Σούπερλιγκ: Aναλύσεις αγώνων


 
 
Πρεμιέρα με το μυαλό στην Ευρώπη για Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Αστέρα.
 
1η αγωνιστική

Χθεσινά αποτελέσματα: Κέρκυρα – Πανθρακικός 2-1, ΟΦΗ – Παναιτωλικός 1-0, Ολυμπιακός – Νίκη Βόλου 3-1

353. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (19:15)
Γήπεδο: «Δημοτικό Περιστερίου»
Προϊστορία δεκαετίας: 2-0-0
Καιρός: 31oC, αίθριος
Διαιτητής: Γιάννης Δελφάκης (Αρκαδίας)
*Αήττητος ο Ατρόμητος κόντρα στον Πλατανιά. Σε τέσσερις αναμετρήσεις μετράει δύο νίκες και δύο ισοπαλίες. 2/2 νίκες εντός έδρας, χωρίς να δεχτεί γκολ.
*Απ” τις κορυφαίες εντός έδρας ομάδες του περσινού πρωταθλήματος ο Ατρόμητος, είχε ρεκόρ 12-5-0 στην κανονική διάρκεια και απολογισμό τερμάτων 33-6.
*Την κορυφαία εντός έδρας άμυνα της Σούπερλιγκ είχε ο Ατρόμητος, με παθητικό 6 γκολ στην κανονική περίοδο.
*Μόλις μια νίκη μετράει ο Ατρόμητος στις τελευταίες πέντε πρεμιέρες του στη Σούπερλιγκ. Ηττήθηκε δύο φορές, πήρε δύο ισοπαλίες. Πέρυσι εντός έδρας 2-2 με τον Εργοτέλη.
*2/2 ισοπαλίες μετράει ο Πλατανιάς στις πρεμιέρες του στη Σούπερλιγκ. Πέρυσι 2-2 εντός έδρας με τη Βέροια, το 2012 0-0 εκτός έδρας με ΠΑΣ Γιάννινα.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: «Χτίζει» σιγά-σιγά χαρακτήρα μεγάλης ομάδας ο Ατρόμητος, που σήμερα κάνει το ντεμπούτο του και στην Ελλάδα. Οι Περιστεριώτες αποτέλεσαν και πέρυσι σταθερή αξία της Σούπερλιγκ, ολοκλήρωσαν 3οι την κανονική περίοδο και μέσω των πλέι οφ πήραν το εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ.
Στον τρίτο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης, ο Ατρόμητος αντιμετώπισε με τον «αέρα» του φαβορί τη Σαράγιεβο, της οποίας επιβλήθηκε εκτός έδρας και έδειξε ότι η πρόκριση θα είναι εύκολη υπόθεση. Αγνώριστος στη ρεβάνς, ηττήθηκε 2-1, το ματς πηγε στην παράταση και εκεί το τρίτο γκολ των Βόσνιων αποτέλεσε «μαχαιριά». Στοίχισε πάρα πολύ ψυχολογικά στους Περιστεριώτες η αναπάντεχη αποτυχία, προκάλεσε τριγμούς και στα αποδυτήρια, με τον ιδιοκτήτη, Δημήτρη Σπανό, να ανακοινώνει εξοργισμένος μειώσεις συμβολαίων.
Το ρόστερ δε διαφοροποιήθηκε σχεδόν καθόλου σε σχέση με πέρυσι, η μοναδική αποχώρηση βασικού ήταν αυτή του Δημήτρη Παπαδόπουλου. Θα βρει τα γκολ απ” τον Θανάση Παπάζογλου ο Ατρόμητος, όπως θα δωθούν λύσεις και απ” τον βιρτουόζο Ανδρέα Τάτο. Ασήμαντη η αποχώρηση Σηφάκη.
