ΜΟΝΑΚΟ – ΒΑΛΕΝΘΙΑ & ΜΑΛΜΕ - ΣΕΛΤΙΚ (21:45)

Champions League


Πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Σε ισχύ ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ. Σε περίπτωση επανάληψης του σκορ του πρώτου αγώνα ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί πέναλτι.


102. ΜΟΝΑΚΟ – ΒΑΛΕΝΘΙΑ (21:45)

Γήπεδο: "Stade Louis II."
Συνολική προϊστορία: -
Καιρός: 22οC, αίθριος
Διαιτητής: Nicola Rizzoli (Ιταλία)
Τηλεοπτική μετάδοση: OTE Sport 2

Στο πρώτο παιχνίδι (Βαλένθια – Μονακό 3-1): Εκμεταλλεύτηκε τα λάθη της άμυνας της Μονακό η Βαλένθια και επικράτησε 3-1. Ο Ροντρίγκο στο 4’ έκανε το 1-0 για τους Ισπανούς, δοκάρι ο Μπερνάρντο για τους Μονεγάσκους στο πρώτο μέρος, η ισοφάριση ήρθε στο 49’ με τον Πάσαλιτς. Ακολούθησαν δύο γκολ για τις «νυχτερίδες» με τους Παρέχο (59’) και Φεγκουλί (86’). Πολλές και καλές φάσεις για τη Μονακό στο δεύτερο μέρος, άξιζε ένα δεύτερο γκολ.

*Μόλις μια ήττα μετράει η Μονακό στα τελευταία 11 εντός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια (6-4-1), πέρυσι απ’ την Άρσεναλ στη φάση των «16» (προκρίθηκε χάρη στην εκτός έδρας νίκη με 1-3).


ΜΟΝΑΚΟ (Γαλλία, 58): Με την πλάτη στον τοίχο παίζει σήμερα η Μονακό, που είναι αναγκασμένη να κάνει κάτι που δεν κλήθηκε να πράξει στην περσινή «τρελή» πορεία της στο Τσάμπιονς Λιγκ: Να μπει στο ρόλο του δημιουργού και να ψάξει την ανατροπή. Η ήττα με 3-1 στο πρώτο ματς κόντρα στη Βαλένθια έχει ελαχιστοποιήσει τις ελπίδες της για πρόκριση, αφού σήμερα αναζητά είτε ένα «καθαρό» 2-0 ή μεγάλα σκορ όπως 3-1 (παράταση), 4-1, 5-2 κ.ο.κ. Η αλήθεια είναι πάντως, ότι δεν άξιζε να χάσει μ’ αυτό το σκορ την περασμένη εβδομάδα, «πλήρωσε» ατομικά λάθη και στιγμές αδράνειας, τη στιγμή που είχε αρκετές φάσεις, αλλά και δοκάρι στο πρώτο μέρος.

Δεν κρύφτηκε πίσω απ’ το δάχτυλο του ο Λεονάρντο Ζαρντίμ, που επεσήμανε: «Αυτό το παιχνίδι είναι πάρα πολύ μεγάλης σημασίας για τη Μονακό. Θέλουμε όσο τίποτα άλλο να συνεχίσουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ, είναι ένας στόχος που έχουμε θέσει απ’ την αρχή της προετοιμασίας. Δεν πρόκειται να αλλάξουμε κατά πολύ τα πλάνα μας, αλλά είναι προφανές ότι οφείλουμε να επιτεθούμε». Ο Πορτογάλος κόουτς ξεκούρασε τους Φαμπίνιο (ΑΜ 2/0), Καρβάλιο (ΑΜ 2/0) και Καβαλέιρο (ΜΕ 2/0) στον εκτός έδρας αγώνα του Σαββάτου με την Τουλούζ (1-1), άπαντες σήμερα επιστρέφουν λογικά στην ενδεκάδα.


«Φλύαρη» εμφάνιση για τους Μονεγάσκους, βρήκαν γκολ στο 65’ με τον πιτσιρικά Λεμάρ, νωρίτερα είδαν την Τουλούζ να χάνει απίστευτη ευκαιρία για το 2-0. Ξεκάθαρα το μυαλό τους ήταν στη σημερινή ρεβάνς με τη Βαλένθια, παιχνίδι όπου αναγκαστικά θα δώσουν χώρο στον αντίπαλο και μέχρι στιγμής φέτος δεν εμπνέουν την ίδια εμπιστοσύνη στην άμυνα σε σχέση με πέρυσι.

Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας ισοπαλία 1-1 για τη Μονακό κόντρα στην Τουλούζ στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Ligue I. Προηγήθηκε η Τουλούζ στο 22’ με τον Ντουμπιά, ισοφάρισε στο 65’ ο Λεμάρ.

Στατιστικό για 
στοίχημα: 6/6 εντός έδρας NG είχε πέρυσι στο Τσάμπιονς Λιγκ η Μονακό. 

Απουσίες (3): Tραυματίες οι Κόστα (ΜΕ) και Μουτίνιο (ΜΕ 2/0), σταθερά εκτός επιλογών ο «φευγάτος» Αμπντενούρ (ΑΜ).

Πιθανή ενδεκάδα 4-3-3: Σούμπασιτς – Φαμπίνιο, Ραγκί, Καρβάλιο, Κιρζάβα – Τουλαλάν, Μπακαγιόκο, Πάσαλιτς – Σίλβα, Καβαλέιρο, Μαρσιάλ.

*Εντυπωσιακό το ρεκόρ της Βαλένθια στα παιχνίδια επί γαλλικού εδάφους, ηττήθηκε μόλις μια φορά σε 10 επισκέψεις! Είναι αήττητη στα τελευταία 9 ματς (4-5-0), τελευταία ήττα το 1980 απ’ τη Ναντ.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ (Ισπανία, 13): Έκανε το πρώτο βήμα η Βαλένθια την περασμένη εβδομάδα, επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά που τη θέλουν να είναι το φαβορί του «ζευγαριού» με τη Μονακό. Επικράτησε 3-1, εκμεταλλευόμενη τα λάθη των Γάλλων και πήρε σπουδαίο προβάδισμα ενόψει της σημερινής ρεβάνς, όπου είναι προφανές ότι δε χρειάζεται να παίξει επιθετικά. Ουσιαστικά, οι Ισπανοί καλούνται να διαχειριστούν το σκορ του πρώτου αγώνα και να ψάξουν το εκτός έδρας γκολ, που αν πετύχουν, κατά ένα τεράστιο ποσοστό θα τους φέρει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Πρόκειται για έμπειρη ομάδα στην Ευρώπη, σαφώς πιο «μπαρουτοκαπνισμένη» απ’ τη Μονακό, γνώστρια αναμετρήσεων ειδικών συνθηκών. Άλλωστε, μιλάμε για μια ομάδα που δεν έχει αποκλειστεί ποτέ σε προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, επιτυχία που από μόνη της λέει πολλά. «Η Βαλένθια πρέπει να είναι στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, είτε έτσι, είτε αλλιώς», ξεκαθάρισε ο ακραίος μπακ, Γκαγιά, που συμπλήρωσε: «Θα μπούμε για να κερδίσουμε, αλλά είναι επίσης σημαντικό να μη δεχτούμε γκολ. Τα πρώτα λεπτά θα είναι σημαντικά».

Έκανε ροτέισον ο κόουτς, Νούνο Εσπίριτο Σάντος, στην πρεμιέρα εκτός έδρας με τη Ράγιο Βαγιεκάνο, αυτό όμως δεν εμπόδισε την ομάδα του να κάνει πολύ καλή εμφάνιση, η οποία συνοδεύτηκε από ανεπανάληπτες χαμένες ευκαιρίες, κυρίως στο πρώτο μέρος. Επιστρέφουν σήμερα οι τιμωρημένοι στην πρεμιέρα Γκαγιά (αριστερός μπακ), Παρέχο (μέσος) και Φεγκουλί (εξτρέμ), λογικά όλοι τους θα είναι βασικοί.
Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας ισοπαλία 0-0 για τη Βαλένθια κόντρα στη Ράγιο Βαγιεκάνο στην πρεμιέρα της Πριμέρα Ντιβιζιόν.

