Τρικλοποδιά στην ΑΕΚ !!!

27 Ιουλίου 1960


27 Ιουλίου 1960 – ΟΜΑΔΑ σκίτσο: Κώστας Μητρόπουλος
Η διαφορά που είχε αποκτήσει η ΑΕΚ από τον Παναθηναϊκό άρχισε να «εξανεμίζεται» από την 27η αγωνιστική. Στο στάδιο Καραϊσκάκης παρότι οι Κιτρινόμαυροι προηγήθηκαν δύο φορές, η Προοδευτική ισοφάρισε και το τελικό 2-2 έφερε τους Πράσινους σε απόσταση δύο βαθμών. 
Το τελικό 3-2 του Πανιωνίου με την ΑΕΚ έφερε ισοβαθμία ανάμεσα στους Κιτρινόμαυρους και τους Πράσινους, αφού το βαθμολογικό σύστημα του πρώτης διοργάνωσης προέβλεπε τρεις βαθμούς στη νίκη, δύο στην ισοπαλία και ένα στην ήττα. 
Έμεναν ακόμη τρία ματς για το τέλος της παρθενικής διοργάνωσης της Εθνικής Κατηγορίας και οι νίκες στην Κατερίνη με 4-2 επί του Μέγα Αλέξανδρου και 6-2 στη Νέα Φιλαδέλφεια με την Καλαμαριά έδιναν χαρακτήρα τελικού στο Πανιώνιος – ΑΕΚ.
Οι διοικήσεις των δύο ομάδων είχαν συμφωνήσει να διεξαχθεί η αναμέτρηση στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας παρότι οι Κυανέρυθροι ήταν τυπικά γηπεδούχοι. Άλλωστε στις 12 Ιουνίου 1960 είχαν πράξει το ίδιο με τον Παναθηναϊκό, ο οποίος «ντύθηκε» φιλοξενούμενος στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και επικράτησε του Πανιωνίου με 1-0.
Στις 19 Ιουλίου 1960 η Επιτροπή Πρωταθλήματος της ΕΠΟ αποφασίζει να μην δεχθεί το αίτημα των δύο συλλόγων και ο τελικός του πρωταθλήματος να διεξαχθεί στη Νέα Σμύρνη.
Στις 24 Ιουλίου 1960 ο Θανάσης Σαραβάκος έκανε μόλις στο 2ο λεπτό το 1-0 για τον Πανιώνιο και ο Στέλιος Μπραουδάκης έκανε το 2-0 στο 43ο λεπτό. 
Την ίδια ώρα στο στάδιο Καραϊσκάκης ο Ολυμπιακός υποδεχόταν τον Παναθηναϊκό και πήρε από νωρίς το προβάδισμα στο σκορ για να φτάσει σε άνετη νίκη με 4-1. Το τελικό 3-2 του Πανιωνίου με την ΑΕΚ έφερε ισοβαθμία ανάμεσα στους Κιτρινόμαυρους και τους Πράσινους, αφού το βαθμολογικό σύστημα του πρώτης διοργάνωσης προέβλεπε τρεις βαθμούς στη νίκη, δύο στην ισοπαλία και ένα στην ήττα.
Στις 31 Ιουλίου 1960 στο μπαράζ ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-1 της ΑΕΚ στο στάδιο Καραϊσκάκης και κατέκτησε τον τίτλο. Το τελικό 3-2 του Πανιωνίου με την ΑΕΚ έφερε ισοβαθμία ανάμεσα στους Κιτρινόμαυρους και τους Πράσινους, αφού το βαθμολογικό σύστημα του πρώτης διοργάνωσης προέβλεπε τρεις βαθμούς στη νίκη

 Ziggy

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Προγνωστικά για το στοίχημα & προβλέψεις Πέμπτη 29-03-18

Μεταγραφική βόμβα από τον Ολυμπιακό (photos)

Σε αυτό το Euro παίζεται μεγάλη… μπάλα (Video-Gallery)