Α' Ισπανίας: Με πλήθος απουσιών η Χετάφε - Σούπερ παράδοση η Βαλένθια



 
Πηγή betarades.gr
2η αγωνιστική

115. ΧΕΤΑΦΕ – ΑΛΜΕΡΙΑ (21:00)

* Οι 2/3 τελευταίες μεταξύ τους συναντήσεις στην έδρα της Χετάφε έχουν τελειώσει στο ισόπαλο 2-2!

* Η Χετάφε έχει σκοράρει από δύο γκολ και πάνω σε καθένα από τα πέντε τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της κόντρα στην Αλμερία.

* Ο Φερνάντο Σοριάνο αποτελεί πλέον τον αρχισκόρερ της Αλμερίας σε επίπεδο Πριμέρα Ντιβιζιόν, με 15 γκολ.

Γήπεδο:
«Coliseum Alfonso Perez»
Διαιτητής: Santiago Jaime Latre
Προϊστορία 10ετίας: 2-3-0
Καιρός: 26οC, Αίθριος

ΧΕΤΑΦΕ: Ξεκινάει σήμερα, με δύο αναμετρήσεις, η 2η αγωνιστική για τη φετινή Πριμέρα Ντιβιζιόν. Στη Μαδρίτη η Χετάφε θα υποδεχθεί την Αλμερία, επιζητώντας τους πρώτους βαθμούς της στο φετινό πρωτάθλημα. Οι γηπεδούχοι παραδόθηκαν άνευ όρων στη Θέλτα στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής, θυμίζοντας σε μεγάλο βαθμό την περσινή ομάδα, η οποία κινδύνευσε σοβαρά με υποβιβασμό.

Ο προπονητής, Κοσμίν Κόντρα, δεν κατάφερε να προετοιμαστεί για το σημερινό ματς με γεμάτη «φαρέτρα», καθώς οι απουσίες των Ράφα, Αλέξις, Λαφίτα και Πέδρο Λεόν είναι κάτι παραπάνω από σημαντικές. Το πλήθος απουσιών βασικών παικτών οδήγησε τον Ρουμάνο τεχνικό στη συμπερίληψη στην αποστολή τεσσάρων ποδοσφαιριστών της ομάδας Νέων, των αμυντικών Κάρλος Βιγκαράι και Ρόμπιν, του μέσου Αστράι και του επιθετικού Ίβι. Παράλληλα, εξέτισε την ποινή του και επιστρέφει στη δράση ο διεθνής Αλγερινός μέσος Λασέν.

Ο μέσος της Χετάφε, Ντιέγκο Κάστρο, τόνισε σε χθεσινές δηλώσεις του ότι η ομάδα έχει ακόμα μεγάλα περιθώρια βελτίωσης.

Προηγούμενο ματς: Στην πρεμιέρα της περασμένης Κυριακής υπέστη την εκτός έδρας ήττα από τη Θέλτα με 3-1. Δέχθηκε δύο γκολ στο 20’ και στο 56’, μείωσε με τον Σαμίρ στο 62’, ενώ το τελικό 3-1 διαμορφώθηκε στο 70’.

Στατιστικό: Στο NG και Under 2,5 τα 6/8 τελευταία εντός έδρας ματς στην περσινή Πριμέρα.

Απουσίες (5):
Τραυματίες οι κεντρικοί αμυντικοί Αλέξις και Ράφα και οι μέσοι Πέδρο Λεόν και Λαφίτα. Δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ο νεοφερμένος μέσος Γιοντά.

Πιθανή ενδεκάδα 4-2-3-1:
Γκουαΐτα – Βαλέρα, Αρόγιο, Βιγκαράι, Λάγκο – Χ. Ροντρίγκεθ, Ντ. Κάστρο – Σαράμπια, Σαμίρ, Ντιέγκο Κάστρο – Άλβαρο Βάσκεθ.

ΑΛΜΕΡΙΑ:
Η Αλμερία, από την πλευρά της, θα ψάξει το παρθενικό φετινό της «τρίποντο», με το ισόπαλο 1-1 της πρεμιέρας κόντρα στην Εσπανιόλ να αφήνει γλυκόπικρη γεύση. Υπήρξε μεν ικανοποίηση για το «άνοιγμα λογαριασμού» στο σκοράρισμα από τον Σοριάνο, όμως ταυτόχρονα η αδυναμία επίτευξης της νίκης κόντρα σε ένα αποδυναμωμένο σύνολο γέννησε προβληματισμούς.

