Aντίπαλοι στο παρκέ, αδέλφια στις εξέδρες (ΦΩΤΟ)

Φίλαθλοι του Ολυμπιακού και του Ερυθρού Αστέρα τίμησαν μαζί τη μνήμη του Μάρκο Ιβκοβιτς που μαχαιρώθηκε στην Κωνσταντινούπολη
Τα προεόρτια, όπως και στην αναμέτρηση του Βελιγραδίου, ήταν εντυπωσιακά. Και οι «αδελφοί εξ αίματος» οπαδοί του Ολυμπιακού και του Ερυθρού Αστέρα πραγματικά ξεπέρασαν τους εαυτούς τους στην κερκίδα.
Όμως στο παρκέ έπρεπε να υπάρξει ένας νικητής. Και αυτός ήταν ο Ολυμπακός, ο οποίος επικράτησε του Ερυθρού Αστέρα στο «Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας» με 64-59 και οριστικοποίησε την κατάληψη της 1ης θέσης στον 4ο προκριματικό όμιλο της Ευρωλίγκας, μία αγωνιστική πριν από την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης.
Μια νίκη που ήρθε με μπόλικο κόπο. Πολλά άλυτα προβλήματα, αλλά και με δύο μεγάλα σουτ. Από εκείνα που (συνήθως) κερδίζουν παιχνίδια. Για το πρώτο... ευθύνεται ένας τρόπον τινά σεσημασμένος σε τέτοιες περιπτώσεις: ο Βασίλης Σπανούλης.
Το δικό του... παραλίγο τετράποντο (απώλεσε την ελεύθερη βολή) έδωσε προβάδισμα τριών πόντων στους «ερυθρόλευκους» του Πειραιά (60-57). Ο έτερος σουτέρ τείνει να γίνει «διαβόητος» σε τέτοιες περιπτώσεις. Γιατί ο Μπρεντ Πέτγουεϊ έξω από τη γραμμή των 6,75 αποδεικνύεται φερέγγυος. Το υπό πίεση τρίποντό του έδωσε «αέρα» 6 πόντων (63-57) και ουσιαστικά τη νίκη στην ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου.
Μόνο που για να συμβεί αυτό χρειάστηκαν και μερικοί άλλοι παράγοντες. Όπως το πάθος και το πείσμα του Κώστα Σλούκα, ο οποίος εκτός από μερικά σημαντικά καλάθια έδωσε ρυθμό, έκλεψε μπάλες και μοίρασε ασίστ.
Στα συν και η άμυνα στον Μπόμπαν Μαριάνοβιτς.
Οσο ο Σέρβος σέντερ «αλώνιζε» στην επίθεση, ο Ολυμπιακός είχε πρόβλημα. Μόλις οι διάδρομοι και οι πάσες προς αυτόν σταμάτησαν, ο Αστέρας είχε φανερό πρόβλημα καταφεύγοντας σε αψυχολόγητα σουτ στο τέλος του χρόνου επίθεσης.
Τα δεκάλεπτα: 13-16, 14-12, 15-20, 22-11.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γ. Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 7 (1/4 τρίπ., 7 ριμπ.), Χάντερ 6, Ντάνστον 4 (6 ριμπ.), Σπανούλης 15 (3/6 δίπ., 2/7 τρίπ., 3/6 βολές), Σλούκας 9 (5 ασίστ, 3 κλεψ.), Αγραβάνης 4, Μάντζαρης, Καββαδάς 2, Λαφαγέτ 11 (3), Ντάρντεν 4, Λοτζέσκι 2.
ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Ντ. Ράντονιτς): Γουίλιαμς 2, Ντάνγκουμπιτς 8 (2), Μίτροβιτς 11 (1), Λάζιτς 3 (1), Μπλάζιτς 5 (1), Κάλινιτς 10 (2), Μαριάνοβιτς 17 (13 ριμπ.), Τέγιτς, Τζένκινς, Γιόβιτς, Ζίρμπες 3.
ΑΝΑΛΥΣΗ: ΜΙΧ. ΓΚΙΟΥΛΕΝΟΓΛΟΥ
ΑΠΟ
http://www.ethnos.gr/ethnosport/article.asp?catid=8242&subid=2&pubid=129924801




 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Προγνωστικά για το στοίχημα & προβλέψεις Πέμπτη 29-03-18

Μεταγραφική βόμβα από τον Ολυμπιακό (photos)

Σε αυτό το Euro παίζεται μεγάλη… μπάλα (Video-Gallery)