Στα χαρακώματα ο Κοντονής με ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ

kontonis
Σε προγραμματισμένη συζήτηση που έγινε στο Υπουργείο Παιδείας, ο Υπουργός Αθλητισμού, κ. Κοντονής αναφέρθηκε στη βία που επικρατεί στο χώρο του ποδοσφαίρου και στην προσοχή που θα πρέπει να επιδείξουν οι αρμόδιοι φορείς των Κυβερνήσεων στον αθλητισμό. 

Ο κ. Κοντονής τόνισε πως: «Η κατάσταση οικονομικά είναι δύσκολη... Είναι μειωμένος ο προϋπολογισμός κατά 12 εκατ. ευρώ από την προηγούμενη Κυβέρνηση και προσπαθούμε να συμμαζέψουμε την κατάσταση.
Έχουμε ελάχιστες διαφοροποιήσεις στο νομοσχέδιο, που προέκυψαν μέσα από τη δημόσια διαβούλευση. Από τις παρατηρήσεις που μας έγιναν από την κεντρική νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής και έχει προστεθεί ένα επιπλέον άρθρο.
Καταργείται το άρθρο 29 παρ 12 του νόμου 3479 είναι το άρθρο 15, η ακροτελεύτια διάταξη έχει πάρει τον αριθμό 16…Κάνουμε τεράστια προσπάθεια ώστε να δώσει η Κυβέρνηση άμεση απάντηση στο τσουνάμι βίας και δεν αναφερόμαστε μονάχα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Έχουμε περιστατικά και σε άλλα αθλήματα, αλλά και σε πρωταθλήματα παίδων. Το κράτος πρέπει να έχει ρόλο εποπτικό και ελεγκτικό. Θα ανακτήσει τον έλεγχο. Αναλαμβάνουμε πολιτική ευθύνη».


Ο Υπουργός Αθλητισμού έδειξε αποφασισμένος να παρέμβει στο αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ και να μην υποχωρήσει στις απαιτήσει της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ, « Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν θα εκχωρήσει ευθύνες αλλά θα ανακτήσει και ό,τι έχει κακώς μέχρι τώρα εκχωρηθεί!
Το κράτος με βάση το άρθρο 16 παρ 9 του Συντάγματος επιτελεί ρόλο ελεγκτικό σε όλα τα θέματα του ελληνικού αθλητισμού και αυτόν τον ρόλο θα τον παίξει και θα τον ασκήσει στο ακέραιο». Στη συνέχεια, ο κ. Κοντονής μιλώντας για το αυτοδιοίκητο τόνισε: «Η Πολιτεία αναγνωρίζει το αυτοδιοίκητο όπως υπάρχει σε Δήμους, Περιφέρειες και τα Πανεπιστήμια. Εν υπάρχει περίπτωση όμως να εξαιρεθούν από τον έλεγχο, όπου υπάρχει δημόσιο χρήμα. Θέλουμε το αυτοδιοίκητο, όλες όμως οι ομοσπονδίες θα ελέγχονται και θα διοικούνται με ενιαίο τρόπο, χωρίς να υπάρχουν θύλακες και εξαιρέσεις. Η ΟΥΕΦΑ και η ΦΙΦΑ είναι διεθνείς οργανισμοί που διέπονται από το ελβετικό δίκαιο.

Η ελληνική Βουλή είναι ο χώρος που νομοθετεί με απευθείας εντολή από τον ελληνικό λαό. Προφανώς η ιεραρχία είναι αντίθετη. Κατά το παρελθόν το ελληνικό κράτος ψήφισε και νομοθέτησε. Μετά από δεκαετή τουλάχιστον εμπειρία όλοι έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους. Η ελληνική δικαιοσύνη έχει πλέον και επίσημο πόρισμα για δράση δυο εγκληματικών οργανώσεων. Αν κάποιος διεθνής παράγοντας θεωρεί ότι το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο έχει λειτουργήσει σωστά, ας έρθει να μας το πει».
Επιπρόσθετα, ο Υπουργός μίλησε για τον ρόλο της ΟΥΕΦΑ και χαρακτήρισε εύστοχες τις παρατηρήσεις, λέγοντας πως: « Ίσως κάποιες από αυτές συμπεριληφθούν στον νόμο».

Τέλος, κατά την αποχώρηση του ο κ. Κοντονής, σε πηγαδάκι έκφρασε την αισιοδοξία του ότι θα επικρατήσει η λογική και δεν θα υπάρξει θέμα τιμωρίας των Ελληνικών ομάδων.
voice news

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Προγνωστικά για το στοίχημα & προβλέψεις Πέμπτη 29-03-18

Μεταγραφική βόμβα από τον Ολυμπιακό (photos)

Σε αυτό το Euro παίζεται μεγάλη… μπάλα (Video-Gallery)