προκρίσεις στην ίδια διοργάνωση.
*Ο ΠΑΟΚ μετράει εντός έδρας ρεκόρ 10-6-6 τα τελευταία πέντε χρόνια στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Στα τελευταία 10 ματς στο γήπεδο του, μετράει ρεκόρ 4-2-4.
*Σκόραρε στις 7/10 τελευταίες εντός έδρας ευρωπαϊκές αναμετρήσεις ο ΠΑΟΚ. Στις έξι εξ” αυτών σημείωσε περισσότερα από ένα γκολ.
*Ο ΠΑΟΚ δέχτηκε γκολ στα τελευταία 11 εντός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια του. Τελευταία φορά που κράτησε το «μηδέν» ήταν στις 15 Σεπτεμβρίου 2011, στο 0-0 με την Τότεναμ στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.
*Από τέσσερις σερί αποκλεισμούς προέρχεται ο ΠΑΟΚ σε νοκ άουτ ευρωπαϊκά «ζευγαρώματα». Αποκλείστηκε κατά σειρά από Ραπίντ Βιέννης, Μέταλιστ (αποκλείστηκε στο γήπεδο, προκρίθηκε έπειτα απ” την τιμωρία της ουκρανικής ομάδας), Σάλκε και Μπενφίκα.
*Τουλάχιστον ένα γκολ δέχτηκε στα 13/16 τελευταία εκτός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια της η Ζίμπρου. Έμεινε «άσφαιρη» στα 6. 

PAOKΠΑΟΚ (ΕΛΛΑΔΑ): Ένα παιχνίδι, μια χρονιά για τον ΠΑΟΚ. Τόσο απλά. Τα πάντα εξαρτώνται απ” το αποτέλεσμα της σημερινής αναμέτρησης με τη Ζίμπρου, στη ρεβάνς της αναπάντεχης και αδικαιολόγητης ήττας της περασμένης εβδομάδας στη Μολδαβία. Ο δικέφαλος έχει δύο επιλογές: Προκρίνεται και κερδίζει την ηρεμία του ή ολοκληρώνει την γκέλα, αποκλείεται πρόωρα, τίθεται σε μια διαδικασία εσωστρέφειας που θα τον βλάψει ανεπανόρθωτα και βάζει «μπουρλότο» στη χρονιά απ” την αρχή της.
Η ήττα στη Μολδαβία προκάλεσε τον έντονο σκεπτικισμό από την πλευρά του κόσμου, που είδε μια ανέτοιμη ομάδα, με σαφέστατα κενά σε αρκετές θέσεις και έναν προπονητή που έμοιαζε ανήμπορος να διαφοροποιήσει την κατάσταση. Ο Άγγελος Αναστασιάδης τόνισε μετά το 1-0 της Ζίμπρου ότι «θα μας βρίσουν λίγο, αλλά θα προκριθούμε», ωστόσο η εικόνα του ΠΑΟΚ τρεις μέρες αργότερα στην πρεμιέρα της Σούπερλιγκ κόντρα στην Καλλονή ήταν ξανά προβληματική, κυρίως επιθετικά. Χωρίς δημιουργία και ταχύτητα οι ασπρόμαυροι, αναλώθηκαν σε μια φλύαρη υπεροχή, είχαν αργές επιστροφές και μοιραία έμειναν στο 1-1. Έκανε rotation ο Αναστασιάδης, που ξεκούρασε τους Σαλπιγγίδη, Κάτσε, Μαντούρο, Σκόνδρα και Ρατς, επιλογή που δεν απέδωσε.
Το κλίμα είναι τεταμένο και αυτό φάνηκε και στο επεισόδιο με τον Ιβάν Σαββίδη κατά την αποχώρηση του απ” την «Τούμπα». Κάποιοι οπαδοί τον αποδοκίμασαν, ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ αντέδρασε πιάνοντας έναν απ” τον λαιμό (!) για να του ζητήσει το λόγο, με τους ψυχραιμότερους να παρεμβαίνουν.