Σε κάθε περίπτωση, η Αλμερία θα κυνηγήσει σήμερα το διπλό χωρίς κανένα νέο αγωνιστικό πρόβλημα. Ο προπονητής, Φρανθίσκο Ροντρίγκες, τόνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν τον επηρεάζουν οι πολλές απουσίες της Χετάφε στο σημερινό ματς, προσθέτοντας με νόημα: «Πρέπει να προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε την ισορροπία ανάμεσα στην άμυνα και την επίθεση, η οποία μας επιτρέπει να επιβάλλουμε τους δικούς μας προσανατολισμούς στο παιχνίδι».

Νέα πρόσωπα στην αποστολή για το σημερινό ματς είναι ο δεξιός μπακ Τσίμο Ναβάρο και ο μέσος Αζέεζ, οι οποίοι ήταν τιμωρημένοι στην πρεμιέρα.

Προηγούμενο ματς: Το ισόπαλο 1-1 χαρακτήρισε την εντός έδρας αναμέτρηση της πρεμιέρας κόντρα στην Εσπανιόλ. Ο Σοριάνο έβαλε μπροστά την Αλμερία στο 52’, ενώ οι Καταλανοί ισοφάρισαν στις καθυστερήσεις. Η Εσπανιόλ αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο από το 33’.

Στατιστικό: Στο G/G τα έξι παιχνίδια της από την έναρξη της προετοιμασίας ως σήμερα (φιλικά τα πέντε πρώτα).

Απουσίες (3): Εκτός αποστολής για τεχνικούς λόγους οι Μανέ (ΑΜ), Ουέλινγκτον Σίλβα (ΕΠ) και Κίκε Γκονζάλεθ (ΜΕ).

Πιθανή ενδεκάδα 4-2-3-1:
Ρουμπέν – Μακέδο, Μάουρο Ντος Σάντος, Τρουχίγιο, Ντουμπαρμπιέρ – Βέρθα, Τόμας – Μέντες, Σοριάνο, Τζόναθαν Περέιρα – Χέμεντ.

137. ΒΑΛΕΝΘΙΑ – ΜΑΛΑΓΑ (23:00)

* Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στο «Μεστάγια» για την πρεμιέρα του περσινού πρωταθλήματος, με τη Βαλένθια να επικρατεί με 1-0 (64’ Ρικάρντο Κόστα).

* Η Βαλένθια προέρχεται από 5/5 εντός έδρας νίκες επί της Μάλαγα, ενώ είναι αήττητη και στα 13 εντός έδρας παιχνίδια της κόντρα στους Ανδαλουσιάνους για τη «μεγάλη» κατηγορία.

* Η ενδεκάδα της Βαλένθια που κατέβασε στην πρεμιέρα ο Νούνο Εσπίριτο Σάντο ήταν η νεότερη ηλικιακά της πρεμιέρας, με μέσο όρο 24 έτη και 178 μέρες.

Γήπεδο:
«Mestalla»
Διαιτητής: Javier Estrada Fernandez
Προϊστορία 10ετίας: 6-2-0
Καιρός: 24οC, Νεφώσεις

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Η νεανική Βαλένθια του Νούνο Εσπίριτο Σάντο κέρδισε τις εντυπώσεις στην πρεμιέρα του «Σάντσεθ Πιθχουάν». Οι «νυχτερίδες» παρουσίασαν ένα σύνολο γεμάτο ζωντάνια, αφήνοντας υποσχέσεις για το σταδιακό χτίσιμο μίας συμπαγούς ομάδας. Στη σημερινή εντός έδρας πρεμιέρα για το φετινό πρωτάθλημα, η Βαλένθια θα ψάξει τη νίκη κόντρα στη Μάλαγα, έχοντας ως «σύμμαχο» μία εκπληκτική προϊστορία.

«Στο πρώτο ημίχρονο στη Σεβίλλη δε νομίζω να φαινόταν ότι αγωνιζόμαστε εκτός έδρας, καθώς κυριαρχήσαμε πλήρως στον αγωνιστικό χώρο. Θέλουμε να συνεχίσουμε να έχουμε τον έλεγχο του ρυθμού. Παράλληλα, πρέπει να ξέρουμε πότε πρέπει να επιτεθούμε», τόνισε ο Πορτογάλος τεχνικός.

Ο Σάντο κατάρτισε 19μελή αποστολή για το σημερινό ματς, με τον νεοφερμένο επιθετικό Ροντρίγκο και τον επίσης νεοφερμένο αμυντικό Μουστάφι να αποτελούν τα νέα πρόσωπα. Την ίδια στιγμή, παραμένουν στον «πάγο» οι επιθετικοί Τζόνας, Πόστιγκα και Γιόναταν Βιέρα, καθώς η διοίκηση έχει την πρόθεση να τους πουλήσει.

Μεγάλες αντιδράσεις προκάλεσε στις τάξεις της Βαλένθια η απόφαση της αρμόδιας επιτροπής να τιμωρήσει με τέσσερις αγωνιστικές τον νεοφερμένο Ροντρίγκο ντε Παούλ, για την κόκκινη κάρτα στο ματς της πρεμιέρας.

