Κύπελλο Ελλάδας: "Μάχες" με... άρωμα Σούπερλιγκ


2η αγωνιστική των ομίλων του Κυπέλλου

147. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (15:00)

* Ο Ατρόμητος μετρά 6/6 νίκες επί του Πανθρακικού και στις δύο έδρες από τη σεζόν 2009/10 ως σήμερα (όλες στο πλαίσιο της Σούπερ Λιγκ).

* Αμφότερες οι νίκες του Ατρόμητου επί του Πανθρακικού για την περσινή Σούπερ Λιγκ επιτεύχθηκαν με σκορ 3-1.

Γήπεδο:
«Περιστερίου»
Προϊστορία 10ετίας: 3-0-0
Καιρός: 15οC, Αίθριος
Τηλεοπτική μετάδοση: ΟΤΕ Sport 2

5ος όμιλος: ΑΕΚ 4 (2π.), Ατρόμητος 3 (1π.), Πανθρακικός 1 (1π.), Ηρακλής Ψαχνών 0 (2π.).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Τη νίκη, την οποία θα «κλειδώσει» την πρόκρισή του στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, θα κυνηγήσει σήμερα ο Ατρόμητος, ύστερα και από το νικηφόρο 0-1 επί του Ηρακλή Ψαχνών στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής. Ο Ρικάρντο Σα Πίντο αποφάσισε να ξεκουράσει για το σημερινό ματς του βασικούς Τσενάμο, Νάστο, Δημούτσο και Ναπολεόνι, όμως οι Περιστεριώτες διαθέτουν ένα πλούσιο ρόστερ, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κάποιο ουσιαστικό πρόβλημα.

Σε επίπεδο Σούπερ Λιγκ, ο Ατρόμητος αγνοεί τη νίκη στις τελευταίες δύο αγωνιστικές, καθώς η εκτός έδρας ήττα από τον ΠΑΟΚ (2-1) έδωσε τη σκυτάλη στην εντός έδρας ισοπαλία με τον Εργοτέλη (1-1). Στο 3-2-2 το σερί στις πρώτες επτά αγωνιστικές.

Η 20μελής αποστολής που κατάρτισε ο Σα Πίντο για το σημερινό ματς είναι η εξής: Μπάρκας, Γκορμπούνοφ, Λημνιός, Παπασπύρος, Κιβρακίδης, Μπάλλας, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Ταυλαρίδης, Κοντοές, Γκαρσία, Παπάζογλου, Εγκουέμ, Αγκουαζί, Γεωργίου, Καραμάνος, Τάτος, Ούμπιντες, Θεολόγου, Φάμπιο.

Σε σχέση με το ματς κόντρα στον Εργοτέλη, επιστρέφει στη δράση ο αμυντικός Στάθης Ταυλαρίδης, που προπονήθηκε κανονικά το τελευταίο διήμερο.

Προηγούμενο ματς: Το Σάββατο έμεινε στο ισόπαλο 1-1 με τον Εργοτέλη μέσα στο Περιστέρι. Προηγήθηκε με τον Λαζαρίδη στο 51’, για να δεχθεί την ισοφάριση στο 78’.

Στατιστικό για 
στοίχημα: Στο Under 2,5 τα 7/8 τελευταία παιχνίδια του (NG και Under 1,5 σε έξι περιπτώσεις).

Στον Stoiximan το Under 2.5 παίζεται στο 1.75

Απουσίες (6): Ξεκουράζονται οι Τσενάμο (ΤΕ 7 συμ.), Νάστος (ΑΜ 7/0), Ναπολεόνι (ΕΠ 6/0), Δημούτσος (ΜΕ 7/0). Τραυματίες οι Μπρίτο (ΜΕ 2/0, φώτο) και Κούρος (ΑΜ 2/0).

Πιθανή ενδεκάδα 4-2-3-1: Γκορμπούνοφ – Φυτανίδης, Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης, Κοντοές – Μπάλλας, Αγκουαζί – Ούμπιντες, Τάτος, Γεωργίου – Παπάζογλου.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Η άσχημη πορεία του Πανθρακικού στο φετινό πρωτάθλημα έχει φουντώσει τις φήμες περί αρνητικού κλίματος προς το πρόσωπο του Άκη Μάντζιου.

Η ΠΑΕ Πανθρακικός προχώρησε χθες στην έκδοση ανακοίνωσης, στην οποία εκφράζει την απόλυτη στήριξη στους παίκτες και το τεχνικό τιμ. Μεταξύ άλλων, αναφέρονται στο κείμενο της ανακοίνωσης: «Όσο κι αν προσπαθείς να σωπάσεις, τελικά η αγανάκτηση δεν στο επιτρέπει... Συγχαρητήρια στους δαιμόνιους ρεπόρτερ και αθλητικογράφους τοπικούς και μη, που από ό,τι φαίνεται ξέρουν περισσότερα κι από εμάς τους ίδιους. Η ομάδα έχει Διοίκηση, που έχει επιλέξει προπονητή, έχει παίχτες και πάνω από όλα έχει εμπιστοσύνη σε όλους. Υπάρχει κλίμα οικογένειας που δεν κλονίστηκε και δεν θα κλονιστεί ποτέ γιατί άπλα δεν θα το επιτρέψουμε, όσο κι αν θέλουν κάποιοι να το αλλάξουν ή το αμφισβητούν. Αν κι εφόσον αποφασίσουμε να αλλάξουμε το οτιδήποτε θα το μάθατε, γιατί άπλα εμείς θα το ανακοινώσουμε».

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, οι Θρακιώτες χρειάζονται οπωσδήποτε τη νίκη στο σημερινό ματς, μετά το ισόπαλο 0-0 (εντός έδρας) με την ΑΕΚ της 1ης αγωνιστικής. Σε επίπεδο Σούπερ Λιγκ ο Πανθρακικός προέρχεται από τρεις «κολλητές» ήττες, ενώ «τρέχει» σερί 1-2-4 στις πρώτες επτά αγωνιστικές.

