Ο «Special One» πέθανε… ζήτω ο «Normal One» (vid)

 Ο Γερμανός έπιασε… αιχμάλωτο τον Μουρίνιο και η Λίβερπουλ «άλωσε» το «Στάμφορντ Μπριτζ» με 3-1

 Την προηγούμενη εβδομάδα ήταν ο Μανέ που της «έκλεψε» την νίκη στο 89’, στο ισόπαλο 1-1 απέναντι στην Σάουθαμπτον. Αυτή τη φορά, όμως, κανείς και τίποτα δεν θα μπορούσε να στερήσει από την Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ την πρώτη της νίκη στην νέα εποχή. Και τι νίκη, με τους «ρεντς» του «Normal One» να περνάνε σαν… άνεμος και μάλιστα με ανατροπή, από το «Στάμφορντ Μπριτζ», επικρατώντας της Τσέλσι με 3-1, ρίχνοντας ακόμα ένα ηχηρότατο… χαστούκι (το έκτο σε 11 αγωνιστικές) στον «Special One», Ζοζέ Μουρίνιο.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
Οι Λονδρέζοι πραγματοποίησαν… ονειρικό ξεκίνημα, καθώς άνοιξαν το σκορ στην πρώτη καλή στιγμή τους στο παιχνίδι. Ήταν το 4ο λεπτό, όταν και ο Αθπιλικουέτα έκανε το γέμισμα και τον Ραμίρες με κεφαλιά να στέλνει την μπάλα στα δίκτυα του Μινιολέ, δίνοντας το γρήγορο προβάδισμα στην Τσέλσι.