Προηγούμενο ματς: Το περασμένο Σάββατο έφυγε με το ισόπαλο 1-1 από την έδρα της Σεβίλλης. Μπήκε πίσω στο σκορ στο 44’, για να ισοφαρίσει στο 88’ με τον Ορμπάν. Ο Ροντρίγκο ντε Ραούλ είχε αποβληθεί στο 67’.

Στατιστικό: Η Βαλένθια δεν έχει καταφέρει να διατηρήσει ανέπαφη την εστία στα επτά τελευταία εντός έδρας ματς πρωταθλήματος.

Απουσίες (5): Τιμωρημένος ο μεσοεπιθετικός Ροντρίγκο ντε Παούλ. Στα πιτς ο μπακ Ζοάο Περέιρα. Παραμένουν στον «πάγο» οι επιθετικοί Τζόνας, Πόστιγκα και Γιόναταν Βιέρα.

Πιθανή ενδεκάδα 4-2-3-1: Ντιέγκο Άλβες – Μπαραγάν, Ρ. Βέζο, Οταμέντι, Γκαγιά – Παρέχο, Φουέγο – Ροντρίγκο, Αντρέ Γκόμες, Πιατί – Πάκο Αλκάθερ.

* Η Μάλαγα συνδύασε τη νίκη της πρεμιέρας με την ταυτόχρονη αποβολή δύο παικτών της, κάτι που είχε να συμβεί από την αναμέτρηση κόντρα στη Βαγιαδολίδ το 2000.

ΜΑΛΑΓΑ: Η Μάλαγα, από την πλευρά της, θα παραταχθεί σήμερα στο «Μεστάγια» έχοντας ως στόχο το σπάσιμο μίας αρνητικότατης παράδοσης. Η ομάδα της Ανδαλουσίας «έβγαλε σφυγμό» στην πρεμιέρα, καταφέρνοντας να κρατήσει το τρίποντο επί της δυνατής Αθλέτικ Μπιλμπάο, παρά το γεγονός ότι έμεινε στο τέλος με εννιά παίκτες.

Το ρεπορτάζ των «μαλαγκένιος» απασχολεί τις τελευταίες μέρες η εντατική προσπάθεια για μονιμοποίηση στην ομάδα του Νορντίν Αμραμπάτ, ερχόμενος στο σύλλογο από την τουρκική Γαλατάσαραϊ. Βέβαια, ο τεχνικός Χάβι Γκράθια δεν αφήνει το συγκεκριμένο θέμα να «περάσει» μέσα στα αποδυτήρια, καθώς τόνισε χαρακτηριστικά: «Η διοίκηση κάνει τη δουλειά της κι εγώ τη δικιά μου. Δε με βοηθάει να έχω το βλέμμα στραμμένο στην αγορά».

Όσον αφορά το ματς με τη Βαλένθια, ο Γκράθια υπογράμμισε: «Δεν υπάρχει κάποια ανησυχία για συγκεκριμένο παίκτη των αντιπάλων. Ολόκληρη η ομάδα είναι επικίνδυνη. Έχει μεγάλη ταχύτητα, έχει σαφή προσανατολισμό στο παιχνίδι της και αμύνεται ολοένα και καλύτερα».

Προηγούμενο ματς:
Το γκολ του Λουίς Αλμπέρτο στο 35ο λεπτό της χάρισε την εντός έδρας νίκη επί της Αθλέτικ Μπιλμπάο, στην πρεμιέρα του περασμένου Σαββάτου. Μάλιστα, ο παίκτης της Μάλαγα είχε αρχικά αστοχήσει σε εκτέλεση πέναλτι. Οι Ντούδα και Αντούνες αντίκρισαν την απευθείας κόκκινη κάρτα, στο 88’ και στο 92’ αντίστοιχα.

Στατιστικό:
Στο Under 2,5 τα 4/5 τελευταία παιχνίδια της (τρία φιλικά και ένα επίσημο).

Απουσίες (3): Τιμωρημένοι ο μπακ Αντούνες και ο μέσος Ντούδα. Στα πιτς ο αμυντικός μέσος Τισόνε.

Πιθανή ενδεκάδα 4-2-3-1: Καμενί – Ροζάλες, Σ. Σάντσεθ, Ουέλιγκτον, Μποκά – Καμάτσο, Νταρντέρ – Ρικάρντο Όρτα, Λουίς Αλμπέρτο, Χουάνμι – Σάντα Κρουζ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Προγνωστικά για το στοίχημα & προβλέψεις Πέμπτη 29-03-18

Μεταγραφική βόμβα από τον Ολυμπιακό (photos)

Σε αυτό το Euro παίζεται μεγάλη… μπάλα (Video-Gallery)