Προηγούμενο ματς: Την Κυριακή υπέστη την εκτός έδρας ήττα από τον Παναιτωλικό με 3-1. Μπήκε πίσω στο σκορ στο 13ο λεπτό, ισοφάρισε με τον Κάσες στο 60’, όμως οι γηπεδούχοι πέτυχαν άλλα δύο γκολ στο 74’ (πέν.) και στο 86’.

Στατιστικό: Το 3-1 από τον Παναιτωλικό πήρε τη σκυτάλη από 4/4 NG και Under 2,5.

Αμφίβολοι (2): Στο 50-50 οι Χρήστου (ΑΜ 3/0) και Τζάνης (ΕΠ 7/1).

Απουσίες (1): Τραυματίας ο Ρομέου (ΜΕ 0/0).

Πιθανή ενδεκάδα 3-4-1-2: Φερνάντες – Σερφά, Εμπόου, Ποτουρίδης – Χασομέρης, Μεχία, Μπαϊκαρά, Γκιγιέρμο – Λαδάκης – Κάσες, Ιγκόρ.

148. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ – ΒΕΡΟΙΑ (15:00)

* Στο NG και Under 2,5 οι 5/6 μεταξύ τους συναντήσεις και στις δύο έδρες από τη σεζόν 2005/06 ως σήμερα (6/6 Under 2,5).

* Στην περσινή Σούπερ Λιγκ ο Εργοτέλης πανηγύρισε δύο νίκες επί της Βέροιας (2-0 εντός και 0-1 εκτός).

Γήπεδο:
«Παγκρήτιο»
Προϊστορία 10ετίας: 2-1-0
Καιρός: 15οC, Αίθριος
Τηλεοπτική μετάδοση: OTE Sport 4

6ος όμιλος (1π.): Βέροια 3, Απόλλων Σμύρνης 1, Εργοτέλης 1, Ερμιονίδα 0

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Το ισόπαλο 2-2 της 1ης αγωνιστικής στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Σμύρνης μετατρέπει σε «must win» το σημερινό ματς για τον Εργότελη, αν θέλει να διατηρήσει ακέραιες τις ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση του θεσμού. Σε επίπεδο Σούπερ Λιγκ, οι Κρητικοί αγνοούν τη νίκη στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές, φέρνοντας ισοπαλίες με Παναιτωλικό (1-1 εντός) και Ατρόμητο (1-1 εκτός) και χάνοντας εντός έδρας από τον Ολυμπιακό (2-3). Ο Εργοτέλης έχει συλλέξει μόλις πέντε βαθμούς στις επτά πρώτες αγωνιστικές (1-2-4).

Ξεπέρασε πλήρως το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρούσε και είναι διαθέσιμος για το σημερινό ματς ο εξτρέμ Βλαχοδήμος.

Η 19μελής αποστολή που κατάρτισε ο Παύλος Δερμιτζάκης για το σημερινό ματς αποτελείται από τους: Τσέρνι, Καβουσάκη, Γιοβάνοβιτς, Στράους, Κοζορώνη, Πίτσο, Μπρούνο, Βλαχοδήμο, Μπογκντάνοφ, Κούρεζ, Παντελάκη, Γιουσούφ, Ρέντζα, Μπουρσέλη, Σαϊνάτι, Λυκογιάννη, Λεονάρντο, Νόσκοβιτς και Μπαμ Μπαμ.

Προηγούμενο ματς: Το Σάββατο έφυγε με το ισόπαλο 1-1 από την έδρα του Ατρόμητου. Μπήκε πίσω στο σκορ στο 51’, για να ισοφαρίσει με τον Χαλκιαδάκη στο 78’.

Στατιστικό: Ισόπαλα τα 3/4 τελευταία επίσημα παιχνίδια του.

Απουσίες (8): Tραυματίες οι Άλαν (ΜΕ 2/0), Φιντέλεφ (ΑΜ 1/0), Καζναφέρης (ΜΕ 3/0) και Μέγι (ΑΜ 5/1). Εκτός αποστολής οι Χαντί (ΜΕ 4/1), Τζανακάκης (ΑΜ 6/0), Γκέντσογλου (ΜΕ 4/0) και Παμλίδης (ΕΠ 4/0).

Πιθανή ενδεκάδα 4-2-3-1: Τσέρνι – Λυκογιάννης, Γιοβάνοβιτς, Σαϊνάτι, Πίτσος – Στράους, Κοζορώνης – Γιουσούφ, Χαλκιαδάκης, Βλαχοδήμος – Μπαμ Μπαμ.

ΒΕΡΟΙΑ: Απότομη ήταν η... προσγείωση για τη Βέροια μετά τη βαριά ήττα της Τούμπας. Το αποτέλεσμα αυτό, σε συνδυασμό με τη νίκη του Ολυμπιακού στο ντέρμπι «αιωνίων», έριξε την ομάδα της Ημαθίας στην 3η θέση της Σούπερ Λιγκ, όμως σε καμία περίπτωση δεν αναιρείται το μέχρι στιγμής εξαιρετικό ξεκίνημα (σερί 5-0-2 και 15 βαθμοί στις πρώτες επτά αγωνιστικές).

Ανάλογα θετικό ήταν και το ξεκίνημα στη φάση των ομίλων του Κυπέλλου, καθώς το 4-1 επί της Ερμιονίδας για την 1η αγωνιστική «κλειδώνει» για τη Βέροια την πρόκριση, με ενδεχόμενη σημερινό διπλό.

Ο Γκρανέρο αποφάσισε να ξεκουράσει πλήθος βασικών παικτών στο σημερινό ματς, με τη 19μελή αποστολή να είναι η εξής: Βασιλειάδης, Τζινάρ, Καταλά, Κάλι, Τσιάμης, Αμαραντίδης, Βεργώνης, Μπαλάφας, Όστοιτς, Βάσκες, Μάντζεκ, Κατίδης, Παυλίδης, Χάσελμπαϊνκ, Μπεν Μοχάμεντ, Εσπάρθα, Μπαργκάν και Μάνος.

