Μπαρτσελόνα - Παρί Σεν Ζερμέν: Αυτό το φαβορί δε "σπάει"



105. ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ (21:45)

Γήπεδο: "Camp Nou"
Προϊστορία δεκαετίας: 1-1-0
Καιρός: 14oC, αίθριος
Διαιτητής: Svein Moen (Νορβηγία)
Τηλεοπτική μετάδοση: Novasports 1

Στον όμιλο: Παρί Σεν Ζερμέν – Μπαρτσελόνα 3-2 (30/09), Μπαρτσελόνα – Παρί Σεν Ζερμέν 3-1 (10/12)

*Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν και στην προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ της σεζόν 2012-2013. Δεν προέκυψε νικητής σε κανέναν εκ των δύο αγώνων, οι Καταλανοί προκρίθηκαν χάρη στην ισοπαλία 2-2 που απέσπασαν στο Παρίσι. Ισόπαλη 1-1 έληξε η ρεβάνς της Βαρκελώνης.

*Στη συνολική προϊστορία των δύο ομάδων, η Μπάρτσα μετρά τρεις νίκες, δύο έχει η Παρί, ενώ τρία ματς έληξαν ισόπαλα. Αήττητοι εντός έδρας κόντρα στους Παριζιάνους οι μπλαουγκράνα, μετρούν μια νίκη και δύο ισοπαλίες. Φέτος οι δύο ομάδες μετρούν 3/3 μεταξύ τους Over 3,5, G/G και 4-6 Goal. Προέρχονται από 5 σερί μεταξύ τους G/G.

*Η Μπαρτσελόνα έχει πάρει την πρόκριση στις 34/36 διπλές αναμετρήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, στις οποίες επικράτησε στο πρώτο ματς.
Στο πρώτο ματς (Παρί Σεν Ζερμέν – Μπαρτσελόνα 1-3): Ελλείψει των Ιμπραΐμοβιτς, Βεράτι και Μότα, η Παρί Σεν Ζερμέν υποχρεωτικά είχε παθητικό ρόλο κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Το ματς δεν πήγε καλά για τους Παριζιάνους, καθώς φάνηκε απ’ την αρχή ότι οι μπλαουγκράνα ήταν σε καλή ημέρα. Ο Νεϊμάρ στο 18’ έκανε το 0-1, σκορ που έκλεισε το ημίχρονο. Σόου απ’ τον Σουάρες στο δεύτερο μέρος, ο οποίος εξέθεσε σε δύο περιπτώσεις τον Νταβίντ Λουίζ και με προσωπικές ενέργειες έκανε το 0-3. Μείωσαν οι γηπεδούχοι για το γκολ της τιμής στο 82’ με αυτογκόλ του Ματιέ.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Λιγότερο συναρπαστικό αποδείχτηκε το «ζευγάρι» της Μπαρτσελόνα με την Παρί Σεν Ζερμέν, καθώς οι μπλαουγκράνα έκαναν… πλάκα στο πρώτο ματς. Σκόραραν τρία γκολ εκτός έδρας κόντρα σε μια ομάδα που έμοιαζε ανήμπορη να ακολουθήσει το ρυθμό και τις ορέξεις τους, ενώ φάνηκε σε πολλές στιγμές ότι φοβάται τον μεγάλο της αντίπαλο. Εκπληκτική η ομάδα της Βαρκελώνης την περασμένη εβδομάδα στο Παρίσι, είχε τον έλεγχο του αγώνα σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του, έβγαλε πολύ όμορφες φάσεις έπειτα από συνεργασίες, ευτύχησε να έχει τον Σουάρες σε μια φοβερή βραδιά.

Προφανώς και σήμερα είναι το φαβορί, θα αποτελέσει έκπληξη αν δεν κερδίσει δεύτερη φορά την Παρί. «Στόχος μας είναι να περάσουμε στην επόμενη φάση, όμως δεν θα μείνω ευχαριστημένος με κανένα άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης. Δεν ασπάζομαι όσα λέτε περί φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Το μοναδικό που σκέφτομαι και το οποίο θέλω να σκέφτονται και οι ποδοσφαιριστές μου, είναι πως είμαστε απλά υποψήφιοι για τα ημιτελικά του θεσμού και βλέπουμε από εκεί και πέρα», επεσήμανε ο Λουίς Ενρίκε.

Με εντός έδρας νίκη συνέχισε η Μπάρτσα, που επικράτησε πολύ δύσκολα εντός έδρας 2-0 της Βαλένθια το Σάββατο. Προηγήθηκε στο 1’ με τον Σουάρες, αλλά είδε τον αντίπαλο να πιέζει, να χάνει πέναλτι στο 10’ και να έχει δοκάρι. Το 2-0 ήρθε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων απ’ τον Μέσι. Παρέμειναν στο +2 απ’ τη Ρεάλ Μαδρίτης οι μπλαουγκράνα, έξι αγωνιστικές πριν το φινάλε της Πριμέρα Ντιβιζιόν. Μετρούν μόλις μια ήττα στα τελευταία 23 ματς για όλες τις διοργανώσεις (21-1-1), ενώ έχασε μόνο δύο φορές συνολικά στα τελευταία 35 ματς (31-2-2).

Στο 24-6-1 το εντός έδρας ρεκόρ της Μπάρτσα στα τελευταία 31 ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ, προέρχεται από 6/8 G/G. Προέρχεται επίσης από πέντε σερί εντός έδρας νίκες σε όλες τις διοργανώσεις, όπου σκόραρε 15 γκολ! Διαθέσιμος ξανά ο Ντάνι Άλβες (ΑΜ 35/0), ο Λουίς Ενρίκε μίλησε για αλλαγή συστήματος, κάτι όμως που δύσκολα θα κάνει.

