Η μέρα που σταμάτησε ο "θεός" (vids)

Σαν σήμερα, πριν από 25 χρόνια σταμάτησε το ποδόσφαιρο, ένας Έλληνας Θεός της μπάλας, ο Βασίλης Χατζηπαναγής. 
Ο "Βάσια", που έπαιξε σε όλη του την καριέρα στην Ελλάδα στον Ηρακλή και πρόσφερε μοναδικές στιγμές "μαγείας", έχει κυπριακή καταγωγή, καθώς ο πατέρας του ήταν από την Άχνα και έφυγε πολιτικός πρόσφυγας για την Τασκένδη.
Στην Τασκένδη, ο Χατζηπαναγής καλλιέργησε το ταλέντο του και έπαιξε στην Ντιναμό Τασκένδης και την Παχτακόρ μέχρι το 1975. Τον είχε ζητήσει με μεταγραφή ο Ολυμπιακός Πειραιώς αρχικά, αλλά δεν το είχε επιτρέψει η σοβιετική ομοσπονδία και τελικά κατέληξε στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης, με τη φανέλα του οποίου ολοκλήρωσε την καριέρα του.
Ο Χατζηπαναγής ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος Έλληνας ποδοσφαιριστής στην ψηφοφορία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας το 2003, αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσε να φορέσει ποτέ τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας, παρά μόνο σε ένα φιλικό το 1976, μέχρι που του έβαλε "στοπ" η ΦΙΦΑ, αφού είχε αγωνιστεί με τις μικρές εθνικές ομάδες της Σοβιετικής Ένωσης.
 

Ο "Βάσια", βέβαια, φόρεσε τη γαλανόλευκη σε επίσημο φιλικό κόντρα στη Γκάνα το 1999 σε ηλικία 45 ετών και μάλιστα αφού αγωνίστηκε στα πρώτα 21 λεπτά, πρόλαβε να δημιουργήσει το μοναδικό γκολ της Εθνικής στο 1-1 με τη Γκάνα.

Στην περίπτωση του Έλληνα Θεού, τα πολλά λόγια είναι φτώχια...

Απολαύστε τις καλύτερές του στιγμές: 

Σαν σήμερα, πριν από 22 χρόνια σταμάτησε το ποδόσφαιρο, ένας Έλληνας Θεός της μπάλας, ο Βασίλης Χατζηπαναγής. Ο "Βάσια", που έπαιξε σε όλη του την καριέρα στην Ελλάδα στον Ηρακλή και πρόσφερε μοναδικές στιγμές "μαγείας", έχει κυπριακή καταγωγή, καθώς ο πατέρας του ήταν από την Άχνα και έφυγε πολιτικός πρόσφυγας για την Τασκένδη.

Στην Τασκένδη, ο Χατζηπαναγής καλλιέργησε το ταλέντο του και έπαιξε στην Ντιναμό Τασκένδης και την Παχτακόρ μέχρι το 1975. Τον είχε ζητήσει με μετάγραφη ο Ολυμπιακός Πειραιώς αρχικά, αλλά δεν το είχε επιτρέψει η σοβιετική ομοσπονδία και τελικά κατέληξε στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης, με τη φανέλα του οποίου ολοκλήρωσε την καριέρα του.

Ο Χατζηπαναγής ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος Έλληνας ποδοσφαιριστής στην ψηφοφορία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας το 2003, αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσε να φορέσει ποτέ τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας, παρά μόνο σε ένα φιλικό το 1976, μέχρι που του έβαλε "στοπ" η ΦΙΦΑ, αφού είχε αγωνιστεί με τις μικρές εθνικές ομάδες της Σοβιετικής Ένωσης. Ο "Βάσια", βέβαια, φόρεσε τη γαλανόλευκη σε επίσημο φιλικό κόντρα στη Γκάνα το 1999 σε ηλικία 45 ετών και μάλιστα αφού αγωνίστηκε στα πρώτα 21 λεπτά, πρόλαβε να δημιουργήσει το μοναδικό γκολ της Εθνικής στο 1-1 με τη Γκάνα.

Στην περίπτωση του Έλληνα Θεού, τα πολλά λόγια είναι φτώχια... Απολαύστε τις καλύτερές του στιγμές: - See more at: http://www.balla.com.cy/3/18_Elada/37725_I_mera_pou_stamatise_o_theos_(vids)#sthash.lr66yzHz.dpuf
 
ΠΗΓΗ: balla.com.cy
Balla 
Photos by: www.ialmopia.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Προγνωστικά για το στοίχημα & προβλέψεις Πέμπτη 29-03-18

Μεταγραφική βόμβα από τον Ολυμπιακό (photos)

Σε αυτό το Euro παίζεται μεγάλη… μπάλα (Video-Gallery)