Ευρωπαϊκός Αστέρας ανέτειλε στη Τρίπολη, νίκησε 4-2 την Ροβανιέμι!


Αγχωτική αλλά ιστορική νίκη, η πρώτη ευρωπαϊκή για τους Αρκάδες επί της Ροβανιέμι με 4-2, η οποία του «χάρισε» το εισιτήριο για την επόμενη φάση όπου  θα αντιμετωπίσει τη Μάιντς στον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.
Κορυφαίος ο Ντε Μπλάσις με 2 γκολ. Συγκεκριμένα σκόραραν στο 12΄ ο Κουρμπέλης, 45΄+, 73΄ Ντε Μπλάσις, 81΄ Μπακασέτας . Για τους Αγιοβασίληδες τα τέρματα σημείωσαν οι: 53΄ Μακιτάλο και 62΄ Λαντεμάκι.


Το 1-1 του πρώτου αγώνα στη Φινλανδία έδινε προβάδισμα στον Αστέρα, ο οποίος χάρη σε δύο «γκάφες» του αντίπαλου γκολκίπερ βρέθηκε να προηγείται με 2-0 στο πρώτο ημίχρονο και να παίζει και με αριθμητικό πλεονέκτημα.  Η «τραγική» βραδιά του νεαρού και άπειρου Φινλανδού τερματοφύλακα ολοκληρώθηκε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν υπέπεσε σε πέναλτι επί του Μάσα και αποβλήθηκε, δίνοντας την ευκαιρία στον Ντε Μπλάσις να «γράψει» το 2-0 από τα 11 μέτρα.
Ωστόσο, αντί να «κλειδώσει» την πρόκριση στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, όπου είχε τρεις καλές ευκαιρίες μαζί μ’ ένα δοκάρι, ήθελε να παίξει με τα… νεύρα των φιλάθλων του. Και αυτό, διότι, η Ροβανιέμι από το… πουθενά μέσα σε 10 λεπτά κατάφερε να ισοφαρίσει, αν και με παίκτη λιγότερο και να αγχώσει τους Αρκάδες.


Ο Στάικος Βεργέτης προχώρησε σε μια αλλαγή σε σχέση με τον πρώτο αγώνα στην Φινλανδία, με τον Μάσα να ξεκινάει στο βασικό σχήμα, πραγματοποιώντας και το ντεμπούτο με την φανέλα του Αστέρα, στη θέση του Μπακασέτα.
Αντίθετα, η Ροβανιέμι κατέβηκε με τους ίδιους ακριβώς 11 που είχε ξεκινήσει και στο πρώτο ματς, δείγμα του ότι ο Μάλινεν εμπιστεύεται απόλυτα τους παίκτες τους παρά το 1-1 στην Φινλανδία.
Η αρκαδική ομάδα ευτύχησε να ανοίξει το σκορ νωρίς, χάρις στην έμπνευση του Κουρμπέλη που εκμεταλλεύτηκε την άστοχη έξοδο του Σάλγκρεν και πλάσαρε με ψηλοκρεμαστό σουτ έξω από την περιοχή, στο 12ο λεπτό.
Η κατάσταση φαινόταν απολύτως ελεγχόμενη, καθώς το καθαρό προβάδισμα και το αριθμητικό πλεονέκτημα των γηπεδούχων συνηγορούσαν σε ένα εύκολο και ήσυχο δεύτερο 45λεπτο. Στο 48΄ ο Ουσέρο «σημάδεψε» από κοντά το δοκάρι, στο 51΄ ο Ντε Μπλάσις αστόχησε σε τετ α τετ με τον Φόρσμαν.
Στο 53΄ Σανκαρέ και Παντελιάδης έμειναν να… κοιτάζουν τον Μακιτάλο που με προβολή μείωσε, ενώ στο 62΄ και σε κάκιστη έξοδο του Μπαντή ο Λαντεμάκι ισοφάρισε, με το δεύτερο γκολ του στις αναμετρήσεις με τον Αστέρα.
Ο Αστέρας πίεσε πολύ, αρχικά με ένα δεύτερο δοκάρι σε σουτ του Μάσα στο 68΄, για να λυτρώσει τελικά την ομάδα του ο Ντε Μπλάσις, με κεφαλιά στη σέντρα του Ρόλε γράφοντας το 3-2 και  να διαμορφώσει το τελικό σκορ ο Μπακασέτας στο 81΄ από ασίστ του Μπαντιμπανγκά, υπογράφοντας την πρώτη νίκη της ομάδας του στην Ευρώπη ύστερα από οκτώ αγώνες.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βιτάλι Μέσκοφ (Ρωσία)
ΚΟΚΚΙΝΗ: 45΄+ Σάλγκρεν
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ουσέρο – Μαγιάβα

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Μπαντής, Παντελιάδης, Σανκαρέ, Λούι, Γκοϊάν, Ουσέρο, Ρόλε, Κουρμπέλης (72΄ Μπακασέτας), Ντε Μπλάσις, Μάσα (75΄ Μουνάφο), Μπαράλες (69΄ Μπαντιμπανγκά).
 
ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ (Γιούχα Μάλινεν): Σάλγκρεν, Λαντενμάκι, Μαγιάβα, Όμπιλορ, Οκόνεν, Μακιτάλο, Οτάρου (45΄+ Φόρσμαν), Σάξμαν, Κόκο (71΄ Μπάτσου), Γκέι, Νιάσι (84΄ Λάχτινεν).
Πηγή ανάρτησης:  www.nerit.gr
Πηγή βίντεο:  Mike Loupnikis

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Προγνωστικά για το στοίχημα & προβλέψεις Πέμπτη 29-03-18

Μεταγραφική βόμβα από τον Ολυμπιακό (photos)

Σε αυτό το Euro παίζεται μεγάλη… μπάλα (Video-Gallery)