Εξωπραγματικά σκορ....από το 31-0 στο 149-0

 Από το 31-0 στο 149-0
Η Ντεπορτίβο ντελ Βάγιε δεν είναι και η καλύτερη ομάδα στην Γ' Κατηγορία του Εκουαδόρ. Για την ακρίβεια πρόκειται για ένα διαλυμένο γκρουπ παικτών, με τους πιτσιρικάδες της να έχουν αναλάβει να βγάλουν την χρονιά μέχρι το τέλος της, μιας και έχουν εγκαταλείψει οι βασικοί.

Υπό αυτές τις συνθήκες λοιπόν ταξίδεψε την περασμένη Πέμπτη στην γειτονική επαρχία του Πόρτε Βιέχο. Εκεί την περίμενε η φορμαρισμένη Κολόν.


Οι γηπεδούχοι προφανώς δεν είχαν διάθεση να χαριστούν στην πιτσιρικαρία των αντιπάλων τους. Ξεκίνησαν να σκοράρουν και μέχρι το φινάλε του αγώνα τους έστειλαν στη σέντρα συνολικά 31 φορές. Ναι, το τελικό σκορ αυτής της ας την πούμε αναμέτρηση, ήταν το απίστευτο 31-0!
Ηρωας των νικητών κάποιος Φάμπρι Καϊσέδο. Ο επιθετικός τους σημείωσε τα 12 από τα τέρματα τους, με τους Κριστιάν Ρομέρο και Βίκτορ Βάγιε να τον ακολουθούν με πέντε και τρία γκολ αντίστοιχα. Γενικότερα, στο φύλλο αγώνα ως σκόρερ καταγράφηκαν οκτώ διαφορετικοί παίκτες της Κολόν που έγραψε ιστορία, μιας και τέτοιος διασυρμός δεν έχει καταγραφεί ποτέ στα γήπεδα της Νοτίου Αμερικής!

Το 149-0
Φυσικά δεν πρόκειται για την  πρώτη φορά που συναντάμε τέτοιο απίθανο αποτέλεσμα στο ποδόσφαιρο. Το πιο πρόσφατο είχε ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και λογικά δεν θα ξεπεραστεί ποτέ. Συνέβη τον Οκτώβριο του 2002 στην Α' Κατηγορία της Μαδαγασκάρης. Η Αντέμα υποδεχόμενη την Εμιρνέ Ανταναρίβο σταμάτησε να σκοράρει στο 149-0!!! Βέβαια έχει καταγραφεί πως δεν ήταν κανονικό το παιχνίδι, καθώς στο 3-0 οι φιλοξενούμενοι σταμάτησαν ουσιαστικά να παίζουν. Ως διαμαρτυρία για την διαιτησία επέλεξαν να αφήνουν την Αντέμα να σκοράρει ανενόχλητη και εκείνη δεν της χαρίστηκε, γράφοντας αρνητική ιστορία για πάντα. Και όταν λέμε ιστορία, το εννοούμε, μιας και το σκορ έχει καταγραφεί και επισήμως ως το μεγαλύτερο στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες.

  
Πριν από 119 χρόνια
Σε κανονική- ας την πούμε ανταγωνιστική- αναμέτρηση όμως ο μεγαλύτερος διασυρμός παραμένει εκείνος που εμφανίστηκε πριν από 119 χρόνια! Η ομαδάρα της εποχής στη Σκωτία, Αμπροουθ υποδέχτηκε για το Κύπελλο της σεζόν 1985-'86 την Μπον Ακόρντ. Στο φινάλε το κοντέρ είχε σταματήσει στο 36-0.

Το 13άρι του Τόμπσον
Πιο διάσημο όμως απ' όλα αυτά τα σκορ παραμένει εκείνο που πέτυχε η Αυστραλία κόντρα στην Αμερικανική Σαμόα. Τον Απρίλιο του 2001 στο πλαίσιο των προκριματικών της Ωκεανίας για το Μουντιάλ του 2002, νίκησε μόνο 31-0. Ο Αρτσι Τόμπσον σημείωσε τα 13 εξ αυτών, ενώ οι ηττημένοι ολοκλήρωσαν τα προκριματικά δίχως να έχουν βάλει γκολ και έχοντας δεχτεί 57 σε τέσσερις αγώνες!


Διάβασε περισσότερα στο: www.gazzetta.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Προγνωστικά για το στοίχημα & προβλέψεις Πέμπτη 29-03-18

Μεταγραφική βόμβα από τον Ολυμπιακό (photos)

Σε αυτό το Euro παίζεται μεγάλη… μπάλα (Video-Gallery)