Απογευματινός περίπατος στην Κέρκυρα για Ολυμπιακό (ΒΙΝΤΕΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ)

Κέρκυρα – Ολυμπιακός 0-4 (photos) | onsports.gr
Αναδημοσίευση από onsports.gr
Με τον Τσόρι να πρωταγωνιστεί οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν χωρίς απώλειες από το νησί των Φαιάκων και στρέφουν την προσοχή τους στο προσεχές ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ – «Σηκώνει κουβέντα» η απόφαση του ρέφερι για το πέναλτι με το οποίο έγινε το 2-0

Εύκολο έργο είχε απέναντι στην Κέρκυρα ο Ολυμπιακός που μετέτρεψε σε… περίπατο την αναμέτρηση στο νησί των Φαιάκων για την 12η αγωνιστική. Οι «ερυθρόλευκοι» με 3 γκολ στο δεύτερο ημίχρονο και μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τσόρι πήραν τους τρεις βαθμούς και πλέον καταστρώνουν τα πλάνα τους για το εντός έδρας ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της αναβληθείσας 6ης αγωνιστικής.
mesa1 copy copy copy copy
«Ερυθρόλευκος μονόλογος»
Ο… φρεσκαρισμένος Ολυμπιακός δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στην Κέρκυρα και από τα πρώτα κιόλας λεπτά του αγώνα ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων.  Οι παίκτες του Μίτσελ περιόρισαν τους γηπεδούχους στο μισό γήπεδο, με τους αμυντικούς των Φαιάκων και τον Σέτκους να έχουν αρκετή δουλειά. Μέχρι περίπου το 10ο λεπτό οι «ερυθρόλευκοι» είχαν μεν την κατοχή της μπάλας αλλά αναζητούσαν διαδρόμους προς την εστία της Κέρκυρας με τους Μπενίτες, Ντοσεβί και Κασάμι να είναι οι κύριοι εκφραστές των επιθέσεων.
Στον αντίποδα, οι παίκτες του Γρηγορίου έδειχναν μεγάλη δυσκολία στο να κρατήσουν την μπάλα αλλά και να περάσουν το κέντρο, όπως φαινόταν σε αρκετές περιπτώσεις. Μάλιστα δεν ήταν λίγες οι φορές που οι αμυντικοί των γηπεδούχων έκαναν εύκολα το λάθος δίνοντας την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να… σφίξει τον κλοιό προς την εστία του Σέτκους. Οι προσπάθειες των φιλοξενούμενων καρποφόρησαν στο 19’ όταν ο Μπενίτες έκανε την ατομική ενέργεια κι έδωσε «έτοιμο γκολ» στον Φουστέρ που φρόντισε να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία.
Η συνέχεια ήταν ανάλογη με τον Ολυμπιακό να έχει… κατασκηνώσει στο μισό γήπεδο και την Κέρκυρα να μην μπορεί να κάνει αισθητή την παρουσία της επιθετικά. Ενδεικτικό είναι πως μετά το σουτ του Γκόμες στο 16’ ο Ρομπέρτο είχε ουσιαστικά ρόλο θεατή στο παιχνίδι. Όλο το ενδιαφέρον της αναμέτρησης λοιπόν παρέμενε στο μισό γήπεδο προς την εστία του Σέτκους που χρειάστηκε αρκετές φορές να επέμβει προκειμένου να διατηρήσει την ομάδα του κοντά στο σκορ. Οι Κασάμι, Φουστέρ και Μπενίτες ήταν εκείνοι κυρίως που είδαν τον πορτιέρο των Φαιάκων να τους λέει «όχι» με το πρώτο 45λεπτο να ολοκληρώνεται και την άμυνα της Κέρκυρας να… παίρνει ανάσες από την πίεση.
mesa2 copy copy copy copy copy
Στο… ίδιο έργο θεατές