Σε σχέση με το ματς κόντρα στον ΠΑΟΚ επιστρέφουν στην αποστολή οι μέσοι Εσπάρθα και Βεργώνης.

Προηγούμενο ματς: Την Κυριακή υπέστη τη βαριά εκτός έδρας ήττα από τον ΠΑΟΚ με 4-1. Δέχθηκε τέσσερα γκολ στο διάστημα 25’-79’ και μείωσε απλά με τον Μπεν στο 83’.

Στατιστικό: Νικηφόρα τα 6/8 φετινά επίσημα παιχνίδια της.

Απουσίες (12): Εκτός αποστολής οι Καντιμοίρης (ΤΕ 7 συμ.), Ραούλ Μπράβο (ΑΜ 6/0), Μαλόν (ΑΜ 5/0), Μπατιόν (ΜΕ 5/1), Βέρτζος (ΑΜ 7/0), Άρσε (ΜΕ), Ντουμίτρου (ΕΠ 6/3), Καλτσάς (Εξτρέμ 7/2), Γεωργιάδης (Εξτρέμ 6/0), Βούκιτς (ΕΠ 0/0) και Κάμπορα (ΕΠ 7/2).

Πιθανή ενδεκάδα 4-2-3-1: Ζινάρ – Αμαραντίδης, Κάλι, Τσιάμης, Καταλά – Μπαλάφας, Όστοιτς – Εσπάρθα, Μπαργκάν, Κατίδης – Μπεν.

149. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (15:00)

* Στο NG και Under 2,5 οι τέσσερις μεταξύ τους συναντήσεις για την περσινή και την προπέρσινη Σούπερ Λιγκ.

* Στα τέσσερα αυτά ματς σημειώθηκαν μόνο νίκες για τους γηπεδούχους.

Γήπεδο:
«Δημ. Στάδιο Λιβαδειάς»
Προϊστορία 10ετίας: 2-0-0
Καιρός: 15οC, Αίθριος
Τηλεοπτική μετάδοση: OTE Sport 5

4ος όμιλος: Ηρακλής 4 (2π.), Πλατανιάς 3 (1π.), Λεβαδειακός 1 (1π.), Εθνικός Γαζώρου 0 (2π.)

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Ανοικτή είναι η κατάσταση στον 4ο όμιλο, μετά τη χθεσινή νίκη του Ηρακλή επί του Εθνικού Γαζώρου. Ο Λεβαδειακός χρειάζεται οπωσδήποτε το τρίποντο στο σημερινό ματς, καθώς στην πρεμιέρα έμεινε στο ισόπαλο 1-1 στο «Καυτανζόγλειο». Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη προέρχεται από την παρθενική νίκη της σε επίπεδο Σούπερ Λιγκ, με το 1-0 επί του Πανιωνίου να παίρνει τη σκυτάλη από τρεις σερί ήττες. Στο 1-2-4 το σερί του Λεβαδειακού στις πρώτες επτά αγωνιστικές.

Επιστροφή στην αποστολή, σε σχέση με το ματς κόντρα στον Πανιώνιο, για τον αμυντικό Πρόγιτς και τους μέσους Μιλοσάβλιεφ και Ζίτο (από τιμωρία).

Η αποστολή για το σημερινό ματς είναι η εξής: Στρατηλάτης, Σηφάκης, Νικολακάκης, Πίντερ, Κώτσιος, Πρόγιτς, Μάγκας, Μαχαίρας, Γκόμες, Αποστολόπουλος, Κονέ, Ζίτο, Μιλοσάβλιεφ, Σάντσες, Ορτέγκα, Γιακουμάκης, Μπορνταγκαράι και Σοτέλο.

Προηγούμενο ματς: Το Σάββατο πέτυχε τη σημαντική εντός έδρας νίκη επί του Πανιωνίου με 1-0, χάρη στο γκολ του Γιακουμάκη στο 89ο λεπτό.

Στατιστικό: Το 1-0 επί του Πανιωνίου πήρε τη σκυτάλη από 3/3 G/G και 2/2 Over 2,5 (το ένα ματς για Κύπελλο).

Απουσίες (4): Υποφέρει από ενοχλήσεις ο Μάντζιος (ΕΠ 5/0). Εκτός για λόγους ξεκούρασης οι Βούκσεβιτς (ΜΕ 7/1), Γεωργιάδης (ΑΜ 6/0) και Τομάς (ΑΜ 7/0).

Πιθανή ενδεκάδα 4-2-3-1: Στρατηλάτης – Νικολακάκης, Κώτσιος, Πίντερ, Πρόγιτς – Μαχαίρας, Κονέ – Ζίτο, Μιλοσάβλιεφ, Ορτέγα – Γιακουμάκης.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Ο Πλατανιάς, από την πλευρά του, ταξίδεψε με αποστολή ανάγκης στη Λιβαδειά. Στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων οι Χανιώτες επικράτησαν με 3-1 του Εθνικού Γαζώρου, οπότε ενδεχόμενη σημερινή νίκη τους στέλνει αυτόματα στην επόμενη φάση.

Σε επίπεδο Σούπερ Λιγκ, οι «κολλητές» νίκες επί των Ξάνθης (1-0) και Κέρκυρας (1-2) έχουν ανεβάσει την ομάδα στην 9η θέση του πίνακα. Στο 3-0-4 το σερί στις πρώτες επτά αγωνιστικές.

Το πλήθος τραυματισμών, σε συνδυασμό με την επιθυμία ξεκούρασης βασικών παικτών, οδήγησαν το Γιάννη Χριστόπουλο στην κατάρτιση 17μελούς αποστολής για το σημερινό ματς, η οποία απαρτίζεται από τους: Αγκιλέρα, Αποστολόπουλο, Γιακουμάκη, Γκσπούρνινγκ, Δημήτρη, Ζαραδούκα, Ζουμπουλάκη, Ιτούα, Κοκκαλά, Μαχαμάτ, Μενδρινό, Μπανανά, Μπεριάν, Τόρες, Τσοντάκη, Τσουράκη, Φιγκέιρα.

