ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πήρε το 43ο με σφραγίδα Φουστέρ

Πήρε το 43ο με σφραγίδα Φουστέρ
Είναι ο παλαιότερος από τους εν ενεργεία ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και ο αγαπημένος της εξέδρας. Άρα, ήταν και ο... καταλληλότερος για να βάλει τη σφραγίδα του στη σημερινή κατάκτηση του πρωταθλήματος και μαθηματικά από τους Πειραιώτες…
Ο Νταβίντ Φουστέρ, με δυο γκολ (19′, 65′) και εξαιρετική απόδοση, οδήγησε τους ερυθρόλευκους στη νίκη (3-0) επί της Βέροιας στο «Γ. Καραϊσκάκης», για την 24η αγωνιστική. Ετσι, οι Πειραιώτες εξασφάλισαν και τυπικά το 6ο συνεχόμενο πρωτάθλημα (όλα τα έχει πανηγυρίσει ο Ισπανός), το 18ο τα τελευταία 20 χρόνια και 43ο στην ιστορία τους, συνολικά. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Πουλίδο (83′).
Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος σε γενικές γραμμές και επικράτησε δίκαια. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι μετά τον αποκλεισμό από την Αντερλεχτ έβγαλε αντίδραση, γεγονός σημαντικό εν όψει Τούμπας. Βέβαια, η Βέροια είχε τις ευκαιρίες για να φτάσει στην ισοφάριση.
Οι δυο ομάδες παρατάχθηκαν με πολλές αλλαγές και χωρίς άγχος, ο μεν Ολυμπιακός αφού επί της ουσίας είχε ήδη εξασφαλίσει το πρωτάθλημα, εν’ω η Βέροια γνώριζε εξ αρχής ότι παίζει σε ένα γήπεδο στο οποίο οι βαθμοί είναι εκτός προγράμματος για κάθε ομάδα αυτού του επιπέδου. Συνεπώς, δεν είχε τίποτα να χάσει. Η γηπεδούχος ομάδα είχε την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο, με τη Βασίλισσα του Βορρά να επιχειρεί να χτυπήσει με αντεπιθέσεις.
olimpiakos
Στο 6′ ο Φουστέρ πλάσαρε άουτ από κοντά, αλλά στο 19′ κατάφερε να ανοίξει το σκορ (1-0). Ο Ντομίνγκες εκτέλεσε ένα φάουλ από καλή θέση, η μπάλα κόντραρε στο τείχος και ο Ισπανός βρέθηκε σε ευνοϊκή θέση, για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με πλασέ.
Η ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου, ο οποίος χειροκροτήθηκε, ήταν ανταγωνιστική. Στο 27′ το εναέριο σουτ του Γιουσούφ, έξω απ' την περιοχή, υποχρέωσε τον Ρομπέρτο σε εντυπωσιακή επέμβαση στην αριστερή του γωνία, ενώ τρία λεπτά αργότερα (30′) ο Ναζλίδης βρέθηκε σε θέση βολής μες στην περιοχή, ύστερα από πάσα του Ανάκογλου, αλλά σούταρε άουτ.
Στο 31′ ο Καντιμοίρης έκανε τη δική του όμορφη επέμβαση σε μακρινό σουτ του Κασάμι, ο οποίος στο 41′ έστειλε την μπάλα άουτ, με κεφαλιά από ευνοϊκή θέση, ύστερα από σέντρα του Τσιμίκα, από αριστερά. Οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν ούτε στην καλύτερη στιγμή τους στο πρώτο 45λεπτο, η οποία ήρθε στις καθυστερήσεις, με το σουτ του Μαγιέφσκι μέσα απ” την περιοχή να καταλήγει άουτ.
Η όποια αντίσταση προβλήθηκε από πλευράς φιλοξενούμενων στο πρώτο μέρος… εξαφανίστηκε στο δεύτερο και το έργο των πρωταθλητών έγινε πιο εύκολο. Στο 52′ ο Μαγέφσκι δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ρομπέρτο σε τετ α τετ, ενώ στο 57′ ο Κασάμι άγγιξε το 2-0, αλλά το κιντινό πλασέ του εξουδετέρωσε ο Καντιμοίρης. Στπ 62′ ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων έδιωξε την  κεφαλιά του Ντα Κόστα, έπειτα από σέντρα του Τσιμίκα, αλλά τέσσερα λεπτά αργότερα (66′) δεν μπορούσε να κάνει τίποτα. Ο Σαλίνο έβγαλε τη σέντρα, ο Κολοβός έκανε κοντρόλ και ο Φουστέρ σούταρε κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (2-0).
Κάπου εκεί… τελείωσαν όλα. Στο 73′ Ο Φορτούνης έκανε ανάποδο ψαλίδι, αλλά ο Καντιμοίρης ήταν ξανά εκεί, όπως και στο 82′ σε νέα κεφαλιά του Ντα Κόστα. Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο 83′, όταν σε μια σύγχυση της άμυνας της Βέροιας ο Πουλίδο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κοντινή προβολή (3-0).

Ολυμπιακός (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Ντα Κόστα, Βούρος, Τσιμίκας, Ζντιέλαρ (46′ Μπουχαλάκης), Κασάμι, Ντομίνγκες (67′ Ερνάνι), Κολοβός (67′ Φορτούνης), Φουστέρ, Πουλίδο.

Βέροια (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Καντιμοίρης, Νέτο, Πούγγουρας, Μαλόν, Μπράβο, Ανάκογλου (84′ Μελικιώτης), Γιουσούφ, Ναζλίδης (71′ Καϊκούτ), Μαγιέφσκι (59′ Γεωργιάδης), Άρτσε, Σιόντης.
Πηγή: Ο Φίλαθλος
Αρχική

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Προγνωστικά για το στοίχημα & προβλέψεις Πέμπτη 29-03-18

Μεταγραφική βόμβα από τον Ολυμπιακό (photos)

Σε αυτό το Euro παίζεται μεγάλη… μπάλα (Video-Gallery)