Δε χωρά αμφιβολία ότι ο Ατρόμητος είναι φαβορί για τα πλέι οφ, η παρουσία του Γιώργου Παράσχου εγγυάται σταθερότητα στην απόδοση, ωστόσο η υπέρβαση μοιάζει δύσκολο να πραγματοποιηθεί. «Θέλουμε να ξεκινήσουμε τις υποχρεώσεις μας με το δεξί και άσχετα με την πορεία που είχαμε στο πρωτάθλημα δεν πρέπει να συμβεί το περσινό με τον Εργοτέλη πάλι στην πρεμιέρα. Επειδή το ευρωπαϊκό ματς με το Σαράγεβο μας είχε ρίξει τη ψυχολογία πιστεύω ότι έχουμε ξεπεράσει πια το πρόβλημα και βλέπουμε με πολύ μεγάλη αισιοδοξία τόσο το κυριακάτικο ματς όσο και την πορεία μας στο πρωτάθλημα», είπε ο Έλληνας κόουτς.
Προηγούμενο ματς: Φιλική επικράτηση για τον Ατρόμητο με 3-2 επί του Αστέρα Τρίπολης στις 13 Αυγούστου.
Στατιστικό: 2/2 Over 2,5 και G/G είχε κόντρα στη Σαράγιεβο ο Ατρόμητος.
Απουσίες (1): Τραυματίας ο Κιβρακίδης (αμυντικός).
Πιθανή ενδεκάδα 4-4-2: Τσέναμο – Γιαννούλης, Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης, Νάστος – Δημούτσος, Πίτου Γκαρσία, Μπρίτο, Φάμπιο – Ναπολεόνι, Καραμάνος.
*Απ” τις πιο αδύναμες εκτός έδρας ομάδες της περσινής Σούπερλιγκ ο Πλατανιάς, είχε ρεκόρ 2-3-12 και απολογισμό τερμάτων 11-31.
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Για την τρίτη σερί σεζόν του στη Σούπερλιγκ ετοιμάζεται ο Πλατανιάς, η ομάδα ίσως με τη μικρότερη παράδοση εκ των 18. Όπως και στην παρθενική του χρονιά, έτσι και πέρυσι, στο φινάλε «μεταμορφώθηκε» σε… Μπαρτσελόνα και έφτασε στην παραμονή με αγωνιώδη τρόπο. Χρειάστηκε να γίνει διαιτητικό «έγκλημα» στο ματς με τον Άρη (γκολ υπέρ Πλατανιά που η μπάλα δεν πέρασε ποτέ τη γραμμή), ακόμη και έτσι όμως οι Χανιώτες δεν «καθάρισαν» μέχρι την τελευταία αγωνιστική, όπου το 0-0 με τον Πανιώνιο ήταν αρκετό και… αναμενόμενο.
Ο Άγγελος Αναστασιάδης αποχώρησε για τον ΠΑΟΚ, στη θέση του προτιμήθηκε ένας φέρελπις κόουτς, ο Γιάννης Χριστόπουλος, ο οποίος είχε κάνει εξαιρετική δουλειά στον ΠΑΣ Γιάννινα τη σεζόν 2012-2013, απέτυχε στο πέρασμα του απ” την Ουκρανία. «Με τον τρόπο που έγιναν οι μεταγραφές, η ομάδα μας θα χρειαστεί λίγο παραπάνω χρόνο ώστε να φτάσουμε στο επίπεδο που όλοι επιθυμούμε. Θέλω να ξέρει ο κόσμος ότι βάσει προγράμματος και αυτών που είπαμε, τα πρώτα μας παιχνίδια θα είναι πολύ δύσκολα. Θα είναι μεγάλη επιτυχία για τον Πλατανιά η παραμονή στη Σούπερ Λιγκ την επόμενη σεζόν», εξήγησε ο Έλληνας κόουτς.
