ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΟΣ ΠΥΡΕΤΟΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ.Ο Σάμαρης έφυγε, ο Ντιόπ έρχεται!


ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ από sentragoal.gr
Εναν χρόνο μετά τη μεταγραφή του Λιούμπομιρ Φέισα στην Μπενφίκα, ο Ανδρέας Σάμαρης ακολούθησε το ίδιο... δρομολόγιο με τον πρώην άσο των «ερυθρόλευκων» να είναι από χθες κάτοικος Λισσαβώνας.

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σε όλα με την Μπενφίκα για την παραχώρηση του διεθνούς άσου με τα ρεπορτάζ του πορτογαλικού Τύπου ν' αναφέρουν ότι οι «αετοί» της Λισσαβώνας έβγαλαν από τα ταμεία τους εννιά εκατ. ευρώ προκειμένου να πειστεί ο Ολυμπιακός να δώσει τον 25χρονο μέσο.
Ο διεθνής άσος των πρωταθλητών Ελλάδος έφυγε χθες το πρωί από την Αθήνα με προορισμό την πορτογαλική πρωτεύουσα, φτάνοντας το απόγευμα στη Λισσαβώνα. Ο Σάμαρης, που και αυτός έχει συμφωνήσει στο οικονομικό με τους πρωταθλητές Πορτογαλίας, πέρασε από ιατρικές εξετάσεις και σήμερα θα βάλει την υπογραφή του σε πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους «αετούς».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την Πορτογαλία, οι ετήσιες αποδοχές του Σάμαρη θα είναι ύψους 800.000 ευρώ και η μεταγραφή του διεθνούς άσου έκλεψε την παράσταση στα πορτογαλικά μέσα ενημέρωσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι η απόκτηση του Σάμαρη από την Μπενφίκα ήταν πρώτο θέμα σε όλες τις μεγάλες πορτογαλικές ιστοσελίδες, με αφιερώματα μάλιστα στο νέο μεταγραφικό απόκτημα της πρωταθλήτριας Πορτογαλίας.
Η επιθυμία του Ζεσούς να δει τον Έλληνα μέσο με τη φανέλα της Μπενφίκα υλοποιήθηκε, με την πορτογαλική ομάδα να πληρώνει εννιά εκατ. ευρώ στους «ερυθρόλευκους» για να πάρει τον παίκτη και στα ρεπορτάζ του πορτογαλικού Τύπου αναφέρεται πως ο κόουτς της Μπενφίκα προορίζει τον Έλληνα άσο για τη βασική εντεκάδα της ομάδας του.
Ο Ζεσούς ήθελε πάση θυσία την απόκτηση αμυντικού μέσου και είχε σημειώσει το όνομα του Σάμαρη από την περσινή σεζόν, όταν είχε δει τον 25χρονο χαφ στα παιχνίδια του Ολυμπιακού με την Μπενφίκα για το Τσάμπιονς Λιγκ.
Οι ιθύνοντες των Πειραιωτών ρωτήθηκαν για το ποσό που θα πάρει ο Ολυμπιακός για την πώληση του Σάμαρη, με υψηλόβαθμο στέλεχος των «ερυθρόλευκων» ν' απαντά: «Εμείς δεν πρόκειται να μπούμε στη διαδικασία να μιλήσουμε για ποσά. Αυτό όμως που μπορούμε να πούμε είναι ότι είχαν απορριφθεί άλλες προτάσεις για τον Σάμαρη, προφανώς επειδή δεν μας ικανοποιούσαν. Ισως πάντως να πρόκειται και για την πιο ακριβή μεταγραφή της πορτογαλικής ομάδας».
Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι ο Σάμαρης θα γίνει ο πέμπτος Έλληνας παίκτης που θα φορέσει τη φανέλα του πορτογαλικού συλλόγου. Είχαν προηγηθεί ο Τριαντάφυλλος Μαχαιρίδης, ο Γιώργος Καραγκούνης, ο Τάκης Φύσσας και ο Κώστας Κατσουράνης.
Επιστροφή σε Ντιόπ, φήμες για Εσιέν
Η ολοκλήρωση της μεταγραφής του Ανδρέα Σάμαρη στην Μπενφίκα δρομολογεί εξελίξεις και στα μεταγραφικά θέματα της ομάδας του Πειραιά. Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο Ολυμπιακός θα κινηθεί για την απόκτηση αμυντικού μέσου που θ' αντικαταστήσει τον Σάμαρη που θα συνεχίσει την καριέρα του στους «αετούς» της Λισσαβώνας.
Μια λύση που αυτή τη στιγμή φαίνεται να έχει το προβάδισμα για τον Ολυμπιακό είναι ο Ντιόπ της Λεβάντε. Ο Σενεγαλέζος μέσος είχε φτάσει κοντά στον Ολυμπιακό πριν από δύο μήνες και πλέον φαίνεται ότι το όνομά του επανέρχεται στο προσκήνιο για την ομάδα του λιμανιού. Ο Ντιόπ ο οποίος θέλει να φύγει από τη Λεβάντε και είναι πολύ πιθανό σε λίγες μέρες να φορά τη φανέλα του Ολυμπιακού, καθώς πρόκειται για παίκτη τον οποίον έχει εγκρίνει ο Μίτσελ.
Θα πρέπει πάντως εδώ να σημειωθεί ότι πηγές από την Ιταλία ανέφεραν ότι οι πρωταθλητές Ελλάδος εξετάζουν το ενδεχόμενο να κάνουν πρόταση στη Μίλαν για την απόκτηση του Γκανέζου μέσου. Ο Εσιέν δεν υπολογίζεται από τους «ροσονέρι» και είναι σε αναζήτηση ομάδας για να συνεχίσει την καριέρα του.
Η απάντηση των ανθρώπων της πειραϊκής ομάδας στο αν τελικά ο Ολυμπιακός θα πάρει αμυντικό μέσο, μετά την παραχώρηση του Σάμαρη, ήταν «ό,τι πει ο προπονητής».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Προγνωστικά για το στοίχημα & προβλέψεις Πέμπτη 29-03-18

Μεταγραφική βόμβα από τον Ολυμπιακό (photos)

Σε αυτό το Euro παίζεται μεγάλη… μπάλα (Video-Gallery)