Προηγούμενο ματς: Την Κυριακή πανηγύρισε το σημαντικό διπλό επί της Κέρκυρας με 1-2. Προηγήθηκε στο 16’ με εύστοχο πέναλτι του Ναζλίδη, ισοφαρίστηκε στο 26’, ενώ ο Αγκιλέρα «έγραψε» το τελικό 1-2 στο 58ο λεπτό.

Στατιστικό: Νικηφόρα τα 3/4 τελευταία επίσημα παιχνίδια του.

Απουσίες (11): Τραυματίες οι Γουνδουλάκης (ΜΕ 3/0), Μιλούνοβιτς (ΕΠ 4/0), Νέπλιακ (ΑΜ 5/0), Ντεντάκης (ΑΜ 0/0), Περιστερίδης (ΤΕ 2 συμ.), Σεχού (ΜΕ 0/0) και Τετέ (ΜΕ 5/0). Εκτός αποστολής οι Ολιμπά (ΤΕ 5 συμ.), Κουλιμπαλί (ΑΜ 6/1), Τζίλβα (ΜΕ 5/1) και Ναζλίδης (ΕΠ 6/2).

Πιθανή ενδεκάδα 4-4-1-1: Γκσπούρνιγκ – Ζουμπουλάκης, Ιτούα, Γιαγιά Μπανανά, Δημήτρης – Μπεριάν, Αγκιλέρα, Τσουράκης, Ζαραδούκας – Μενδρινός – Τόρες.

151. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΚΑΛΛΟΝΗ (17:15)

Γήπεδο: "Θόδωρος Κολοκοτρώνης"
Προϊστορία δεκαετίας: 2-0-0
Καιρός: 12oC, βροχόπτωση
Τηλεοπτική μετάδοση: OTE Sport 4

7ος όμιλος: Τύρναβος 4 (2 αγώνες), Αστέρας Τρίπολης 3, Καλλονή 1, Αιγινιακός 0 (2 αγώνες)

*3/3 νίκες μετράει ο Αστέρας Τρίπολης στη σύντομη προϊστορία του κόντρα στην Καλλονή. Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν φέτος στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής (21 Σεπτεμβρίου), με τους Αρκάδες να επικρατούν εντός έδρας 1-0.

*3/3 Under 2,5 μετρούν οι δύο ομάδες στις μεταξύ τους αναμετρήσεις ανεξαρτήτως έδρας.

*Δεν έχει σκοράρει η Καλλονή εις βάρος του Αστέρα Τρίπολης. Ο συνολικό απολογισμός τερμάτων είναι 5-0 υπέρ των Αρκάδων.

*6/7 εντός έδρας νίκες μετράει φέτος ο Αστέρας Τρίπολης σε όλες τις διοργανώσεις. Στα 5/7 ματς σκόραρε τουλάχιστον 2 γκολ, στα 2/4 τελευταία κράτησε ανέπαφη την εστία του.

*8/8 Under 2,5 μετράει η Καλλονή ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Έτοιμος να κάνει άλμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Κυπέλλου είναι ο Αστέρας Τρίπολης, μια ομάδα που παραδοσιακά ενδιαφέρεται πολύ για το θεσμό. Οι Αρκάδες ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους στη διοργάνωση με ιδανικό τρόπο, καθώς επικράτησαν 4-1 εκτός έδρας του Αιγινιακού, παίζοντας μάλιστα με πολλές αλλαγές. Σήμερα αντιμετωπίζουν την Καλλονή και θέλουν τη νίκη για να ξεπεράσουν τον Τύρναβο, τον οποίο αντιμετωπίζουν εκτός έδρας την τελευταία αγωνιστική.

Σε εξαιρετική κατάσταση οι Αρκάδες, διανύουν περίοδο φόρμας, εξαιρεθέντος φυσικά του ατυχούς παιχνιδιού με την Τότεναμ την περασμένη εβδομάδα, ένα αποτέλεσμα (ήττα με 5-1) που δεν είναι αντιπροσωπευτικό της αξίας της ομάδας της Πελοποννήσου. Παρά την κούραση απ’ το ταξίδι της επιστροφής και το γεγονός ότι ουσιαστικά μεσολάβησαν «κουτσουρεμένες» δύο προπονήσεις μέχρι το ματς, ο Αστέρας πέρασε «αέρας» απ’ τη δύσκολη έδρα του ΟΦΗ την Κυριακή. Πειστική εμφάνιση για την ομάδα του Στάικου Βεργέτη, δεν κινδύνεψε ιδιαίτερα, έπαιξε όσο χρειάστηκε για να κερδίσει.

«Κάναμε την καλύτερη εκτός έδρας εμφάνιση φέτος. Πήραμε μια μεγάλη νίκη απέναντι σε ένα μεγάλο αντίπαλο. Παρά την κούραση από τον αγώνα με την Τότεναμ και τα ταξίδια που κάναμε οι παίκτες ανταποκρίθηκαν και τους αξίζουν συγχαρητήρια», επεσήμανε ο Βεργέτης. Έκανε ροτέισον ο Έλληνας κόουτς, είναι δεδομένο ότι η ενδεκάδα θα έχει αλλαγές σε όλες τις γραμμές. Επιστρέφουν οι Παντελιάδης (ΑΜ 14/0) και Μπαντιμπανγκά (ΜΕ 2/0).

Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας επικράτηση για τον Αστέρα Τρίπολης κόντρα στον ΟΦΗ με 3-2. Ο Ουσέρο με πέναλτι στο 10’ άνοιξε το σκορ για τους Αρκάδες, αντέδρασαν οι γηπεδούχοι στο 53’ με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μιλιάζες. Άμεση η απάντηση του Αστέρα, πήρε ξανά προβάδισμα στο 58’ με τον Μάσα να εκμεταλλεύεται τα τραγικά λάθη στην άμυνα του ΟΦΗ και τον Τσοκάνη στο 63’ να κάνει το 3-1 με κεφαλιά απ’ την «καρδιά» της περιοχής. Ο Μερεμβασβίλι στο 88’ μείωσε για τον ΟΦΗ στο τελικό 3-2.

Στατιστικό: Από τρία σερί G/G προέρχεται ο Αστέρας Τρίπολης ανεξαρτήτως έδρας και διοργανώσης.

Απουσίες (7): Τραυματίες οι Γκοϊάν (ΑΜ 12/1), Κουρμπέλης (ΜΕ 9/1) και Τιέ Μπι (ΜΕ 5/0), παίρνουν «ανάσες» οι Μάσα (ΜΕ 15/5), Ουσέρο (ΜΕ 14/1), Γιαννιώτας (ΜΕ 8/2) και Κοσίτσκι (ΤΕ 8/0).

Πιθανή ενδεκάδα 4-2-3-1: Θεοδωρόπουλος – Παπαχρήστος, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Παντελιάδης – Μουνάφο, Τσοκάνης – Μπακασέτας, Φερνάντεθ, Μπαντιμπανγκά – Πάρα.

*Κράτησε το «μηδέν» στην άμυνα στα 5/7 παιχνίδια της η Καλλονή, τα 4 εκ των οποίων όμως στην έδρα της. Δέχτηκε γκολ στα 2/3 εκτός έδρας ματς.

ΚΑΛΛΟΝΗ: Μάλλον δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για το Κύπελλο η Καλλονή, αν κρίνουμε απ’ τις επιλογές του Γιάννη Ματζουράκη για τον καταρτισμό της αποστολής ενόψει του σημερινού αγώνα. Ο Έλληνας κόουτς αποφάσισε να αφήσει στη Μυτιλήνη σχεδόν όλη τη βασική του ενδεκάδα, έχοντας προφανώς στο μυαλό του το παιχνίδι της Δευτέρας με τον Λεβαδειακό για την 9η αγωνιστική της Σούπερλιγκ.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα δεν είναι διαθέσιμοι για λόγους ροτέισον οι Χογκ, Γιορέντε, Μπαρέρα, Ναβάρο, Λεοζίνιο, Χουάνμα και Αναστασιάδης, άπαντες σημαίνοντα στελέχη της φετινής ομάδας. Οι μοναδικοί παίκτες που ταξίδεψαν στην Αρκαδία και θεωρούνται βασικοί είναι οι Μανούσος, Αντέγιο, Βαλιός και Κεϊτά. Ενδεχομένως όμως να μη χρησιμοποιηθούν όλοι. Να σημειωθεί ότι επιστρέφει από τιμωρία ο Καλτσάς (ΜΕ 6/1).

Συμβιβάστηκε με την ισοπαλία κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα η Καλλονή το Σάββατο, θα μπορούσε να διεκδικήσει τη νίκη, ωστόσο δεν το έκανε με αποφασιστικότητα παρά το γεγονός ότι έπαιξε σχεδόν σ’ όλο το δεύτερο μέρος με παίκτη παραπάνω.

Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας ισοπαλία 0-0 για την Καλλονή κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Με παίκτη παραπάνω έπαιζαν οι νησιώτες απ’ το 51’, έκαναν κάποιες φάσεις, στο φινάλε οι Ηπειρώτες είχαν δοκάρι για να «κλέψουν» το ματς. Δίκαιο το 0-0.

Στατιστικό: Από 4/5 NG προέρχεται η Καλλονή ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης.

Απουσίες (9): Τραυματίες οι Καμαρά (ΕΠ 2/1) και Βλαστέλλης (ΕΠ 0/0), εκτός αποστολής οι Χογκ (ΤΕ 7/0), Γιορέντε (ΑΜ 7/1), Μπαρέρα (ΜΕ 5/0), Ναβάρο (ΜΕ 6/0), Λεοζίνιο (ΜΕ 7/1), Χουάνμα (ΕΠ 6/0) και Αναστασιάδης (ΑΜ 7/1).

Πιθανή ενδεκάδα 4-2-3-1: Άλεξιτς – Τσαμπούρης, Βαλιός, Αντέγιο, Πιπίνης – Καλτσάς, Κεϊτά – Μίνγκας, Κύπρου, Μανούσος – Αγρίτης.

154. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (19:30)

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"
Προϊστορία δεκαετίας: 12-0-0
Καιρός: 16oC, πιθανή βροχόπτωση
Τηλεοπτική μετάδοση: OTE Sport 1

1ος όμιλος: Παναχαϊκή 3 (2 αγώνες), Ολυμπιακός 3, Πανιώνιος 1, Φωστήρας 1

*Αήττητος στις τελευταίες 25 αναμετρήσεις με τον Πανιώνιο ο Ολυμπιακός, ανεξαρτήτως έδρας.

*Τουλάχιστον ένα γκολ σημείωσε ο Ολυμπιακός εις βάρος του Πανιωνίου στις τελευταίες 23 αναμετρήσεις των δύο ομάδων. Στις 11 εξ’ αυτών οι ερυθρόλευκοι σημείωσαν τουλάχιστον τρία γκολ.

*Από εφτά σερί νίκες εις βάρος του Πανιωνίου προέρχεται ο Ολυμπιακός, ανεξαρτήτως έδρας. Στις πέντε εξ’ αυτών δε δέχτηκε καν γκολ.

*6/6 εντός έδρας νίκες μετράει ο Ολυμπιακός φέτος σε όλες τις διοργανώσεις, στις τέσσερις εξ αυτών σημείωσε ακριβώς 3 γκολ.