Στατιστικό: Σκόραρε στις τέσσερις τελευταίες εξόδους της στο Τσάμπιονς Λιγκ η Βαλένθια.

Απουσίες (2): Τραυματίες ο κίπερ Ντιέγκο Άλβες και ο μέσος Αντρέ Γκόμες.

Πιθανή ενδεκάδα 4-2-3-1: Ράιαν – Μπαραγάν, Μουστάφι, Ρ. Βέθο, Γκαγιά – Ένζο Πέρες, Παρέχο – Ροντρίγκο, Ντε Παούλ, Φεγκουλί – Νεγρέδο.
 http://antikouvas-bet.gr/images/betarades.png

101. ΜΑΛΜΕ - ΣΕΛΤΙΚ (21:45)

* Για 3η φορά στην ιστορία της συναντάται η Μάλμε με σύλλογο από τη Σκωτία, μέχρι στιγμής μετρά μία νίκη και μία ισοπαλία στα δύο εντός έδρας ματς.

* Η 3η... σουηδική αντίπαλος στην ιστορία της Σέλτικ είναι η Μάλμε, οι "καθολικοί" μετρούν 4 νίκες και 1 ισοπαλία στα 5 ματς (περιλαμβάνεται το παιχνίδι του πρώτου γύρου με τη Μάλμε).


Γήπεδο: "Swedbank Stadion"
Διαιτητής: M. Mazic (Σερβία)
Προϊστορία: -
Καιρός: 18οC, Αίθριος
Τηλεοπτική μετάδοση: ΟΤΕ SPORT 5

Στο πρώτο ματς (Σέλτικ - Μάλμε 3-2):
Την περασμένη Τετάρτη οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στη Γλασκώβη και μας προσέφεραν ένα πλούσιο ματς, με τελική νικήτρια τη Σέλτικ με σκορ 3-2. Οι "καθολικοί" προηγήθηκαν με 2-0 στο 10λεπτο με γκολ των Γκρίφιθς και Μπίτον, ενώ ο Μπέργκετ μείωσε για τη Μάλμε στο 52'. Ο Γκρίφιθς ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-1 στο 61ο λεπτό, ενώ ο Μπέργκετ διαμόρφωσε το τελικό 3-2 στο 95'.

ΜΑΛΜΕ (Σουηδία, 123): Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η σημερινή ρεβάνς μεταξύ Μάλμε και Σέλτικ επί σουηδικού εδάφους, με το σκορ του πρώτου αγώνα να αφήνει ανοικτούς λογαριασμούς για σήμερα. Αιτία... το γκολ του Μπέργκετ στο 95ο λεπτό, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στη Μάλμε να πάρει την πρόκριση με νίκη με σκορ 1-0 ή 2-1. Οι πρωταθλητές Σουηδίας θα επιδιώξουν για μία ακόμα φορά να εκμεταλλευθούν τη δύναμη της έδρας τους, με δεδομένο ότι δεν έχουν δεχθεί γκολ στα 11 τελευταία εντός έδρας ευρωπαϊκά ματς για προκριματικό γύρο.

Να θυμίσουμε ότι η Μάλμε απέκλεισε στο 2ο γύρο του φετινού θεσμού τη Ζαλγκίρις, ενώ στον 3ο γύρο ξεπέρασε το εμπόδιο της Σάλτσμπουργκ, χάνοντας με 2-0 στην Αυστρία και κερδίζοντας με 3-0 στη ρεβάνς της Σουηδίας. Στο σουηδικό πρωτάθλημα βρίσκεται στην 5η θέση μετά το πέρας των πρώτων 21 αγωνιστικών.

Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο κόουτς Χαρέιντε (φώτο) της Μάλμε στάθηκε στο... ζήτημα που προέκυψε από τα σκωτσέζικα ΜΜΕ, σύμφωνα με τα οποία ορισμένοι παίκτες των Σουηδών αναφέρθηκαν στους αντιπάλους τους με τους χαρακτηρισμούς "γουρούνια" και "παιδιά". Ο Χαρέιντε τόνισε σχετικά: "Σχετικά με τα σχόλια του κίπερ μας... όταν ταξιδεύεις στο εξωτερικό και πρέπει να γράψεις για παίκτες από τη Σουηδία, τη Νορβηγία ή οποιαδήποτε άλλη χώρα, πρέπει απαραίτητα να ξέρεις το νόημα των λέξεων". Εξέτισε την ποινή του και είναι διαθέσιμος ο Γκανέζος μέσος Κόφι Αντού.