Άλλαξε σε μεγάλο βαθμό το ρόστερ, αποχώρησαν οι βασικοί Μπέλιτς, Βλαχοδήμος, Κατάι, Φαΐσκα, Γιαχία και Γιωργαλλίδης, αποκτήθηκαν πάνω από 10 ποδοσφαιριστές. Σε αντίθεση με τις περασμένες σεζόν, ο Χριστόπουλος είπε «όχι» στους δανεικούς, έκανε 2ετή και 3ετή συμβόλαια και έδειξε ότι έχει το βλέμμα στο μέλλον, με σκοπό να δημιουργήσει κάτι καλό. Αρκεί φυσικά να υπάρχει υπομονή απ” τη διοίκηση. Ξεχώρισαν οι προσθήκες των επιθετικών Γκόμες (από Έιμπαρ) και Φιγκέιρα (από Νέους Τσέλσι), ο δεύτερος όμως είναι στον «αέρα», καθώς οι Χανιώτες δεν έχουν ολοκληρώσει τη μεταγραφή του, υπό το φόβο ότι θα χρειαστεί αποζημίωση στις ομάδες που έπαιξε ως έφηβος.
Μέτριες οι εντυπώσεις του Πλατανιά στα φιλικά, τα οποία δεν ήταν ιδιαίτερα δυνατά. Έπαιξε με Κισσαμικός (νίκη 1-0), ΟΦΗ (0-0), Εργοτέλη (1-1), Ηρόδοτο (νίκη 2-0), Πανιώνιο (νίκη 1-0), Καλλιθέα (νίκη 1-0) και Λεβαδειακό (ήττα 0-1). Στην αποστολή οι Ζαραδούκας, Νέπλιακ και Αγκιλέρα, παρά το γεγονός ότι έχασαν προπονήσεις, δύσκολα θα παίξουν βασικοί.
Προηγούμενο ματς: Φιλική επικράτηση για τον Πλατανιά με 1-0 επί του Κισσαμικού.
Στατιστικό: 7/7 Under 2,5 είχε στα φιλικά προετοιμασίας ο Πλατανιάς.
Απουσίες (3): Ανέτοιμοι οι Γκόμεζ (επιθετικός) και Κουλιμπαλί (αμυντικός), στον «αέρα» η απόκτηση του Φιγκέιρα (επιθετικός).
Πιθανή ενδεκάδα 4-1-4-1: Ολιμπά – Αποστολόπουλος, Μπανανά, Ιτούα, Ζουμπουλάκης – Τετέ – Μενδρινός, Γουνδουλάκης, Μαχαμάτ, Μπεριάν – Τόρες.

354. ΒΕΡΟΙΑ – ΞΑΝΘΗ (19:15)
Γήπεδο: «Δημοτικό Βέροιας»
Προϊστορία δεκαετίας: 2-2-0
Καιρός: 25oC, αίθριος
Διαιτητής: Τάσος Παπαπέτρου (Αθηνών)
*Αήττητη η Βέροια στις τελευταίες τέσσερις εντός έδρας αναμετρήσεις με την Ξάνθη.
*Δεν κέρδισε καμία απ” τις τρεις τελευταίες πρεμιέρες της στη Σούπερλιγκ η Βέροια. Πήρε δύο ισοπαλίες, έχασε μια φορά. Πέρυσι 2-2 εκτός έδρας με τον Πλατανιά.
*Ρεκόρ 6-5-6 είχε πέρυσι εντός έδρας η Βέροια. Αήττητη στα τελευταία πέντε εντός έδρας, κέρδισε τα τελευταία τρία.
*Εκτός έδρας για την Ξάνθη οι τελευταίες τέσσερις πρεμιέρες της, δεν κέρδισε σε καμία! Έχασε δύο φορές, πήρε δύο ισοπαλίες. Πέρυσι ηττήθηκε 3-0 απ” τον ΠΑΟΚ.
ΒΕΡΟΙΑ: Τρίτη σερί σεζόν στη Σούπερλιγκ για τη Βέροια, με την ελπίδα ότι αυτή τη φορά θα είναι λιγότερο αγωνιώδης. Με τη γνωστή «τρελή» πορεία στο φινάλε της σεζόν, η «βασίλισσα» έσωσε πέρυσι την κατηγορία, εκμεταλλευόμενη την έδρα της, η οποία προς το φινάλε του πρωταθλήματος μετατράπηκε σε «κάστρο». Ισοβάθμισε με Πλατανιά και Ξάνθη, υπερτερούσε και παρέμεινε στη Σούπερλιγκ. Για να φτάσει στην επίτευξη του στόχου της άλλαξε πέντε προπονητές, με τελευταίο τον Ντόστανιτς.