 Jurgen Klopp leaps on the touchline after Liverpool’s third goal.
http://www.sportit.gr/o-special-one-pethane-zito-o-normal-one/
Το γκολ αυτό… σόκαρε τους «ρεντς», οι οποίοι χρειάστηκε να περάσουν 15 λεπτά για να επισκεφθούν για πρώτη φορά τα καρέ της Τσέλσι, με το σουτ του Κλάιν να περνάει άουτ και 20 για να απειλήσουν, ουσιαστικά, για πρώτη φορά τον Μπέγκοβιτς, με τον τερματοφύλακα των «μπλε» να σταματά το αδύναμο σουτ του Λαλάνα.
Η Λίβερπουλ, πλέον, είχε πάρει για τα καλά τα ηνία του αγώνα και στο 26’ Κλάιν και Μίλνερ συνδυάστηκαν, τροφοδοτώντας τον Λαλάνα, όμως και πάλι ο Άγγλος διεθνής άσος της Λίβερπουλ, δεν κατάφερε να νικήσει τον Μπέγκοβιτς, με τον γκολκίπερ των Λονδρέζων να αντιδρά σωστά και στην φάση του 38’, σταματώντας την κεφαλιά του Λούκας.
Και ενώ όλα έδειχναν πως το πρώτο μέρος θα ολοκληρωθεί με την Τσέλσι μπροστά στο σκορ, ήρθε μια στιγμή… μαγείας από τον Κουτίνιο, να δικαιώσει την υπεροχή της Τσέλσι. Το ρολόι σημάδευε το 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Βραζιλιάνο, με καταπληκτική προσπάθεια, να στέλνει την μπάλα «συστημένη» στην δεξιά γωνία του Μπέγκοβιτς, ισοφαρίζοντας σε 1-1.
http://www.sportit.gr/o-special-one-pethane-zito-o-normal-one/
LONDON, ENGLAND - Saturday, October 31, 2015: Chelsea's manager Jose Mourinho and Liverpool's manager Jürgen Klopp during the Premier League match at Stamford Bridge. (Pic by David Rawcliffe/Propaganda)
thisisanfield.com
 Όπως και στο πρώτο μέρος, έτσι και στην επανάληψη, η Τσέλσι μπήκα δυνατά και είχε ένα εξαιρετικό δίλεπτο, χάνοντας ισάριθμες ευκαιρίες, αρχικά στο 60’, με τον νεοεισελθόντα Κένεντι να μην σημαδεύει σωστά και στην συνέζεια στο 62’, όταν και ο Σκρτελ σταμάτησε την τελευταία στιγμή, την προσπάθεια του Ραμίρες.
Στο 71’ ο Όσκαρ λίγο έλειψε να βάλει το γκολ της χρονιάς, όταν και έκλεψε την μπάλα από τον Λούκας και προσπάθησε να πλασάρει από τον χώρο του κέντρου (!) τον Μινιολέ, με τον Βέλγο να τεντώνεται και να πετά την μπάλα σε κόρνερ και τρία λεπτά αργότερα, το «Στάμφορντ Μπριτζ»… σώπασε.
Όπως στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, έτσι και τώρα, ήταν ο Κουτίνιο αυτός που με ακόμα μία απίστευτη προσπάθεια, αυτή τη φορά, όμως και με την βοήθεια της τύχης (η μπάλα άλλαξε ελαφρώς πορεία, μετά από επαφή με το σώμα του Τέρι), έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Μπέγκοβιτς, δίνοντας το προβάδισμα στην Λίβερπουλ, με 1-2.
Το γκολ αυτό… ισοπέδωσε την ψυχολογία των γηπεδούχων, κάτι που προσπάθησε να εκμεταλλευτεί η Λίβερπουλ, φτάνοντας δύο φορές μία… ανάσα από το 1-3. Αρχικά στο 77’, όταν και ο Μορένο πραγματοποίησε καταπληκτική κούρσα από τα αριστερά, χωρίς όμως να καταφέρει να νικήσει τον Μπέγκοβιτς και τρία λεπτά αργότερα, όταν ο Τέρι παραλίγο να σημειώσει ένα εντυπωσιακό… αυτογκόλ, πετώντας την μπάλα, τελικά, σε κόρνερ.
Στο 83’, όμως, ο εφιάλτης για τους Λονδρέζους… ολοκληρώθηκε. Η φάση ξεκίνησε από τον Άιμπ, που… χόρεψε τον προσωπικό του αντίπαλο από τα δεξιά και την κατάλληλη στιγμή τροφοδότησε τον Μπεντέκε, με τον Βέλγο να κοντρολάρει και να σημαδεύει σωστά, στο βάθος της εστίας του Μπέγκοβιτς, πετυχαίνοντας το Τσέλσι – Λίβερπουλ 1-3!
Μάλιστα, οι παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ θα μπορούσαν να δώσουν διαστάσεις θριάμβου στην νίκη τους, στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, όμως ο Κουτίνιο έχασε σπουδαία ευκαιρία να φτάσει σε χατ τρικ, καθώς την τελευταία στιγμή ο Κέιχιλ βρέθηκε στην πορεία της μπάλας, αποσοβώντας το 1-4, με το φινάλε της αναμέτρησης να βρίσκει τον Κλοπ να πανηγυρίζει το πρώτο του τρίποντο στην Πρέμιερσιπ, τους παίκτες να πανηγυρίζουν με τους φίλους της ομάδας, τον θρίαμβο στο Λονδίνο και τον Μουρίνιο να διαισθάνεται πως η άμμος στην κλεψύδρα του… τελειώνει.

Τσέλσι: Μπέγκοβιτς, Ζουμά, Κέιχιλ, Τέρι, Αθπιλικουέτα (76’ Φαλκάο), Ραμίρες, Μίκελ (70’ Φάμπρεγκας), Γουίλιαν, Όσκαρ, Αζάρ (59’ Κένεντι), Κόστα.

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Κλάιν, Σκρτελ, Σακό, Μορένο, Λούκας, Τσαν, Μίλνερ (66’ Μπεντέκε), Λαλάνα (90’ Λόβρεν), Κουτίνιο, Φιρμίνο (76’ Άιμπ).
 http://www.sportit.gr/o-special-one-pethane-zito-o-normal-one/
http://www.sportit.gr/o-special-one-pethane-zito-o-normal-one/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Προγνωστικά για το στοίχημα & προβλέψεις Πέμπτη 29-03-18

Μεταγραφική βόμβα από τον Ολυμπιακό (photos)

Σε αυτό το Euro παίζεται μεγάλη… μπάλα (Video-Gallery)