1994 – Έκπληξη από Μίλαν στην Αθήνα (vid)

Πως η αποδεκατισμένη Μίλαν συνέτριψε τη Μπαρτσελόνα του Κρόιφ
 1994 – Έκπληξη από Μίλαν στην Αθήνα (vid) 
Η Αθήνα είχε βάλει τα καλά της εκείνη τη μέρα, 18 Μαΐου 1994 για να υποδεχτεί δύο από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο και σίγουρα πιο φορμαρισμένες εκείνη την εποχή.
Ισπανοί και Ιταλοί κατέκλυσαν τη πόλη και το αεροδρόμιο του Ελληνικού δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις πολλές πτήσεις τσάρτερ. Αποτέλεσμα; Πολλοί να χάσουν το ματς επειδή έφθασε αργά το αεροπλάνο τους ή άλλοι να παρατείνουν για μια μέρα την παραμονή τους.
Η ΟΥΕΦΑ εκνευρισμένη διαμήνυσε στην ΕΠΟ πως εάν δεν φτιαχτεί νέο αεροδρόμιο δεν θα πάρει άλλο τελικό!
Στα αγωνιστικά η Μπαρτσελόνα ήταν το ακλόνητο φαβορί. Πολύ περισσότερο που η Μίλαν του Σίλβιο Μπερλουσκόνι ερχόταν αποδεκατισμένη. Τιμωρημένοι με κάρτες ήταν οι Φράνκο Μπαρέζι και Αλεσάντρο Κοστακούρτα, τραυματίες ο Μάρκο φαν Μπάστεν και ο ακριβότερος παίκτης εκείνη την εποχή ο Λουίτζι Λεντίνι που ακόμα κι όταν έγινε καλά δεν μπόρεσε να δικαιώσει τα 13 εκ. ευρώ που στοίχισε η μεταγραφή του.
Ακόμη ο περιορισμός των τριών «ξένων» σε κάθε αγώνα άφησε εκτός του Φλόριν Ραντουτσόιου, Ζαν Πιέρ Παπέν και Μπρίαν Λάουντρουπ.

Οι «ρεζέρβες» της Μίλαν έβγαλαν... ασπροπρόσωπο τον Φάμπιο Καπέλο που τους εμπιστεύθηκε μια θέση στην ενδεκάδα. Ο Μασάρο (22ο και 45ο), ο Σαβίσεβιτς (47ο) και ο Ντεσαγί (58ο) μετέτρεψαν σε περίπατο τον αγώνα.
Το τελικό 4-0 δημιούργησε αίσθηση σε όλο τον κόσμο. Πιο χαρούμενος από όλους ο Ντεσαγί που γινόταν ο πρώτος παίκτης που κέρδιζε δύο διαδοχικά Τσάμπιονς Λιγκ με διαφορετικές ομάδες (Μαρσέιγ 1993).
Χρειάστηκε να περάσουν εννιά ολόκληρα χρόνια για να κερδίσει και πάλι τον τίτλο η ιταλική ομάδα. Εως το 2003 (2-1 στα πέναλτι τη Γιουβέντους στο «Ολντ Τράφορντ»

Δείτε εδώ τα γκολ του αγώνα και τις αναμνήσεις πρωταγωνιστών του τελικού
 

DailyGoal.gr Logo

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Προγνωστικά για το στοίχημα & προβλέψεις Πέμπτη 29-03-18

Μεταγραφική βόμβα από τον Ολυμπιακό (photos)

Σε αυτό το Euro παίζεται μεγάλη… μπάλα (Video-Gallery)