Champions League: Ο Ολυμπιακός Θρυλική ανατροπή!

ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÍÔÉÍÁÌÏ ÆÁÃÊÑÅÌÐ (ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ 2015-2016) OLYMPIAKOS - DINAMO ZAGREB (CHAMPIONS LEAGUE 2015-2016)
Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-1 της Ντιναμό Ζάγκρεμπ για την 4η αγωνιστική του UEFA Champions League.
Μία σπουδαία νίκη, με συγκλονιστική ανατροπή, πέτυχε ο Ολυμπιακός απέναντι στη Ντινάμο Ζάγκρεμπ στο «Γ. Καραϊσκάκης» για την 4η αγωνιστική του UEFA Champions League.
Οι φιλοξενούμενοι πήραν ένα προβάδισμα που δεν δικαιούνταν μόλις στο 21', αλλά ο Θρύλος βρήκε την ψυχική δύναμη να ανατρέψει την κατάσταση με την «χρυσή» αλλαγή που ακούει στο όνομα Φελίπε Πάρντο. Ο Κολομβιανός μπήκε αντί του Ερνάνι στο γήπεδο και με δικά του γκολ στο 65' και το 90' χάρισε τους 3 πολύτιμους βαθμούς στον Ολυμπιακό που έφτασε τους 9β. και «αγκάλιασε» την πρόκριση στους 16 της διοργάνωσης, ενώ εξασφάλισε (στην χειρότερη περίπτωση) την 3η θέση του ομίλου που θα τού δώσει το δικαίωμα να συνεχίσει στο UEFA Europa League.
http://www.redpress.gr/style/images/header_redpress.jpgΘρυλική ανατροπή!
http://www.redpress.gr/style/images/header_redpress.jpg
Ο κ. Σίλβα παρέταξε τον Ολυμπιακό με διάταξη 4-2-3-1. Ο αρχηγός Ρομπέρτο ήταν κάτω από τα δοκάρια και μπροστά του η 4άδα της άμυνας απαρτίζονταν από τους Μαζουακού (αριστερά), Ελαμπντελαουΐ (δεξιά), Σιόβα και Μποτία (κεντρικό δίδυμο). Κασάμι και Μιλιβόγεβιτς ήταν οι δύο κεντρικοί μέσοι και μπροστά τους, σε δημιουργικό ρόλο, υπήρχε ο Φορτούνης. Στο αριστερό άκρο ήταν ο Σεμπά και δεξιά ο Ερνάνι ενώ στην κορυφή της επίθεσης ο Ιντέγιε.
Ο Ολυμπιακός άρχισε δυνατά θέλοντας να στριμώξει τη Ντινάμο στα καρέ της. Θα μπορούσε μάλιστα να σκοράρει στο 7' αλλά το σουτ του Φορτούνη πέρασε λίγο άουτ. Κοντά στο γκολ ο Θρύλος έφτασε και στο 15', αλλά η κεφαλιά του Ερνάνι έφυγε ελάχιστα πάνω από την αριστερή συμβολή των δοκαριών. Την ίδια ώρα οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να διασφαλίσουν τα μετόπισθεν και προσπαθούσαν, με αντεπιθέσεις, να γίνουν απειλητικοί. Σε μια τέτοια αντεπίθεση κατάφεραν, κόντρα στη ροή του αγώνα, να πάρουν προβάδισμα στο σκορ. Με κεφαλιά ο Χότζιτς έκανε το 0-1. Παρά το ψυχολογικό «χτύπημα» ο Ολυμπιακός δεν το έβαλε κάτω όμως και συνέχισε να πιέζει την Ντινάμο. Η μπάλα, όμως, δεν ήθελε να του κάνει το χατίρι των «ερυθρολεύκων» που δημιουργούσαν ευκαιρίες, αλλά η μπάλα δεν έμπαινε στα δίχτυα.
 http://www.redpress.gr/style/images/header_redpress.jpgΤι λαός Θεέ μου! (photos)
Ορμητικά ο Ολυμπιακός μπήκε και στο β' ημίχρονο. Στο 46' είχε καλό σουτ με τον Κασάμι και στο 54' δεν κατάφερε, με τον Φορτούνη, να εκμεταλλευτεί πέναλτι που κέρδισε ο Ιντέγιε. Απέκρουσε, αρχικά, ο τερματοφύλακα της Ντιναμό και εν συνεχεία το πλασέ του έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Η ομάδα δεν το έβαλε κάτω όμως. Συνέχισε να παλεύει και δικαιώθηκε στο 65' με ωραίο γκολ του Πάρντο που μόλις είχε μπει στο ματς αντί του Ερνάνι. Το «Γ. Καραϊσκάκης» μόλις είχε πάρει... φωτιά. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει και να δημιουργεί ευκαιρίες. Η μπάλα, όμως, εμφανώς δεν τον ήθελε. Και φάνηκε και στην αναγκαστική, λόγω τραυματισμού, αλλαγή του Μποτία με τον Ντα Κόστα.
Ο Ολυμπιακός, όμως, έγινε Θρύλος γιατί δεν παραδίνεται. Δεν το βάζει κάτω. Και κερδίζει ακόμα και τους άγραφους νόμους της μπάλας που λένε: όποιος χάνει ευκαιρίες τιμωρείται. Με 4 μόλις τελικές έφυγε από το «Γ. Καραϊσκάκης» η Ντινάμο την ώρα που οι Πειραιώτες έκαναν τη μία μετά την άλλη φτάνοντας στις 18. Μετά και την δίκαιη αποβολή του Πίβαριτς στο 79' το «Γ. Καραϊσκάκης» έγειρε ακόμα περισσότερο προς την περιοχή της Ντινάμο. Και στο 90' ήρθε η λύτρωση με το 2ο γκολ του Πάρντο.