*3/3 εκτός έδρας ήττες μετράει ο Πανιώνιος στη φετινή Σούπερλιγκ, από Παναθηναϊκό (2-1), Πανθρακικό (1-0) και Λεβαδειακό (1-0).

*Χωρίς νίκη στα πέντε τελευταία ματς για όλες τις διοργανώσεις ο Πανιώνιος, ηττήθηκε στα τρία εξ αυτών, σκόραρε μόλις 1 γκολ (4/5 NG).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Αποστολή εξετελέσθη. Έστω και δύσκολα, έστω και με την… ψυχή στο στόμα, έστω και αν το ματς ήθελε «κολλύρια», ο Ολυμπιακός επικράτησε 1-0 του Παναθηναϊκού και πέτυχε αυτό που ήθελε. Απ’ τη μία συνέχισε στο δρόμο των επιτυχιών μετά το θρίαμβο επί της Γιουβέντους, ενώ απ’ την άλλη πήρε μια μίνι εκδίκηση για την περσινή ταπείνωση στην έδρα του απ’ τους πράσινους.

Πολύ κακό παιχνίδι, με ελάχιστες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, νευρικότητα και χαμηλό τέμπο, ήταν φανερό ότι θα κριθεί στη… μισή φάση. Ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία, ωστόσο δε διέθετε ούτε τη δημιουργικότητα, αλλά ούτε και τις ατομικές ενέργειες για να βρει αντίδοτο στο παθητικό παιχνίδι του αντιπάλου. Ήταν ξεκάθαρο ότι η εμφάνιση κόντρα στη Γιουβέντους «ξεζούμισε» τους περισσότερους απ’ τους παίκτες του. Η λύση τελικά δόθηκε από στημένη φάση, με τον Αυλωνίτη να σκοράρει στο 59’. Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να «κλειδώσει» τη νίκη με τον Μήτρογλου, δεν το έκανε και στις καθυστερήσεις θα κινδύνευε να ισοφαριστεί αν ο Καλογερόπουλος δεν ανακάλυπτε κοντρόλ με το χέρι του Πέτριτς (καθαρά η μπάλα χτυπά στο στήθος του), που είχε «στρώσει» στον Ατζαγκούν.

Στα ματς με τον Παναθηναϊκό, η νίκη αφήνει ικανοποιημένο τον οπαδό του Ολυμπιακού, ωστόσο η εμφάνιση της ομάδας δεν ήταν καλή. «Μάθαμε από το περσινό παιχνίδι. Δεν δεχθήκαμε καμία αντεπίθεση, από αυτές που πέρυσι μας έκαναν ζημιά. Το αποτέλεσμα δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα. Αξίζαμε κάτι καλύτερο. Το σκορ ήταν μικρό συγκριτικά με το πώς παίξαμε», επεσήμανε ο Μίτσελ.

Ενόψει της σημερινής αναμέτρησης με τον Πανιώνιος, ο Ισπανός προχώρησε σε ολοκληρωτικό ροτέισον. Όσοι έπαιξαν κόντρα στον Παναθηναϊκό τέθηκαν εκτός αποστολής, εκτός απ’ τους Κασάμι, Φουστέρ και Αυλωνίτη που συμμετέχουν σ’ αυτήν κανονικά. Οι ερυθρόλευκοι θα παρατάξουν μια «φρέσκια» ενδεκάδα, που δεν έχει παίξει ποτέ ξανά μαζί, με πολλά νέα πρόσωπα. Επιστρέφουν οι Σιόβας (ΑΜ 0/0) και Σαλίνο (ΑΜ 2/0).

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας νίκη για τον Ολυμπιακό με 1-0 επί του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι της περασμένης αγωνιστικής. Μέτριο παιχνίδι, χωρίς καλές φάσεις, οι ερυθρόλευκοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων σε όλη τη διάρκεια του, χωρίς όμως να δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να σκοράρουν. Η λύση ήρθε τελικά απ’ την κεφαλιά του Αυλωνίτη στο 59’, έπειτα από φάουλ του Ντομίνγκες. Κέρδισε πέναλτι στο 81’ ο Μήτρογλου (λανθασμένη απόφαση), νικήθηκε όμως στην εκτέλεση απ’ τον Στιλ. Πίεσε ο Παναθηναϊκός στη συνέχεια, αλλά δεν είχε τη μεγάλη φάση για να σκοράρει.

Στατιστικό: Από 5/6 Under 2,5 και NG προέρχεται ο Ολυμπιακός ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης.

Απουσίες (3): Τραυματίες οι Μπενίτες (ΕΠ 4/1), Μποτία (ΑΜ 9/0) και Ντομίνγκες (ΜΕ 10/2), εκτός αποστολής σχεδόν όλη η βασική ομάδα.

Πιθανή ενδεκάδα 4-2-3-1: Μέγιερι – Γιαννούλης, Αυλωνίτης, Σιόβας, Σαλίνο – Μπουχαλάκης, Κασάμι – Φορτούνης, Ντουρμάζ, Ντοσεβί – Διαμαντάκος.

*Κάκιστος ο Πανιώνιος στις εκτός έδρας υποχρεώσεις του τα τελευταία 2 χρόνια. Σε συνολικά 36 εξόδους του για όλες τις διοργανώσεις, μετράει μόλις 2 νίκες (!) και συνολικό ρεκόρ 2-5-29! Δέχτηκε γκολ στα 31/36 ματς!

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Σε κακό φεγγάρι βρίσκεται ο Πανιώνιος. Οι κυανέρυθροι προέρχονται από σερί αρνητικά αποτελέσματα για όλες τις διοργανώσεις, χωρίς πάντως οι εμφανίσεις τους να είναι το ίδιο κακές. Τελευταία φορά που η ομάδα της Νέας Σμύρνης πήρε τη νίκη ήταν στις 14 Σεπτεμβρίου. Έκτοτε ακολούθησαν τρεις ήττες και μια ισοπαλία για τη Σούπερλιγκ και η εντός έδρας ισοπαλία 0-0 με τον Φωστήρα για την πρεμιέρα των ομίλων.