Ο Σέρβος αποχώρησε, για να έρθει ο Χοσέ Γκρανέρο, έπειτα από εισήγηση του νέου τεχνικού διευθυντή, Κίκε Ερνάντεθ (άλλοτε προπονητής σε Άρη και Λεβαδειακό). Στα 51 του χρόνια, έχει δουλέψει στη μισή Ισπανία, αποκλειστικά σε χαμηλές κατηγορίες. Πέρυσι ήταν στην Οβιέδο, τερμάτισε στην 5η θέση της 3ης κατηγορίας. Είναι έμπειρος, αλλά δουλεύει για πρώτη φορά στο εξωτερικό.
Το καλοκαίρι είχε και διοικητικές εξελίξεις, καθώς ο Γιώργος Αρβανιτίδης αποφάσισε να αποχωρήσει απ” τη Βέροια. Παρέδωσε την ΠΑΕ στον Θόδωρο Καρυπίδη, ο οποίος έβαλε το χέρι στην τσέπη και έφερε στην Ημαθία ποδοσφαιριστές που ανεβάζουν επίπεδο την ομάδα. Ξεχώρισαν οι προσθήκες των Κάμπορα (εξαιρετικός επιθετικός, άλλοτε του Άρη), Μπατιόν (μέσος, άλλοτε του Άρη), Χασελμπάινκ (επιθετικός από Σεντ Τζόνστον), Μαλονγκά (επιθετικός από Μούρθια), Γεωργιάδη (εξτρέμ από ΠΑΟΚ) και εσχάτως του Κατίδη (μέσος από Νοβάρα).
Συνολικά έγιναν 15 προσθήκες, δε χάθηκε κάποιος βασικότατος παίκτης, εκτός απ” τον γκολκίπερ Αναστασόπουλο. Επιτυχία η παραμονή του Μπεν (15 γκολ πέρυσι). Προβληματική η εικόνα στα φιλικά για τη Βέροια, έπαιξε με Πανθρακικό (νίκη 2-1), Νίκη Βόλου (νίκη 2-0), Λάρισα (ήττα 0-1) και ΠΑΣ Γιάννινα (ήττα 0-1).
«Έχουν έρθει αρκετοί ποδοσφαιριστές τελευταία στιγμή και θα χρειαστούμε χρόνο για να δέσουμε σαν ομάδα. Αυτό όμως δεν αποτελεί δικαιολογία, πρέπει να παρουσιαστούμε προετοιμασμένοι και να διεκδικήσουμε τη νίκη που είναι ο πρώτος φετινός μας στόχος», είπε ο Γκρανέρο.
Προηγούμενο ματς: Φιλική επικράτηση για τη Βέροια με 2-1 επί του Πανθρακικού.
Στατιστικό: Από 3/4 φιλικά Under 2,5 προέρχεται η Βέροια.
Απουσίες (5): Τιμωρημένοι οι Όστοϊτς (μέσος) και Μπαργκάν (εξτρέμ), τραυματίας ο Εσπάρθα (μέσος), δε βγήκαν τα δελτία των Μπατιόν (μέσος) και Σέντρικ (μέσος).
Πιθανή ενδεκάδα 4-2-3-1: Καντιμοίρης – Καταλά, Αραγονές, Βέρτζος, Καλί – Μπαρντέρα, Βεργώνης – Μπεν, Καλτσάς, Γεωργιάδης – Κάμπορα.
*Τραγική εκτός έδρας πέρυσι η Ξάνθη, είχε ρεκόρ 1-4-12 και απολογισμό τερμάτων 17-35. Κέρδισε μια φορά τον Οκτώβριο και έπειτα σε 13 σερί ματς είχε ρεκόρ 0-4-9.
