Εξωγήινα επιτεύγματα από τον Μέσι

Σε «ποδοσφαιρικό θεό» ανάμεσα σε ανθρώπους εξελίσσεται ο Λιονέλ Μέσι... Ο Αργεντινός σούπερσταρ της Μπαρτσελόνα άφησε πίσω του το 2014, που έμεινε άτιτλος, και δείχνει φουριόζος το 2015. Πλέον, έχει σημειώσει 18 τέρματα σ' όλες τις διοργανώσεις κι έφτασε τα 395 τέρματα σε επίσημες αναμετρήσεις της «Μπάρτσα» της οποίας είναι πρώτος σκόρερ. Μάλιστα, οι συμπαίκτες του -όλοι μαζί- έχουν σημειώσει λιγότερα τέρματα για τους «μπλαουγκράνας» (394)! Οι βασικοί ανταγωνιστές του είναι ο Πέδρο (97 γκολ), ο Τσάβι (84), ο Ινιέστα (53) και ο Νεϊμάρ (41).
Στη Ρεάλ... μελαγχολούν με τη σύγκριση. Ο 27χρονος άσος με τα 18 τέρματά του το 2015 (και τις 11 ασίστ) έχει τρία περισσότερα από όσα έχουν να επιδείξουν οι Κριστιάνο Ρονάλντο (7), Μπενζεμά (5), Μπέιλ (3). Συνολικά, η τριάδα της «Μπάρτσα» στο φετινό πρωτάθλημα έχει περισσότερα γκολ απ' όσα οι τρεις πρωτοκλασάτοι της Ρεάλ (54 έναντι 53). Ο Μέσι έχει 30 τέρματα συνεπικουρούμενος από τον Νεϊμάρ (17) και τον Λουίς Σουάρες (7). Στη Ρεάλ ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει επίσης 30 γκολ και οι Μπενζεμά και Μπέιλ από 13 και 10 αντίστοιχα.

Παράλληλα, ο Μέσι άφησε πίσω του και τον Πελέ! Τις τελευταίες έξι περιόδους έφθασε τα 315 γκολ, ενώ το «μαύρο διαμάντι» σε ανάλογο χρονικό διάστημα (από το 1958 ως το 1963) με τη φανέλα της Σάντος είχε πετύχει 313 τέρματα.
Ομως στη διοίκηση της «Μπάρτσα» υπάρχει διχογνωμία για το μέλλον του. Ο Τσάρλι Ρέσακ ζήτησε να φτιαχτεί το άγαλμά του έξω από το «Καμπ Νου». Ο Ιταλός Αριέντο Μπράιντα, ο νέος αθλητικός διευθυντής των Καταλανών, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αποχώρησής του, αν και έχει ρήτρα 250 εκατ. ευρώ: «Νομίζω πως είναι σχεδόν αδύνατο να φύγει ο Λιονέλ Μέσι από την Μπαρτσελόνα. Ομως κάποιες φορές στο ποδόσφαιρο συμβαίνουν περίεργα πράγματα. Με τους συλλόγους που έχουν πολλά χρήματα, όπως η Μάντσεστερ Σίτι και η Παρί Σεν Ζερμέν, μπορεί να γίνει. Δεν είναι απλά ένας ποδοσφαιριστής. Ο Μέσι είναι φαινόμενο, είναι εξωγήινος, όπως ο Μαραντόνα και ο Πελέ».
Π. ΞΗΡΟΚΩΣΤΑΣ
 http://www.ethnos.gr/ethnosport/article.asp?catid=8384&subid=2&pubid=130005443

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Προγνωστικά για το στοίχημα & προβλέψεις Πέμπτη 29-03-18

Μεταγραφική βόμβα από τον Ολυμπιακό (photos)

Σε αυτό το Euro παίζεται μεγάλη… μπάλα (Video-Gallery)