Κόντρα στον Λεβαδειακό την περασμένη αγωνιστική η ομάδα του Δημήτρη Τερεζόπουλου μπορεί να αισθάνεται αδικημένη απ’ το τελικό αποτέλεσμα, αφού στο 0-0 έχασε τουλάχιστον δύο κλασικές ευκαιρίες και είχε κι άλλες καλές στιγμές. «Είχαμε φάσεις για γκολ πάλι και δεν μπορέσαμε να πετύχουμε το γκολ. Ήμασταν αναποτελεσματικοί και άτυχοι σε κάποιες στιγμές», εξήγησε ο Έλληνας κόουτς.

Ενόψει της σημερινής αναμέτρησης ο Πανιώνιος δεν τρέφει αυταπάτες ότι θα παλέψει για το αποτέλεσμα. Είναι ξεκάθαρο ότι ο τρόπος με τον οποίο θα κυλήσει το ματς εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο απ’ τον Ολυμπιακό και το αν και κατά πόσον θα πάρει στα σοβαρά ένα τέτοιου είδους παιχνίδι. Ο Τερεζόπουλος πάντως εξήγησε ότι σκοπεύει να παρατάξει βασική ομάδα: «Πάμε να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε, να έχουμε μια αξιοπρεπή εμφάνιση και γιατί όχι να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα που θα μας βοηθήσει να πάρουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Η ομάδα θα παραταχθεί κυρίως με παίκτες που ανήκουν στον βασικό κορμό».

Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας ήττα για τον Πανιώνιο με 1-0 απ’ τον Λεβαδειακό. «Ανοιχτό» ματς, αμφότερες οι ομάδες είχαν ευκαιρίες για να σκοράρουν, τελικά τα κατάφεραν οι Βοιωτοί στο 89’ με τον Γιακουμάκη να σουτάρει ανενόχλητος απ’ το ύψος της μεγάλης περιοχής. Μοιραίος παίκτης ο Μπούζας για τον Πανιώνιο, σπατάλησε δύο κλασικές ευκαιρίες, όπως και ο Κολοβός στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Στατιστικό: 3/3 εκτός έδρας Χ ημίχρονα μετράει ο Πανιώνιος.

Απουσίες (4): Εκτός αποστολής οι Ιμπαγάσα (ΜΕ 7/0), Σιώπης (ΜΕ 7/0), Οικονόμου (ΑΜ 2/0) και Παπαδόπουλος (ΤΕ 2/0).

Πιθανή ενδεκάδα 4-2-3-1: Γιαννακόπουλος – Αργυρόπουλος, Γκέζος, Χατζηισαΐας, Τασουλής – Μητρόπουλος, Σιώπης – Κολοβός, Μπούζας, Μπουμάλ – Γιάννου.

155. ΠΑΟΚ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (19:30)

Γήπεδο: "Τούμπα"
Προϊστορία δεκαετίας: 4-0-2
Καιρός: 12oC, πιθανή βροχόπτωση
Τηλεοπτική μετάδοση: OTE Sport 2

1ος όμιλος: Απόλλων Καλαμαριάς 3, ΠΑΣ Γιάννινα 3, Κέρκυρα 0, ΠΑΟΚ 0

*Ο ΠΑΟΚ προέρχεται από τρεις σερί νίκες επί του ΠΑΣ Γιάννινα ανεξαρτήτως έδρας. Σε όλες σημείωσε 2 γκολ.

*Ο ΠΑΣ Γιάννινα έφυγε νικητής απ' την Τούμπα στις 2/4 τελευταίες επισκέψεις του.

*Οι δύο ομάδες προέρχονται από 7/11 μεταξύ τους Over 2,5 ανεξαρτήτως έδρας.

*24 γκολ έχει σκοράρει εντός έδρας ο ΠΑΟΚ σε οκτώ ματς για όλες τις διοργανώσεις, δηλαδή ακριβώς 3 ανά παιχνίδι. Βρήκε δίχτυα στα 7/8, δέχτηκε τέρμα στα 5/8.

*6/8 εντός έδρας νίκες απ’ το ημίχρονο μετράει ο ΠΑΟΚ σε όλες τις διοργανώσεις.

ΠΑΟΚ: «Τρένο» ο ΠΑΟΚ στη Σούπερλιγκ, την Κυριακή πήρε την 6η διαδοχική νίκη του, μετράει μόλις μια απώλεια, στην πρεμιέρα με την Καλλονή (1-1) και εντός έδρας δείχνει απλά ασταμάτητος. Κόντρα στη Βέροια είχε ξανά επιθετικότητα, ορμή, διάθεση, συνεργασίες και κίνηση χωρίς την μπάλα, με αποτέλεσμα να φτάσει εύκολα σε πολλές τελικές προσπάθειες και κατ’ επέκταση να σκοράρει 4 φορές. Θα μπορούσε να σημειώσει κι άλλα τέρματα αν οι παίκτες του ήταν πιο εύστοχοι στην τελική προσπάθεια.

Χαρακτηριστική του τρόπου σκέψης και δουλειάς του Άγγελου Αναστασιάδη είναι η ατάκα του για το γκολ που δέχτηκε η ομάδα του 83’. «Το γκολ που φάγαμε είναι σας τις προσφορές στο σούπερ μάρκετ. Είναι 1+1 δώρο. Προσφορά! Αυτό είναι πολύ κακό. Απαγορεύεται να γίνεται. Απαγορεύεται να σταματάει το μυαλό μας. Δεν υπάρχει λόγος να φας ένα τέτοιο γκολ. Είναι για συζήτηση αρκετής ώρας μέσα στα αποδυτήρια», εξήγησε ο Έλληνας κόουτς.