Το «Φιλμ» του Αγώνα
7' Μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό με τον Φορτούνη να σουτάρει με το δεξί εκτός περιοχής και η μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι.
10' Καλή στιγμή για την ομάδα μας με τον Σεμπά να κάνει τη σέντρα σουτ από δεξιά ωστόσο η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Εδουάρδο.
12' Αδύναμο και συρτό σουτ του Χότζιτς εκτός περιοχής, μπλοκάρει άνετα ο Ρομπέρτο.

15' Σπουδαία ευκαιρία με τον Ερνάνι να πιάνει την κεφαλιά και η μπάλα να φεύγει σύριζα πάνω από την αριστερή συμβολή των δοκαριών της Ντινάμο.
21' ΓΚΟΛ. Ο Χότζιτς κάνει το 0-1 για την Ντινάμο με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή εκμεταλλευόμενος σέντρα που έγινε από αριστερά από τον Πίβαριτς.
23' Πολύ καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό με κεφαλιά του Σιόβα. Ο Φορτούνης εκτελεί φάουλ από δεξιά (σ.σ.: κάτι σαν κοντινό κόρνερ) και ο υψηλόσωμος αμυντικός έπιασε την κεφαλιά για να στείλει τη μπάλα λίγο πάνω παό το οριζόντιο δοκάρι.

26' Κεφαλιά του Μιλιβόγεβιτς, ύστερα από κόρνερ του Φορτούνη από δεξιά, η μπάλα φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
40' Ο Σεμπά βγαίνει στην πλάτη της άμυνας της Ντινάμο και σουτάρει με το αριστερό με τον Εδουάρδο να αποκρούει σε κόρνερ στην κλειστή του γωνία.
45+1' Μετά από κόρνερ η μπάλα φτάνει στον Σεμπά που πιάνει με τη μία το αριστερό βολέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής με την μπάλα να περνάει μερικά μέτρα άουτ από το αριστερό δοκάρι.
46' Σπουδαία ευκαιρία για τον Ολυμπιακό με τον Κασάμι να κάνει δυνατό αριστερό σουτ εκτός περιοχής και η μπάλα να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
54' Χαμένο πέναλτι για τον Ολυμπιακό που κέρδισε ο Ιντέγιε από τον Γκ. Σάντος. Το εκτελεί ο Φορτούνης αλλά αποκρούει ο Εδουάρδο. Μάλιστα ο Έλληνας μέσος παίρνει το... ριμπάουντ αλλά το πλασέ του φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
http://www.redpress.gr/style/images/header_redpress.jpg
65' ΓΚΟΟΟΟΟΟΛ! Το 1-1 για τον Ολυμπιακό με διαγώνιο πλασέ του Πάρντο που μόλις έχει μπει στο γήπεδο αντί του Ερνάνι. Την ασίστ την έδωσε ο Ιντέγιε.

79' Αποβολή για την Ντιναμό που μένει με 10 παίκτες αφού ο Πίβαριτς βλέπει 2η κίτρινη κάρτα.
90' ΓΚΟΟΟΟΟΟΛ: Το 2-1 για τον Θρύλο με τον Πάρντο ξανά! Νέο εξαιρετικό πλασέ του Κολομβιανού που μπήκε διαγώνια στη μεγάλη περιοχή και νίκησε ξανά τον Εδουάρδο.

Ολυμπιακός (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Μποτία (51' λ.τρ. Ντα Κόστα), Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνης, Κασάμι (80' Φινμπόγκασον), Ελαμπντελαουΐ, Σιόβας, Μαζουακού, Ερνάνι (64' Πάρντο), Σεμπά, Ιντέγιε.
Ντινάμο Ζάγκρεμπ (Ζόραν Μάμιτς): Εδουάρδο, Άντολιτς, Μασάντο, Φερνάντες (88' Μούσα), Σάντος, Χότζιτς (57' λ.τρ. Ενρίκεζ), Πίβαριτς, Πιάτσα (80' Σιγκάλ), Ρογκ, Ματέι, Ταραβέλ.
 http://www.redpress.gr/style/images/header_redpress.jpg

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Προγνωστικά για το στοίχημα & προβλέψεις Πέμπτη 29-03-18

Μεταγραφική βόμβα από τον Ολυμπιακό (photos)

Σε αυτό το Euro παίζεται μεγάλη… μπάλα (Video-Gallery)