Οι 21 παίκτες που αγωνίστηκαν και στους δύο "αιώνιους"

http://www.nooz.gr/image.ashx?fid=725515 
Ο Στέφανος Καπίνο ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό και το όνομά του τοποθετήθηκε σε μία ολιγομελή λίστα, μόλις 21 ποδοσφαιριστών, που έχουν φορέσει τη φανέλα τόσο των "ερυθρολεύκων" όσο και του Παναθηναϊκού.

Ο Έλληνας διεθνής τερματοφύλακας αγωνίστηκε από το 2011 έως το 2014 στους "πράσινους" και μετά από το περσινό "διάλειμμα" στη γερμανική Μάιντς, επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό των πρωταθλητών Ελλάδας.

Ο προηγούμενος ποδοσφαιριστής που είχε προβεί σε μία τέτοια κίνηση ήταν ένας Αργεντινός, ο Σεμπάστιαν Λέτο, ο οποίος το 2008-2009 αγωνίστηκε ως δανεικός από τη Λίβερπουλ στον Ολυμπιακό και τη νέα σεζόν υπέγραψε για 4 χρόνια στον Παναθηναϊκό.
Ο τελευταίος Έλληνας πριν από τον Καπίνο που αγωνίστηκε και στις δύο ομάδες ήταν ο Αντώνης Νικοπολίδης. Ο πρώην αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας ανήκε από το 1989 μέχρι το 2004 στον Παναθηναϊκό, γνώρισε σπουδαίες επιτυχίες στην Παιανία και μετά από την κατάκτηση του Euro της Πορτογαλίας, έκανε το μεγάλο βήμα και μετακόμισε στον Πειραιά. Εκεί αγωνίστηκε για 7 σεζόν, κατακτώντας 6 πρωταθλήματα.

Ο πρωτοπόρος σε τέτοιου είδους μετακινήσεις εντοπίζεται στο μακρινό 1927. Ο Λεωνίδας Καλογερόπουλος άφησε τον Παναθηναϊκό και φόρεσε τη φανέλα του νεοσύστατου Ολυμπιακού, κάνοντας την αρχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τη λίστα των 21, οι 14 μεταπήδησαν απευθείας από τη μία ομάδα στην άλλη, ενώ στις υπόλοιπες 7 περιπτώσεις, υπάρξε και τουλάχιστον ένας ενδιάμεσος σταθμός.

Οι 21 παίκτες που αγωνίστηκαν και στους δύο "αιωνίους"

1. Λεωνίδας Καλογερόπουλος
2. Κώστας Παπάζογλου
3. Λάκης Σοφιανός
4. Γιαννακός Φραντζής
5. Χάρης Γραμμός
6. Γιώργος Δεληκάρης
7. Αντώνης Αντωνιάδης
8. Λευτέρης Πουπάκης
9. Μάικ Γαλάκος
10. Γιάννης Κυράστας
11. Νίκος Σαργκάνης
12. Νίκος Βαμβακούλας
13. Στράτος Αποστολάκης
14. Κρις Καλατζής
15. Γιώργος Καπουράνης
16. Τάσος Μητρόπουλος
17. Γιώργος Γεωργιάδης
18. Αντώνης Νικοπολίδης
19. Μιχάλης Κωνσταντίνου
20. Σεμπαστιάν Λέτο
21. Στέφανος Καπίνο

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Προγνωστικά για το στοίχημα & προβλέψεις Πέμπτη 29-03-18

Σε αυτό το Euro παίζεται μεγάλη… μπάλα (Video-Gallery)

Μεταγραφική βόμβα από τον Ολυμπιακό (photos)