ΞΑΝΘΗ: Να φύγει και να μην ξανάρθει η περσινή σεζόν. Κάπως έτσι σκέφτονται άπαντες στην Ξάνθη, ενόψει της πρεμιέρας της νέας αγωνιστικής περιόδου σήμερα με τη Βέροια. Έφτασε πιο κοντά στον υποβιβασμό από οποιαδήποτε άλλη φορά τα τελευταία 25 χρόνια, έκανε τραγικό τελείωμα στο πρωτάθλημα και αναγκάστηκε να δώσει αγώνα μπαράζ (έπειτα από 2 μήνες μετά το τέλος της κανονικής περιόδου) με τον Ολυμπιακό Βόλου. Εκεί μίλησε η εμπειρία, επικράτησε 2-1 και «ανέπνευσε».
Φέτος επιχειρεί νέο ξεκίνημα. Ο Χρήστος Πανόπουλος έδωσε τα «κλειδιά» στον Σάκη Τσιώλη, έναν προπονητή που έχει δείξει το έργο του σε Αστέρα Τρίπολης και Ολυμπιακό Βόλου, ωστόσο απέτυχε σε Άρη και ΠΑΣ Γιάννινα. Πάντως, φαίνεται να είναι ο σωστός άνθρωπος για τη δουλειά. Το θέμα είναι να αφεθεί στην… ησυχία του απ” τον ιδιόρρυθμο ιδιοκτήτη της Ξάνθης και να κάνει τη δουλειά του.
Αποχώρησαν πολλοί παίκτες, μερικοί εκ των οποίων βασικότατοι και πολύτιμοι. Παρελθόν οι Σολάρι (16 γκολ), Μαρέν, Μάνταλος, Ντε Γκούζμαν, Βάλλας και Παΐτο, τα κενά τους αναπληρώθηκαν από πολύ καλές κινήσεις, κυρίως έμπειρων παικτών. Ξεχώρισαν οι προσθήκες των Καπετάνου (επιθετικός από Στεάουα), Λουσέρο (μέσος από Απόλλωνα Σμύρνης), Παπαστεριανού (μέσος από Κονκόρντια), Καρυπίδη (στόπερ από Απόλλωνα Λεμεσού) και Ομπόντο (αμυντικός μέσος από Ολανένσε), ενώ αποκτήθηκαν και οι ταλαντούχοι Βραζιλιάνοι Ντε Ολιβέιρα (εξτρέμ) και Γουάλας (αμυντικός).
Στα φιλικά προετοιμασίας η Ξάνθη έπαιξε με Εθνικό Αλεξανδρούπολης (νίκη 2-0), Απόλλωνα Λεμεσού (νίκη 2-0), Πανθρακικό (ήττα 0-1), ΠΑΟΚ (ήττα 0-1) και ΑΕΚ (0-0).
Ο Τσιώλης επεσήμανε ενόψει της πρεμιέρας: «Καθυστερήσαμε δέκα ημέρες την προετοιμασία, μετά τα περυσινά γεγονότα. Δεν είμαστε στον καλύτερο ρυθμό και στον επιθυμητό βαθμό συνοχής. Όλες οι ομάδες τώρα φτιάχνονται. Ακόμη και οι κορυφαίες δεν είναι 100% έτοιμες. Εμείς θέλουμε να παίζουν ωραίο ποδόσφαιρο: Συνδυαστικό, γρήγορο κι επιθετικό. Αντάξιο της ιστορίας, του κόσμου και το μεγαλομετόχου».
Προηγούμενο ματς: Φιλική επικράτηση για την Ξάνθη με 2-0 επί του Εθνικού Αλεξανδρούπολης.

Στατιστικό: 
5/5 Under 2,5 είχε στα φιλικά η Ξάνθη.

Απουσίες (1):
 Τραυματίας ο Τριάδης (μέσος).
Πιθανή ενδεκάδα 4-2-3-1: Ζαρόπουλος – Μπέρτος, Γουάλας, Λισγάρας, Καρυπίδης – Παπαστεριανός, Ομπόντο – Λουσέρο, Σολτάνι, Ολιβέιρα – Καπετάνος.

