ΟΣΦΠ: Φροντίζει το σήμερα, σχεδιάζει το αύριο

 
Ο Περέιρα χαμογελά για το δίδυμο Μποτία - Σιόβα, βλέπει θετικά την παρουσία των Εντινγκά - Μιλιβόγεβιτς, ενώ η περίπτωση Φορτούνη, ανοίγει την όρεξη στον Ολυμπιακό για τους Γούτα, Κουρμπέλη και Γιαννιώτα.
Στα τελευταία μέτρα της φετινής σεζόν ο Ολυμπιακός ψάχνει τις νίκες που θα τον φέρουν αγκαλιά με τους δύο εγχώριους τίτλους. Γεγονός που τονίζεται επανειλημμένα στο "ερυθρόλευκο" στρατόπεδο.
Και μπορεί για την ώρα οι Πειραιώτες να αποφεύγουν επί της ουσίας την οποιαδήποτε κουβέντα για τις αλλαγές που επίκεινται το καλοκαίρι στον σύλλογο -προφανώς για να μείνει συγκεντρωμένη η ομάδα στα παιχνίδια που απομένουν- ωστόσο είναι δεδομένο πως οι προεργασίες που αφορούν το τι μέλλει γενέσθαι έχουν ξεκινήσει.
Ο Περέιρα πέρασε μια δύσκολη περίοδο με ανεπιτυχή αποτελέσματα και επιλογές σε πρόσωπα που δεν του έβγαιναν, ωστόσο σταδιακά κατάφερε να βρει ένα σχήμα που δίνει στον Ολυμπιακό τουλάχιστον μια καλύτερη ισορροπία στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Πορτογάλος είναι πολύ ευχαριστημένος από το γεγονός πως το δίδυμο Μποτία - Σιόβα έχει δώσει την ευχέρεια στους "ερυθρόλευκους" να κερδίσουν περίπου δέκα μέτρα στο γήπεδο, ενώ δεν είναι τυχαίο πως με αυτούς τους δύο στην καρδιά της άμυνας ο Ολυμπιακός δεν δέχεται γκολ για 4 σερί παιχνίδια.
Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως στο Λιμάνι δεν θα ενισχυθούν στην συγκεκριμένη θέση την θερινή μεταγραφική περίοδο. Πολύ περισσότερο από την στιγμή που μοιάζει ξεκάθαρο πως ο Φελίπε Σαντάνα δεν βρίσκεται στα πλάνα του Περέιρα, ενώ με τον 47χρονο τεχνικό στον πάγκο ο Αυλωνίτης έχει αγωνιστεί ελάχιστα, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό για το μέλλον του Έλληνα στόπερ στον Πειραιά.
Ο Γούτας είναι μια περίπτωση που ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό από την ελληνική αγορά, καθώς συγκεντρώνει τα στοιχεία που συνήθως αναζητούν οι "ερυθρόλευκοι" στις μεταγραφικές τους κινήσεις τα τελευταία χρόνια: νεαρός σε ηλικία, με πολύ αγωνιστικά καλά στοιχεία και ορατά περιθώρια εξέλιξης, δοκιμασμένος ήδη σε επίπεδο Super League και με μεταπωλητική αξία.
Φυσικά και οι Πειραιώτες θα κοιτάξουν την ξένη αγορά, που τουλάχιστον την περίοδο του καλοκαιριού σου δίνει ουκ ολίγες επιλογές, ωστόσο από την στιγμή που το ελληνικό στοιχείο δεν ήταν έντονο φέτος στο ρόστερ η περίπτωση του Γούτα αναμένεται να απασχολήσει τον Ολυμπιακό το επόμενο διάστημα. Άλλωστε τον παίκτη έχει τσεκάρει και ο Περέιρα.
Πάντως ένας ακόμη Έλληνας σε νεαρή ηλικία που τσεκάρεται από τους "ερυθρόλευκους" είναι και ο Κουρμπέλης του Αστέρα Τρίπολης. Ποδοσφαιριστής στην κοψιά του Μανωλά (όσον αφορά την έκρηξη και την ταχυδύναμη), που όμως φέτος αγωνίζεται περισσότερο ως αμυντικός μέσος.

Χαμόγελα για Εντινγκά

Είναι μυστήρια περίπτωση ο Κονγκολέζος διεθνής μέσος. Όχι σαν χαρακτήρας, κάθε άλλο. Αλλά γιατί αυτά τα δύο του χρόνια στο Λιμάνι έχει χρησιμοποιηθεί περισσότερο σε ευρωπαϊκά παιχνίδια του Ολυμπιακού και μάλιστα με θετική παρουσία.
Όταν ήρθε ο Περέιρα ο Εντινγκά έλειπε στο Κόπα Άφρικα. Επέστρεψε, έπεσε πάνω στην... κέντα με την ΑΕΚ στο 1-1 του Φαλήρου, ενώ έδειχνε εκτός ρυθμού μετά τις υποχρεώσεις του με το Κονγκό. Ο Πορτογάλος έβλεπε την εικόνα του Αφρικανού μέσου να βελτιώνεται στις προπονήσεις και τον ξεκίνησε βασικό αντί του Κασάμι κόντρα στην Κέρκυρα.
Στις δηλώσεις του μετά το ματς, ο Περέιρα στάθηκε στο δίδυμο του άξονα και τόνισε πως έμεινε ιδιαίτερα ευχαριστημένος από την συνύπαρξη των Μιλιβόγεβιτς - Εντινγκά στην μεσαία γραμμή και την ισορροπία που έδωσαν ανάμεσα σε άμυνα και επίθεση.
Αν σημαίνει κάτι αυτό ενόψει καλοκαιριού μένει να το δούμε. Γιατί τόσο ο Κονγκολέζος, όσο και ο Σέρβος δεν ανήκουν στον Ολυμπιακό αλλά σε Μονακό και Άντερλεχτ αντίστοιχα. Η λογική λέει πως τουλάχιστον ένας από τους δύο θα μείνει και την επόμενη σεζόν.