Σε ό,τι αφορά το σημερινό ματς, είναι δεδομένο ότι θα γίνουν κάποιες αλλαγές στο αρχικό σχήμα, όχι όμως σε ολοκληρωτικό βαθμό, καθώς ο ΠΑΟΚ χρειάζεται τους βαθμούς. Μετά την γκέλα της πρεμιέρας των ομίλων με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς (εκτός έδρας ήττα 1-0) τα περιθώρια είναι στενά, κάτι που σημαίνει ότι αν σήμερα ο ΠΑΟΚ δεν κερδίσει μπαίνει σε περιπέτειες. Επιστρέφει ο Βίτορ (ΑΜ 9/0), δεδομένες εδώ και ημέρες οι απουσίες Σκόνδρα και Τζαβέλλα, προέκυψε πρόβλημα και με τον Περέιρα, ο οποίος όμως εσχάτως δεν είναι βασικός.

Προηγούμενο ματς: Ακόμη μια εντός έδρας «παράσταση» εντός έδρας για τον ΠΑΟΚ, που μετέτρεψε σε… αγγαρεία το ενδιαφέρον παιχνίδι με τη Βέροια. Ο δικέφαλος επικράτησε πάρα πολύ εύκολα με 4-1 χάρη στα γκολ των Μακ, Σαλπιγγίδη, Κάτσε και Αθανασιάδη. Δύο ασίστ για τον Ράζβαν Ρατς.

Στατιστικό: Από 8/11 NG προέρχεται ο ΠΑΟΚ ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης.

Απουσίες (3): Τραυματίες οι Σκόνδρας (ΑΜ 10/1), Τζαβέλλας (ΑΜ 4/0) και Περέιρα (ΜΕ 8/3).

Πιθανή ενδεκάδα 4-3-3: Ιτάνζ – Κίτσιου, Κατσικάς, Βίτορ, Σπυρόπουλος – Γκολάσα, Κάτσε, Τζανδάρης – Μακ, Μάρτενς, Αθανασιάδης.

*Παραδοσιακά παθητικός εκτός έδρας ο ΠΑΣ Γιάννινα, μετράει μόλις τρεις νίκες στις τελευταίες 21 εξόδους του (σε συνέχεια από πέρυσι). Το συνολικό ρεκόρ του είναι 3-5-13.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Μισογεμάτο ή μισοάδειο το ποτήρι; Ιδού η απορία για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Οι Ηπειρώτες πήραν εντός έδρας πόντο απ’ την Καλλονή αγωνιζόμενοι με δέκα παίκτες σχεδόν σ’ όλο το δεύτερο μέρος, ένα αποτέλεσμα που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε να τους ευχαριστεί, εντούτοις η ευκαιρία του Ντάσιου στις καθυστερήσεις άφησε πικρή «γεύση». Εκεί ο ΠΑΣ θα «έκλεβε» το ματς και μαζί και τους πόντους.

«Η αποβολή του Λίλα χάλασε τους συσχετισμούς στην επανάληψη. Με δεδομένο αυτό, διαχειριστήκαμε καλά το ματς, η Καλλονή είχε μόνο δύο φάσεις και την καλή ευκαιρία στο παιχνίδι την είχαμε εμείς με το δοκάρι του Ντάσιου στο 90'. Είμαι της άποψης ότι, όταν δεν μπορείς να κερδίσεις, τουλάχιστον δεν χάνεις ένα ματς. Έμεινα ευχαριστημένος από τους παίκτες μου», επεσήμανε ο Γιάννης Πετράκης.

Τόσο η νίκη επί του Πανιωνίου, όσο και η ισοπαλία με την Καλλονή ισχυροποίησαν τη θέση του Έλληνα κόουτς, ο οποίος δεν περνούσε και τις καλύτερες ημέρες του στα Ιωάννινα. Ενόψει της σημερινής αναμέτρησης ο ΠΑΣ θα παίξει με κατά το ήμισυ διαφορετική ενδεκάδα, αφού ο Πετράκης άφησε εκτός τους βασικότατους και πολύτιμους Βελλίδη, Τζημόπουλο, Ακόστα, Τσουκαλά, Τσάβες, ενώ εκτός είναι και ο Λίλα. Στην πρεμιέρα οι Ηπειρώτες επικράτησαν της Κέρκυρας πολύ πιο εύκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό 1-0.

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας 0-0 για τον ΠΑΣ Γιάννινα κόντρα στην Καλλονή. Με δέκα παίκτες απ’ το 51’ οι Ηπειρώτες εξαιτίας της αποβολής του Λίλα, άντεξαν στο 0-0, δεν είχαν πρόβλημα να αναχαιτίσουν τις επιθέσεις των νησιωτών. Στο φινάλε μάλιστα θα μπορούσαν να πάρουν ακόμη και τη νίκη αν ο Ντάσιος δε σημάδευε το δοκάρι στο τετ α τετ με τον Χογκ στις καθυστερήσεις.

Στατιστικό: Από 5 σερί Under 2,5 και NG προέρχεται ο ΠΑΣ Γιάννινα ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης.

Απουσίες (7): Τραυματίας ο Κοροβέσης (ΜΕ 4/0), εκτός αποστολής οι Βελλίδης (ΤΕ 7/0), Ακόστα (ΜΕ 7/2), Τζημόπουλος (ΑΜ 7/1), Τσουκαλάς (ΜΕ 7/0) και Τσάβες (ΜΕ 6/1), τιμωρημένος ο Λίλα (ΜΕ 7/0).

Πιθανή ενδεκάδα 4-2-3-1: Γιαννιώτης – Ντάσιος, Μπέριος, Μιχαήλ, Στρούνα – Χαρίσης, Αυγενικού – Ναδάλες, Ίλιτς, Κρητικός – Μανιάς.
 
 http://www.betarades.gr/images/uploads/thumbs/betaradesfb.jpg

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Προγνωστικά για το στοίχημα & προβλέψεις Πέμπτη 29-03-18

Μεταγραφική βόμβα από τον Ολυμπιακό (photos)

Σε αυτό το Euro παίζεται μεγάλη… μπάλα (Video-Gallery)