355. ΠΑΟΚ – ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ (19:15)
Γήπεδο: «Τούμπα»
Προϊστορία δεκαετίας: 1-0-0
Καιρός: 26oC, αίθριος
Διαιτητής: Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας)
*Κεκλεισμένων των θυρών.
*Εντός έδρας οι πέντε τελευταίες πρεμιέρες του ΠΑΟΚ, μετράει ισάριθμες νίκες. Πέρυσι επικράτησε 3-0 της Ξάνθης.
*»Άγγιξε» το απόλυτο εντός έδρας πέρυσι ο ΠΑΟΚ, είχε ρεκόρ 16-1-0 και απολογισμό τερμάτων 41-8.
*Ήττα πέρυσι για την Καλλονή στην παρθενική της πρεμιέρα στη Σούπερλιγκ με 1-0 εντός έδρας απ” τον Ολυμπιακό.
*Τη χειρότερη άμυνα της περσινής Σούπερλιγκ είχε η Καλλονή, με παθητικό 62 τερμάτων, δηλαδή δεχόταν περίπου 2 γκολ ανά ματς.
ΠΑΟΚ: Απ” την αρχή στα… δύσκολα ο ΠΑΟΚ, που έβαλε τον εαυτό του σε μπελάδες με την ήττα απ” τη Ζίμπρου στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Η κατάσταση είναι έκρυθμη, ο κόσμος απογοητεύτηκε απ” την εικόνα της ομάδας και ενδεχόμενος αποκλεισμός ίσως να επιφέρει από πολύ νωρίς εξελίξεις. «Θα μας βρίσουν λίγο, αλλά θα προκριθούμε», είπε ο Άγγελος Αναστασιάδης μετά το ματς με τους Μολδαβούς.
Ο Έλληνας κόουτς επέστρεψε στον δικέφαλο, με τον Ιβάν Σαββίδη να ικανοποιεί το θέλημα αρκετών φίλων της ομάδας. Η παρουσία του Αναστασιάδη όμως συνδυάζεται με την ύφεση στο… χρηματιστήριο της ΠΑΕ. Οι ασπρόμαυροι προσπαθούν να ρίξουν το μπάτζετ, απέφυγαν τις υπερβολές στο μεταγραφικό κομμάτι, ωστόσο το ημερολόγιο δείχνει 24 Αυγούστου και τα κενά στο ρόστερ παραμένουν πάρα πολλά. Απ” τις μεταγραφές ξεχώρισε αναμφίβολα αυτή του πολύ έμπειρου και ποιοτικού ακραίου μπακ, Ράζβαν Ρατς, ενώ αποκτήθηκαν επίσης οι Γκολάσα, Μακ και Περέιρα, μονάδες που συνοδεύονται με καλές συστάσεις, αλλά κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί για την παρουσία τους.
Μεγάλη η διαφοροποίηση σε σχέση με πέρυσι, έπεσε αισθητά ο μέσος όρος ηλικίας. Αποχώρησαν οι Λούκας (δανεικός στην Λα Κορούνια), Γκσπούρνινγκ, Χακόμπο, Λίνο, Κατσουράνης, Ινσαουράλδε, Νάτχο, Λάζαρ, Βούκιτς, Στοχ, Χούσεν, Ολίσε, Νίνης και Γεωργιάδης. Ουσιαστικά, ο ΠΑΟΚ δημιουργεί μια καινούργια ομάδα, έχοντας πολλά κενά και αρκετά ερωτηματικά.
Είναι ξεκάθαρο ότι οι ασπρόμαυροι δεν είναι διεκδικητές του τίτλου, αλλά θα παλέψουν για τη 2η θέση με τον Παναθηναϊκό, την ομάδα δηλαδή που τους τη στέρησε στο περσινό πρωτάθλημα, όπως επίσης και το Κύπελλο.
«Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα κι οι στόχοι μπαίνουν από μόνοι τους σ” αυτήν. Είναι υποχρεωμένος να κάνει τον πρωταθλητισμό του. Κι εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε τον πρωταθλητισμό μας αρχής γενομένης από το παιχνίδι της Κυριακής. Παίξαμε ένα παιχνίδι επίσημο στην Ευρώπη και είχαμε ένα άτυχο αποτέλεσμα, ένα κακό αποτέλεσμα για μας», είπε ο Αναστασιάδης.