Ενόψει της σημερινής αναμέτρησης, ο Αναστασιάδης έδωσε το στίγμα του τονίζοντας ότι είναι το ματς της χρονιάς: «Είναι ένα παιχνίδι χωρίς αύριο και πρέπει να είμαστε όλοι εδώ για να ξεπεράσουμε αυτό το εμπόδιο. Είμαστε καλύτεροι από τους αντιπάλους το αποδείξαμε και στο πρώτο παιχνίδι. Πιστεύω τα πράγματα να έρθουν όπως τα θέλουμε. Εχουμε δύο άσχημα αποτελέσματα, όχι άσχημες εμφανίσεις, αλλά όλα κρίνονται από τα αποτελέσματα. Δεν θα υπάρχουν μεγάλες διαφορές με το πρώτο ματς, απλώς πρέπει να μπει η μπάλα στα δίχτυα και για να μπει πρέπει να γυρίσει το κουμπί».
Σχετικά με την επιλογή του να κάνει rotation στο ματς με την Καλλονή, επεσήμανε: «Το ροτέισον είναι επιβεβλημένο για το ποδόσφαιρο, για όσους γνωρίζουν. Είναι οι ώρες πάρα πολύ λίγες για να ανταπεξέλθει ένας οργανισμός σε αυτά που ζητάει το ποδόσφαιρο. Αν έπαιζαν ξανά με την Καλλονή αυτοί που έπαιξαν με την Ζίμπρου το αποτέλεσμα θα ήταν χειρότερο».
Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο Έλληνας κόουτς ετοιμάζει φουλ επιθετικό σχήμα με τους Μακ και Σαλπιγγίδη στα «φτερά», τον Περέιρα σε ρόλο δεύτερου επιθετικού και τον Αθανασιάδη στην κορυφή της επίθεσης.
Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας ισοπαλία 1-1 για τον ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα της Σούπερλιγκ κόντρα στην Καλλονή. Οι νησιώτες προηγήθηκαν στο 63′ με τον Καμαρά, ισοφάρισε ο δικέφαλος στο 74′ με τον Περέιρα. Με δέκα παίκτες τελείωσαν αμφότερες οι ομάδες.
Στατιστικό: 2/2 Under 2,5 μετράει στα επίσημα ματς ο ΠΑΟΚ.
Απουσίες (4): Τραυματίες οι Γκολάσα (μέσος), Κωνσταντινίδης (αμυντικός) και Σαββίδης (μέσος) δεν υπολογίζεται ο Ιτάνζ (τερματοφύλακας).
Πιθανή ενδεκάδα 4-2-3-1: Γλύκος – Κίτσιου (δεξιά), Σκόνδρας, Βίτορ, Ρατς (αριστερά) – Μαντούρο, Κάτσε – Μακ, Περέιρα, Σαλπιγγίδης – Αθανασιάδης.
Υπόλοιπη αποστολή: Γιακουμής, Μάρτενς, Κατσικάς, Κουλούρης, Πόζογλου, Σπυρόπουλος, Τζανδάρης, Τζιόλης, Τζαβέλλας.
*Στις τελευταίες 9 εκτός έδρας ευρωπαϊκές αναμετρήσεις της, η Ζίμπρου κέρδισε μόλις δύο φορές. Πήρε τρεις ισοπαλίες, ηττήθηκε σε τέσσερα ματς.
ΖΙΜΠΡΟΥ ΤΣΙΣΙΝΑΟΥ (ΜΟΛΔΑΒΙΑ): Το πιο σημαντικό ματς της νεότερης ιστορίας της δίνει σήμερα η Ζίμπρου Τσισινάου απ” όλες τις απόψεις. Αγωνιστικά, δεν έχει προχωρήσει ποτέ ξανά τόσο πολύ στο Γιουρόπα Λιγκ και σε περίπτωση που προκριθεί στους ομίλους θα μιλάμε για τη σπουδαιότερη επιτυχία της ευρωπαϊκής ιστορίας της, ενώ ακόμη πιο σημαντικά είναι τα οικονομικά οφέλη. Τα ταμεία των Μολδαβών δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, ωστόσο άπαντες γνωρίζουν ότι ακόμη και οι όμιλοι του Γιουρόπα Λιγκ είναι «χρυσοφόροι». Ο κόουτς της Ζίμπρου, Όλεγκ Κουμπάρεφ, χαρακτήρισε τη σημερινή αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ ως «την πιο σημαντική της δεκαετίας», ενώ ρεπορτάζ απ” τη Μολδαβία ανέφεραν ότι το πριμ που πρόκειται να μοιραστούν οι ποδοσφαιριστές και το επιτελείο της Ζίμπρου σε περίπτωση πρόκρισης απέναντι στον ΠΑΟΚ μπορεί και να ξεπεράσει τις 200.000 ευρώ!