Σα να μην πέρασε ούτε λεπτό από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, οι δυο ομάδες από τα πρώτα κιόλας λεπτά του δευτέρου 45λεπτου δεν έδειξαν κάτι διαφορετικό. Στο… ίδιο μοτίβο οι «ερυθρόλευκοι» διατήρησαν τα ηνία με τον Κέρκυρα απλώς να περιμένει στο μισό γήπεδο. Μάλιστα ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει «αέρα» δυο τερμάτων όταν ο διαιτητής αποφάσισε να σφυρίξει πέναλτι στο μαρκάρισμα του Γκόμες στον Μπουχαλάκη, με τον Τσόρι να ευστοχεί για το 2-0 στο 50’. Πλέον τα πράγματα έγιναν πιο… απλά για τους φιλοξενούμενους, ενώ η Κέρκυρα από εκείνο το σημείο και μετά κέρδισε μέτρα στο γήπεδο καθότι ελαττώθηκε η πίεση του Ολυμπιακού.
Το γεγονός πως η Κέρκυρα ανέβαινε σταδιακά έδωσε την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να βρει κενούς χώρους στα μετόπισθεν των γηπεδούχων και δεν άργησε να το εκμεταλλευτεί καθώς στο 58’ ο Ελαμπντελαουί ουσιαστικά «κλείδωσε» τη νίκη κάνοντας το 3-0. Στη συνέχεια φάνηκε πως οι φιλοξενούμενοι έφεραν σε πρώτο πλάνο το επερχόμενο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ καθώς έδωσαν την ευκαιρία στην Κέρκυρα να αυξήσει το ποσοστό της στην κατοχή της μπάλας, χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια πως απειλήθηκαν.
Οι γηπεδούχοι ήταν μεν πιο δραστήριοι αλλά πέραν της φάσης με τον Μπόχα Σάντσες στο 75’ δεν ανησύχησαν περαιτέρω τον Ρομπέρτο. Στον αντίποδα, οι Πειραιώτες, με τον Τσόρι να δείχνει ορεξάτος και τον Μπενίτες να διατηρεί την απόδοσή του σε ικανοποιητικά επίπεδα συνέχισαν να… αναστατώνουν την άμυνα της Κέρκυρας, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσουν την κλασική ευκαιρία. Ωστόσο, ο Τσόρι ήταν αυτός που είπε την τελευταία κουβέντα στο ματς καθώς μετά από ατομική ενέργεια έκανε το τελικό 4-0 βάζοντας ουσιαστικά την «σφραγίδα» του στο ματς.
tsori mesa
Κορυφαίος του αγώνα
Μπορεί να αγωνίστηκε για 45 λεπτά αλλά έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στο ματς. Ο λόγος για τον Τσόρι Ντομίνγκες που σημείωσε δυο τέρματα (50’ πεν., 85’) και αποτελούσε μόνιμη πηγή… κινδύνων για την άμυνα της Κέρκυρας.
Κέρκυρα (Μιχάλης Γρηγορίου): Σέτκους, Παρασκευαΐδης, Βενέτης, Ρόχας, Γκόμες, Καρντόζο (67' Ομπράντοβιτς), Μαρκόφσκι (67' Γεωργακόπουλος), Κόντος, Ανδρεόπουλος, Χαβίτο (74' Μπόρχα Σάντσες)
Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Αυλωνίτης, Μποτία (63' Σιόβας), Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Μπουχαλάκης, Κασάμι (46' Ντομίνγκες), Ντοσεβί (46' Φορτούνης), Φουστέρ, Μπενίτες

Πηγή ανάρτησης www.onsports.gr

 
 
Video :
<a href="/channel/UC04uGX-bVSwwQih0XKdlaig" class=" yt-uix-sessionlink     spf-link  g-hovercard" data-name="" data-ytid="UC04uGX-bVSwwQih0XKdlaig" data-sessionlink="ei=4zZ7VNaUOqqO0QXt14DoDg">Pantelis Panteli</a>
.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Προγνωστικά για το στοίχημα & προβλέψεις Πέμπτη 29-03-18

Μεταγραφική βόμβα από τον Ολυμπιακό (photos)

Σε αυτό το Euro παίζεται μεγάλη… μπάλα (Video-Gallery)