Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα - Ο Θεός

Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα - Ο Θεός
To 55ο έτος της ηλικίας έκλεισε χθες ο θρύλος του Παγκοσμίου Ποδοσφαίρου, Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, o άνθρωπος (κατά πολλούς o Θεός) που αγαπήθηκε όσο λίγοι από εκατομμύρια φιλάθλους σ' όλο τον κόσμο...
Ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών, βλέπει το πρώτο φως στις 30 Οκτωβρίου του 1960, στη πόλη Λανούς, ωστόσο μεγαλώνει στο προάστιο Βίλα Φιορίτο, λίγα χιλιόμετρα έξω από το Μπουένος Άιρες. Παιδί μιας φτωχής πολύτεκνης οικογένειας, ο μικρός Ντιεγκίτο περνάει δύσκολα παιδικά χρόνια.  Η  άθλια οικονομική κατάσταση των γονέων  του, δεν επιτρέπει σ’ αυτόν και τα επτά(!) αδέλφια του να σπουδάσουν, ούτως ώστε να βελτιώσουν το βιοτικό τους επίπεδο. Έτσι, ο Μαραντόνα αναγκάζεται να στραφεί (ευτυχώς για εμάς) στο ποδόσφαιρο για τα προς το ζην, όπου και ξεδίπλωσε το αστείρευτο ταλέντο του.
Στις 5 Δεκεμβρίου του 1970, έχοντας κλείσει πια τα δέκα, δοκιμάζει την τύχη του σε μια μικρή επαρχιακή ομάδα, την Λος Σεμπογίτας (τα μικρά κρεμμύδια). Το βραχύ ανάστημα του μικρού Ντιέγκο, δημιουργεί αρχικά αμφιβολίες ως προς τις ικανότητες του με την μπάλα. Ωστόσο αυτό, δεν αποτελεί εμπόδιο για τον εκκολαπτόμενο «μάγο», ο οποίος οδηγεί  την ομάδα του σε πολλούς τίτλους, διατηρώντας τη αήττητη για 134 παιχνίδια. Το πιτσιρίκι με το Νο 10 στη φανέλα του, γίνεται  θρύλος! 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Προγνωστικά για το στοίχημα & προβλέψεις Πέμπτη 29-03-18

Μεταγραφική βόμβα από τον Ολυμπιακό (photos)

Σε αυτό το Euro παίζεται μεγάλη… μπάλα (Video-Gallery)