Προηγούμενο ματς: Υπέστη την εκτός έδρας ήττα από τη Χάκεν με 1-0 για το σουηδικό πρωτάθλημα.

Στατιστικό για 
στοίχημα: 4/5 NG στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ.

Απουσίες (4): Εκτός αποστολής ο επιθετικός Σάν (4/0), ο μέσος Κρόον (1/0), ο αμυντικός Μπρόρσον (1/0) και ο κίπερ Αζίνοβιτς (2 συμ.).

Πιθανή ενδεκάδα 4-4-2:
Βίλαντ - Τίνερχολμ, Άρνασον, Μπέγκτσον, Γιοτούν - Ρόντιτς, Κόφι Αντού, Ρακίπ, Μπέργκετ - Έικρεμ, Τζούρτζιτς.
* Η Μάλμε κρατά ανέπαφη την εστία της στα 9 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια σε προκριματικό γύρο ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

ΣΕΛΤΙΚ (Σκωτία, 46): Η Σέλτικ, από την πλευρά της, έρχεται στη σημερινή ρεβάνς με το υπέρ της 3-2 του πρώτου αγώνα, κάτι που σημαίνει ότι χρειάζεται να δώσει τη μέγιστη προσοχή στα αμυντικά της καθήκοντα. Η αμφίβολη κατάσταση του Λούστιγκ προφανώς και αποτελεί μία αρνητική εξέλιξη προς την επίτευξη του παραπάνω σκοπού και ο Αμπρόζε μοιάζει ως ο πιθανός αντικαταστάτης του Σουηδού, σε περίπτωση που δεν καταφέρει να δώσει τελικά το "παρών". Πάντως, οι "καθολικοί" έχουν κρατήσει ανέπαφη εστία στις δύο προηγούμενες επισκέψεις τους στη Σουηδία.

Αήττητη με 4 νίκες και 1 ισοπαλία είναι η ομάδα του Ρόνι Ντέιλα στις 5 πρώτες αγωνιστικές της Πρέμιερ Σκωτίας, ενώ στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ έχει ήδη αποκλείσει στις Στιάρναν (2 νίκες) και Κάραμπαγκ (1 νίκη και 1 ισοπαλία). Ο Ντέιλα παρουσιάστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, όπου τόνισε: "Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, προκειμένου να είμαστε σε αυτό το σημείο. Πραγματοποιήσαμε πολύ καλά παιχνίδια μέχρι στιγμής στο θεσμό και νομίζω ότι έχουμε καλές πιθανότητες για την παρουσία μας στους ομίλους".

Κανονικά ταξίδεψε με την αποστολή και θα ξεκινήσει από την αρχή ο αμυντικός Βιργκίλ Φαν Ντάικ, παρά την εντεινόμενη σπέκουλα περί μετακίνησής του στη Σαουθάμπτον πριν το κλείσιμο της μεταγραφικής περιόδου.

Προηγούμενο ματς: Έφυγε με το νικηφόρο 1-3 από την έδρα της Νταντί Γιουνάιτεντ για το πρωτάθλημα Σκωτίας.

Στατιστικό: G/G και Over 3,5 τα 4 τελευταία παιχνίδια της.

Απουσίες (1): Στο 50-50 ο αμυντικός Λούστιγκ.

Πιθανή ενδεκάδα 4-2-3-1: Γκόρντον - Αμπρόζε, Μπογιάτα, Φαν Ντάικ, Ιζαγκίρε - Μπράουν, Μπίτον - Φόρεστ, Γιόχανσεν, Άρμστρονγκ - Γκρίφιθς.


 http://antikouvas-bet.gr/images/betarades.png

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Προγνωστικά για το στοίχημα & προβλέψεις Πέμπτη 29-03-18

Μεταγραφική βόμβα από τον Ολυμπιακό (photos)

Σε αυτό το Euro παίζεται μεγάλη… μπάλα (Video-Gallery)