ΙΤΑΛΙΑ...Η «γιαγιά» δεν τον άφησε να γιορτάσει

 
Η Τζένοα, που αποτελούσε την... παιδική αγάπη του Τζίτζι Μπουφόν, δεν τον άφησε να χαρεί τη συμπλήρωση πεντακοσίων συμμετοχών σε επίσημους αγώνες με τη Γιουβέντους. Ο 36χρονος γκολκίπερ δεν έχει κρύψει ότι παιδιόθεν του είχε κλέψει την καρδιά η Τζένοα, η επονομαζόμενη «γιαγιά του κάλτσιο».
Ο Αντονίνι έχει σημειώσει το γκολ της νίκης της Τζένοα στις καθυστερήσεις και ο Μπουφόν κοιτάζει απογοητευμένος...
Χθες στο «Λουίτζι Φεράρις», ο αρχηγός της «Γιούβε» και της εθνικής Ιταλίας δεν μπόρεσε ν' αντιδράσει στο τέρμα του Λούκα Αντονίνι στο 94', που χάρισε τη νίκη στoυς Γενοβέζους (1-0).
Ηταν η τρίτη ήττα των πρωταθλητών Ιταλίας τη φετινή περίοδο μετά από αυτές στο Τσάμπιονς Λιγκ από Ολυμπιακό και Ατλέτικο Μαδρίτης, όλες μακριά από το Τορίνο και με το ίδιο σκορ. Μεγάλο μερίδιο στην πρώτη επικράτηση της Τζένοα σε βάρος της «Γηραιάς Κυρίας» του κάλτσιο από τον Απρίλιο του 2009 είχε ο Ματία Περίν.

Ο 21χρονος πορτιέρο της Τζένοα, που θεωρείται στην Ιταλία ως ο διάδοχος του Μπουφόν στη «Σκουάντρα Ατζούρα», κράτησε όρθια την ομάδα του με σημαντικές επεμβάσεις, ενώ είχε την τύχη με το μέρος του, καθώς τα δοκάρια σταμάτησαν την μπάλα σε πλασέ των Φερνάντο Γιορέντε (24') και Αντζελο Ογκμπόνα (70').
Μάλιστα, ήταν η πρώτη ήττα της Γιουβέντους στις καθυστερήσεις ενός αγώνα από τον Ιανουάριο του 2010 (σ.σ. τότε είχε χάσει από τη Ρόμα).
Επειτα από εννέα αγωνιστικές το πρωτάθλημα πήρε νέα τροπή, καθώς οι «τζιαλορόσι» έπιασαν τη Γιουβέντους στην κορυφή της βαθμολογίας.
Στο «Ολίμπικο», παρόντος του Εβο Μοράλες, προέδρου της Βολιβίας, η Ρόμα κέρδισε άνετα με 2-0 τη νεοφώτιστη Τσεζένα. Βασικοί ήταν οι Βασίλης Τοροσίδης, Κώστας Μανωλάς, ενώ ο Χοσέ Χολέβας έμεινε στον πάγκο.
Στη Σαρδηνία ο τεχνικός της Μίλαν, Φιλίπο Ινζάγκι, ξεκίνησε βασικό τον Ισπανό φορ Φερνάντο Τόρες, όπως του είχε υποδείξει ο ιδιοκτήτης του συλλόγου Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Ομως οι «ροσονέρι» κόλλησαν στο 1-1 για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική, αυτή τη φορά στην έδρα της Κάλιαρι. Στο Μπέργκαμο, η Νάπολι υποχρεώθηκε σε ισοπαλία 1-1 από την Αταλάντα για την οποία ο νεαρός τερματοφύλακάς της Σπορτιέλο απέκρουσε πέναλτι του Ιγκουαΐν στο 92'!
Στη Φλωρεντία, η επόμενη αντίπαλος του ΠΑΟΚ στο Γιουρόπα Λιγκ, Φιορεντίνα, λύγισε με 3-0 την Ουντινέζε των Ορέστη Καρνέζη (ήταν βασικός) και Παναγιώτη Κονέ (έπαιξε στην επανάληψη).

Τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής:
  • Τζένοα-Γιουβέντους 1-0 (Αντονίνι 94'), 
  • Ρόμα-Τσεζένα 2-0 (Ντέστρο 8', Ντε Ρόσι 81'), 
  • Κάλιαρι-Μίλαν 1-1 (Ιμπάρμπο 24'- Μποναβεντούρα 35'), 
  • Αταλάντα-Νάπολι 1-1 (Ντένις 58'- Ιγκουαΐν 86'), 
  • Ιντερ-Σαμπντόρια 1-0 (Ικάρντι πεν. 91'), 
  • Φιορεντίνα-Ουντινέζε 3-0 (Μπαμπακάρ 44', 69', Μπόρχα Βαλέρο 80'), 
  • Τορίνο-Πάρμα 1-0 (Νταρμιάν 10'), Παλέρμο-Κιέβο 1-0 (Ριγκόνι 81').
ΣΗΜΕΡΑ: Ελλάς Βερόνα-Λάτσιο.
Π. ΞΗΡΟΚΩΣΤΑΣ
 http://www.ethnos.gr/ethnosport/article.asp?catid=8382&subid=2&pubid=129879656

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Προγνωστικά για το στοίχημα & προβλέψεις Πέμπτη 29-03-18

Μεταγραφική βόμβα από τον Ολυμπιακό (photos)

Σε αυτό το Euro παίζεται μεγάλη… μπάλα (Video-Gallery)