Ως εκ τούτου, αυτό που πρέπει να περιμένουμε σήμερα απ” τη Ζίμπρου είναι σκοπιμότητα, καθώς αν το παιχνίδι πάει «στα ίσια», δηλαδή στο ποδοσφαιρικό ταλέντο, οι Μολδαβοί υστερούν στον απόλυτο βαθμό. Ένα «κλειστό» και παθητικό παιχνίδι θα κάνει σήμερα η ομάδα του Κουμπάροφ, με τον έμπειρο κόουτς να δείχνει τη σημασία του αγώνα ξεκουράζοντας τη μισή ενδεκάδα στο ματς πρωταθλήματος την Κυριακή με τη Σαχάν (0-0). Έμεινε εκτός σχεδόν όλη η βασική άμυνα (έπαιξε μόνο ο Μπουργκίου), ακόμη και ο τερματοφύλακας Ρούσου, ενώ ως αλλαγή χρησιμοποιήθηκαν οι Τσεπτίνε, Σπατάρου και Αμανί. Επιστρέφει στην αρχική ενδεκάδα ο χρήσιμος μέσος Ντέντοφ (ΜΕ 2/0), που ήταν τιμωρημένος την περασμένη εβδομάδα.
Απέφυγε τα μεγάλα λόγια ο Κουμπάροφ, που έχρισε ξανά φαβορί τον ΠΑΟΚ. «Υπολογίζοντας τη δύναμη του ΠΑΟΚ και τις συνθήκες δεν νιώθουμε ασφαλείς. Παρά τη νίκη μας με 1-0 είμαστε σε μειονεκτική θέση. Πρώτα πρέπει να δούμε τις αλλαγές στο ρόστερ του ΠΑΟΚ και να αντέξουμε στην πίεση που θα ασκήσει ο αντίπαλος από νωρίς. Παράλληλα θα προσπαθήσουμε να σκοράρουμε ένα γκολ. Ξέρω τι συμβαίνει στην Τούμπα, είναι καυτή έδρα και το έδειξα στους ποδοσφαιριστές μου. Τους προειδοποιήσαμε γι` αυτό που θα συναντήσουμε. Περιμένω να δω τον ΠΑΟΚ πιο τολμηρο, πιο επιθετικό. Ο ΠΑΟΚ έχει περισσότερες πιθανότητες πρόκρισης», είπε.
Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας 0-0 για τη Ζίμπρου κόντρα στη Σαχάν στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Μολδαβίας. Έχασε πέναλτι στο 87′ η Ζίμπρου με τον Αλεξέεφ.
Στατιστικό: 3/3 εκτός έδρας Over 2,5 και G/G μετράει η Ζίμπρου στο φετινό Γιουρόπα Λιγκ.
Απουσίες (1): Εκτός αποστολής ο Παστσένκο (ΜΕ 3/0).
Πιθανή ενδεκάδα 4-2-3-1: Ρούσου – Γιαρντάν (δεξιά), Μπουργκίου, Πάβλιουτσεκ, Ερχάν (αριστερά) – Κλίμοβιτς, Ντέντοφ – Τσεπτίνε, Βισνιάκοφς, Σπατάρου – Αμανί.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Προγνωστικά για το στοίχημα & προβλέψεις Πέμπτη 29-03-18

Μεταγραφική βόμβα από τον Ολυμπιακό (photos)

Σε αυτό το Euro παίζεται μεγάλη… μπάλα (Video-Gallery)