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας επικράτηση για την Μπαρτσελόνα με 2-0 επί της Βαλένθια στο πλαίσιο της 32ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Σουάρες (1’) και Μέσι (90+4’) οι σκόρερ για τους μπλαουγκράνα, που δυσκολεύτηκαν πάρα πολύ.

Στατιστικό για 
στοίχημα: Τουλάχιστον 1 γκολ σκόραρε η Μπαρτσελόνα στο πρώτο ημίχρονο των 9 φετινών ματς του Τσάμπιονς Λιγκ. 

Απουσίες (0): Πλήρης η αποστολή.

Πιθανή ενδεκάδα 4-3-3: Τερ Στέγκεν – Ντάνι Άλβες, Πικέ, Μασεράνο, Άλμπα – Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Ινιέστα – Νεϊμάρ, Μέσι, Σουάρες.
*Στις τρεις περιπτώσεις που η Παρί Σεν Ζερμέν στο παρελθόν ηττήθηκε εντός έδρας στο πρώτο ματς ευρωπαϊκής διοργάνωσης νοκ άουτ φάσης, ακολούθησε ήττα και στη ρεβάνς.

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ: «Λίγη» αποδείχτηκε η Παρί Σεν Ζερμέν κόντρα στην Μπαρτσελόνα, την οποία δεν κατάφερε να περιορίσει στο πρώτο ματς και το «πλήρωσε». Το «κάστρο» της στο Παρίσι έπεσε μετά από 34 ματς στην Ευρώπη, δίκαια καθώς οι Καταλανοί ήταν σαφώς ανώτεροι, έβγαλαν στο γήπεδο τη -δεδομένα περισσότερη- ποιότητα τους και ουσιαστικά σκέφτονται ήδη τον επόμενο γύρο. Όσο για την Παρί, σήμερα θέλει να αποχαιρετήσει με ψηλά το κεφάλι, ενδεχομένως και με ένα θετικό αποτέλεσμα.

Έχει τη δυνατότητα και τις προσωπικότητες να απειλήσει ακόμη και με ήττα σήμερα την Μπάρτσα, ωστόσο το να σκοράρει 3 γκολ και να μη δεχτεί κανένα μέσα στη Βαρκελώνη αποτελεί μάλλον σενάριο επιστημονικής φαντασίας. «Όλοι ξέρουμε ότι έχουμε ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο. Το πρόβλημά μας είναι ότι πρέπει να σκοράρουμε πάνω από μία φορά αν και πιστεύω ότι θα έχουμε αρκετές ευκαιρίες για να το κάνουμε. Έχουμε λίγες πιθανότητες νίκης, αλλά πρακτικά είναι αδύνατον να μην δεχτείς γκολ από τη Μπαρτσελόνα», επεσήμανε ο κόουτς, Λοράν Μπλαν.

Σπουδαίες οι επιστροφές των Ιμπραΐμοβιτς (ΕΠ 32/26) και Βεράτι (ΜΕ 41/2), καθώς αμφότεροι προσφέρουν άλλη κλάση στο παιχνίδι της Παρί. «Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε και στον Ζλάταν (Ιμπραΐμοβιτς) αρέσουν αυτά τα ματς. Κάνει προπόνηση κάθε ημέρα και παρότι δεν παίζει, βρίσκεται σε σπουδαία φόρμα αυτή τη στιγμή», επεσήμανε ο Γάλλος κόουτς, που κατέληξε: «Είμαι πεπεισμένος ότι θα έχουμε ευκαιρίες να σκοράρουμε και ότι θα είμαστε πιο αποτελεσματικοί σε σύγκριση με τον αγώνα στο Παρίσι».

Με νίκη συνέχισε η Παρί μετά την ήττα απ’ την Μπαρτσελόνα, καθώς πέρασε με 3-1 απ’ την έδρα της Νις. Προηγήθηκε στο 39’ με τον Παστόρε, ισοφαρίστηκε πριν το ημίχρονο. Καλύτερη στο δεύτερο 45λεπτο, σκόραρε άλλες δύο φορές μέχρι το 69’ και πήρε δίκαια νίκη. Ισοβαθμεί στην κορυφή της βαθμολογίας με τη Λυόν, αλλά έχει ένα ματς λιγότερο, αυτό με τη Μετς. Μεγάλο πλήγμα η απουσία του Τιάγκο Σίλβα σήμερα.

Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας νίκη για την Παρίς Σεν Ζερμέν με 3-1 επί της Νις στο πλαίσιο της 33ης αγωνιστικής του γαλλικού πρωταθλήματος. Δύο γκολ ο Παστόρε, ένα ο Καβάνι για τους Παριζιάνους.

Στατιστικό: Από 9 σερί Over 2,5 προέρχεται η Παρί Σεν Ζερμέν ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης (1.44 "πληρώνει" το Over 2,5 στον 
Stoiximan). 

Απουσίες (3): Τιμωρημένος ο Οριέ (ΑΜ 12/1), τραυματίες οι Μότα (ΜΕ 32/0) και Τιάγκο Σίλβα (ΑΜ 34/2).

Πιθανή ενδεκάδα 4-3-3: Σιρίγκου – Φαν Ντερ Βιλ, Μαρκίνιος, Νταβίντ Λουίζ, Μάξουελ – Βεράτι, Ματουιντί, Καμπάιγ – Παστόρε, Καβάνι, Ιμπραΐμοβιτς.
 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Προγνωστικά για το στοίχημα & προβλέψεις Πέμπτη 29-03-18

Μεταγραφική βόμβα από τον Ολυμπιακό (photos)