Δεν έβγαλε αποστολή ο Έλληνας κόουτς, όλοι οι παίκτες θα συγκεντρωθούν το πρωί στην Τούμπα και θα βγει η 18αδα. Αίνιγμα η ενδεκάδα, καθώς ο έμπειρος κόουτς κράτησε κλειστά «χαρτιά» στην τελευταία προπόνηση.
Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας αναπάντεχη ήττα για τον ΠΑΟΚ απ” τη Ζίμπρου στο πρώτο ματς των πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Είχαν δοκάρι με τον Κατσικά στο πρώτο μέρος οι ασπρόμαυροι, έπεσε η απόδοση τους στο δεύτερο ημίχρονο, δέχτηκαν το γκολ από κόρνερ στο 80′ απ” τον Μπουργκίου.
Στατιστικό: Από έξι σερί Under 2,5 προέρχεται ο ΠΑΟΚ σε φιλικά και επίσημα ματς.
Απουσίες (3): Τιμωρημένος ο Αθανασιάδης (επιθετικός), τραυματίες οι Γκολάσα (μέσος) και Κιόσε (στόπερ).
Πιθανή ενδεκάδα 4-3-3: Γλύκος – Κίτσιου, Σκόνδρας, Κατσικάς, Ρατς – Μαντούρο, Κάτσε, Τζιόλης – Μακ, Περέιρα, Σαλπιγγίδης.
*Μέτρια εκτός έδρας πέρυσι η Καλλονή, είχε ρεκόρ 4-1-12 και απολογισμό τερμάτων 13-37.
ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ: Απόλυτα επιτυχημένη κρίθηκε η περσινή πορεία της Καλλονής, στην πρεμιέρα της στη Σούπερλιγκ. Οι νησιώτες έφτασαν σχετικά άνετα στην παραμονή, αγχώθηκαν πολύ λίγο στο φινάλε, ωστόσο ο εξαιρετικός πρώτος γύρος τους αποδείχτηκε αρκετός. Να σκεφτεί κανείς μάλιστα, ότι ουσιαστικά έπαιζε μόνιμα εκτός έδρας, καθώς το γήπεδο της δεν ήταν έτοιμο ποτέ και έτσι χρησιμοποίησε ως έδρα το αχανές ΟΑΚΑ, τη Νέα Σμύρνη και το «Κλεάνθης Βικελίδης».
Φέτος αυτό θα αλλάξει, η Λέσβος θα υποδεχτεί την εκπρόσωπο της και αυτό σίγουρα αναμένεται να δώσει ώθηση στην Καλλονή. Παρέμεινε στην άκρη του πάγκου ο Γιάννης Ματζουράκης, μια «γριά αλεπού», γνώστης του ελληνικού ποδοσφαίρου και ικανός να την οδηγήσει εκ νέου στην παραμονή. Το θετικό είναι ότι δεν υπάρχει πίεση. «Είναι μόλις η δεύτερη χρονιά μας στην Σούπερ Λίγκα και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Να σέβεστε τους αντιπάλους σας, αλλά να έχετε θάρρος και να πιστεύετε στους εαυτούς σας», είπε ο 66χρονος κόουτς στους παίκτες του ενόψει της πρεμιέρας με τον ΠΑΟΚ.
Σε ό,τι αφορά το ρόστερ, χάθηκαν κάποιοι βασικοί (Περόνε, Καζάκης, Φαρία, Γκαρσία, Ποντάνι, Σιδεράκης), ωστόσο αποκτήθηκαν παίκτες με ποιότητα και εμπειρία. Ξεχώρισαν οι προσθήκες των Χουάνμα (επιθετικός από Αστέρα Τρίπολης), Καμαρά (εξτρέμ από Παναιτωλικό), Μίνγκα (εξτρέμ από Απόλλωνα Σμύρνης), Ναβάρο (μέσος από Αστέρα Τρίπολης) και Αντέγιο (στόπερ από Ρετζίνα). Πολύ δυνατή στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, θα τιμωρήσει όποιον την υποτιμήσει.