Το τόλμησε, πέτυχε, αλλά... Γιαννιώτας

Ο Βίτορ Περέιρα είχε δοκιμάσει στις προπονήσεις σχήματα με κοινή παρουσία των Ντομίνγκες και Φορτούνη στην ενδεκάδα. Για τους δικούς του λόγους ο Πορτογάλος τεχνικός δεν το είχε τολμήσει μέχρι το ματς με την Κέρκυρα, προτιμώντας να χρησιμοποιεί εναλλάξ τους δύο παίκτες.
Απέναντι στους Φαίακες, Ντομίνγκες και Φορτούνης ξεκίνησαν το παιχνίδι και το αποτέλεσμα ήταν ιδιαίτερα ελκυστικό. Ο Ολυμπιακός είχε περισσότερη ενέργεια, κίνηση και ταχύτερη κυκλοφορία της μπάλας στην μεσαία γραμμή, κάτι που δεν είχε συνηθίσει σε πολλά από τα προηγούμενα παιχνίδια του.
Ο Έλληνας διεθνής μέσος έχει κλέψει τις εντυπώσεις στα μάτια του Περέιρα, ο οποίος βλέπει στο πρόσωπο του έναν παίκτη που μπορεί να είναι αποτελεσματικός σε παραπάνω από μια θέσεις στο γήπεδο.
Πάντως πέρα από χαμόγελα, το γεγονός πως ένας ποδοσφαιριστής που δεν είναι κλασικός ακραίος, αποδίδει καλύτερα από τους υπάρχοντες εξτρέμ του ρόστερ, δημιουργεί και προβληματισμό.
Για λόγους παρόμοιους με αυτούς των Γούτα και Κουρμπέλη και με δεδομένο πως ο Ολυμπιακός κοιτάζει την ενίσχυση του ενόψει καλοκαιριού στις θέσεις των ακραίων κυνηγών, ο Γιαννιώτας είναι μια ακόμη περίπτωση που ενδιαφέρει ζεστά τους Πειραιώτες.
Ο 22χρονος άσος με τον μάνατζερ του, Μάκη Μίχα, τα είπαν με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού στο "Γ. Καραϊσκάκης" στο περιθώριο της αναμέτρησης των "ερυθρολεύκων" με τον Αστέρα Τρίπολης, όπου ο Γιαννιώτας (δανεικός στους Αρκάδες από την Φορτούνα Ντίσελντορφ) ήταν εκτός αποστολής.
Στο Λιμάνι ενδιαφέρονται σοβαρά για την περίπτωση του Έλληνα εξτρέμ και αναμένονται εξελίξεις ενόψει του καλοκαιριού.

"Συναγερμός" με την άφιξη του Αγκιλάρ

Ο ατζέντης των Ρομπέρτο και Μποτία βρίσκεται στην Αθήνα εδώ και λίγες ώρες. Εξέλιξη που δεν μπορεί παρά να σηματοδοτεί κάποιες συζητήσεις με την διοίκηση του Ολυμπιακού. Κακά τα ψέμματα, ο κόσμος σίγουρα αγωνιά για την περίπτωση του Ρομπέρτο.
Είναι βέβαιο πως με την παρουσία του τα τελευταία δύο χρόνια στον Ολυμπιακό, ειδικά στο Champions League, έχει μπει στην ατζέντα αρκετών top ευρωπαϊκών συλλόγων της Ευρώπης. Ο Αγκιλάρ ενδέχεται να διαπραγματευτεί με τους Πειραιώτες, όχι όμως απαραίτητα για μια πρόταση που θα φέρει τον Ισπανό γκολκίπερ μακριά από το Λιμάνι αλλά πιο... κοντά.
Η συζήτηση μπορεί κάλλιστα να αφορά μια αναπροσαρμογή συμβολαίου με τον Ρομπέρτο, τόσο σε οικονομικό, όσο και σε χρονικό επίπεδο. Όσο περνάνε οι μέρες, θα γίνουν και περισσότερα πράγματα γνωστά για την παρουσία του Αγκιλάρ στην χώρα μας.

logo ros

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Προγνωστικά για το στοίχημα & προβλέψεις Πέμπτη 29-03-18

Μεταγραφική βόμβα από τον Ολυμπιακό (photos)

Σε αυτό το Euro παίζεται μεγάλη… μπάλα (Video-Gallery)