To καλύτερο "εννιάρι" του Παναθηναϊκού..

pao 
Ο "νέος" Μπεργκ, ή ο "παλιός" Βαζέχα; Ο "Μανώλης" ή ο "Μιχαλάκης"; Μήπως ο "Ψηλός"; Η προτιμάτε Τζιμπρίλ και "Λύμπε; Εσείς... θυμάστε, διαβάζετε, τρέχετε στον χρόνο και επιλέγετε...
Σήμερα ανανέωσε τη συνεργασία του με τον Παναθηναϊκό ο Γιάννης Αναστασίου, ο άνθρωπος που έπεισε αρχικά τον Μάρκους Μπεργκ να έρθει στην Αθήνα.
Ο Σουηδός φορ είχε ανανεώσει προ μηνών πρόωρα τη συνεργασία του με τους Πράσινους, μάχεται για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ παρότι έχει απουσιάσει από 12 ματς πρωταθλήματος και αν τα καταφέρει θα καταστεί ο πρώτος παίκτης του Παναθηναϊκού που τον κατακτά, μετά τον Τζμπιρίλ Σισέ.

Ο Γάλλος επιθετικός έγραψε τη δική του – σύντομη – ιστορία στο Τριφύλλι, όπως και πολλοί άλλοι σέντερ φορ. Ίσως σ΄ αυτό το μίνι γκάλοπ να αδικούνται πολλοί. Από τον σπουδαίο Βαγγέλη Πανάκη και τον “Παπακανόνη”, Ανδρέα Παπαεμμανουήλ (που δεν ήταν φορ), έως τον Χρήστο Δημόπουλο και τον Οσκαρ Αλβαρέζ και τους πιο “σύγχρονους” Δημήτρη Παπαδόπουλο και Δημήτρη Σαλπιγγίδη, στην ιστορία της Α' Εθνικής. Διότι προπολεμικά, με την πράσινη φανέλα είχαν διαπρέψει μεταξύ άλλων ο Αγγελος Μεσσάρης, ο Αντώνης Μηγιάκης, ο Μήτσος Μπαλτάσης, ο Μίμης Πιερράκος.
Ο λόγος μόνο για σέντερ φορ σε αυτό το μίνι αφιέρωμα (ο Λυμπερόπουλος ήταν για αρκετά χρόνια, ως “δίδυμο” με τον Βαζέχα, για αυτό και συμπεριλαμβάνεται στη λίστα). Το “9”, άλλωστε, ως νούμερο φανέλας και όχι ως “θέση” δεν είναι τόσο... επιτυχημένο όσο το “7” στην ιστορία του Παναθηναϊκού. Ούτε όσο το “10”. Μακάρι να είχαμε στη διάθεσή μας videos για όλους, αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό. Επιλέξαμε επτά, εσείς διαλέγετε τον καλύτερο φορ στην ιστορία του Παναθηναϊκού, αν και όλα είναι σχετικά και πάντα οι διαφορετικές γενιές επηρεάζονται από όσα έχει βιώσει η καθεμιά.
“And the nominees are”, όπως θα έλεγαν στην απονομή των Οσκαρ...

1. ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ

ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ: 25/5/1946
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ/ΓΚΟΛ: 228/180*
ΤΙΤΛΟΙ: 4 πρωταθλήματα, 2 Κύπελλα
ΠΑΡΑΤΣΟΥΚΛΙ: “Ψηλός”
ΣΥΜΘΗΜΑ: “Ποιος – ποιος – ποιος, ο Αντώνης ο Ψηλός”
ΗΙGHLIGHT: Το 0-1 στο “Γκούντισον Παρκ”. Τελικό 1-1 στον προημιτελικό της πορείας προς το Γουέμπλεϊ. Η γνωστή ιστορία με τα “εννιάρια”.
Δείτε εδώ την συνέχει και τα βίντεο..

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Προγνωστικά για το στοίχημα & προβλέψεις Πέμπτη 29-03-18

Μεταγραφική βόμβα από τον Ολυμπιακό (photos)

Σε αυτό το Euro παίζεται μεγάλη… μπάλα (Video-Gallery)