Το βασικό στάδιο της προετοιμασίας διεξήχθη στην Ιταλία, όπου η Καλλονή έπαιξε δυνατά φιλικά με Νάπολι (ήττα 1-3) και Φιορεντίνα (ήττα 0-3). Υποδέχτηκε την Ουντινέζε στο γήπεδο της (2-2), ενώ έπαιξε επίσης με Μπαλικεσιρσπορ (ήττα 1-2 εκτός), Αλ Κορ (νίκη 3-0) και Απόλλωνα Λεμεσού (1-1).
Προηγούμενο ματς: Φιλική επικράτηση για την Καλλονή στην Τουρκία με 2-1 επί της Μπαλικεσιρσπορ.
Στατιστικό: 5/6 Over 2,5 είχε στα φιλικά η Καλλονή.
Απουσίες (5): Τιμωρημένοι οι Χουάνμα (επιθετικός) και Μίνγκας (εξτρέμ), τραυματίες οι Ναβάρο (μέσος), Πιπίνης (αμυντικός) και Στεφάνοβιτς (μέσος).
Πιθανή ενδεκάδα 4-2-3-1: Άλεξιτς – Βαλιός, Αναστασιάδης, Αντέγιο, Χωριανόπουλος – Κεϊτά, Μπαρέρα – Γιορέντε, Λεοζίνιο, Καμαρά – Μανούσος.

356. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (19:15)
Γήπεδο: «Ζωσιμάδες»
Προϊστορία δεκαετίας: 4-0-3
Καιρός: 20oC, αίθριος
Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
*Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν και στην περσινή πρεμιέρα. Αναδείχθηκαν ισόπαλες 3-3 στην Τρίπολη.
*Από 4/5 μεταξύ τους Over 2,5 και G/G προέρχονται ΠΑΣ Γιάννινα και Αστέρας Τρίπολης ανεξαρτήτως έδρας.
*Αήττητος πέρυσι ο Αστέρας Τρίπολης κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, επικράτησε εκτός έδρας 2-0.
*3/3 ισοπαλίες μετράει ο ΠΑΣ Γιάννινα στις τελευταίες πρεμιέρες του στη Σούπερλιγκ.
*Αρκετά καλός εντός έδρας πέρυσι ο ΠΑΣ Γιάννινα, είχε ρεκόρ 10-1-6 και απολογισμό τερμάτων 19-14.
*2/4 νίκες μετράει ο Αστέρας Τρίπολης στις εκτός έδρας πρεμιέρες του στη Σούπερλιγκ.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Όταν μιλάμε για ομοιογένεια, η ομάδα που πρέπει να αναφέρεται πρώτη είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα. Έπειτα από μια συμπαθητική σεζόν, που έφερε τους Ηπειρώτες στην 11η θέση, μακριά από περιπέτειες, οι άνθρωποι της ομάδας δεν είχαν λόγο να αλλάξουν κάτι. Τελικά, δεν άλλαξαν σχεδόν τίποτα!
Ο Γιάννης Πετράκης παρέμεινε στον πάγκο του ΠΑΣ, καθώς του πιστώθηκε η συμβολή στην εύκολη παραμονή, ενώ άπαντες έχουν να λένε τα καλύτερα για τον επαγγελματισμό και τον χαρακτήρα του. Δεν είναι ιδιαίτερα έμπειρος, ωστόσο έχει δοκιμαστεί σε δύσκολες συνθήκες (ΟΦΗ) και τα έχει καταφέρει, οπότε δεν υπάρχει λόγος να μην το επαναλάβει.
Το ρόστερ είναι σχεδόν πανομοιότυπο με το περσινό. Ουσιαστικά έγιναν μόνο δύο προσθήκες, ο Μιχάλης Μανιάς (επιθετικός από Άρη) και ο Ανδρέας Γιαννιώτης (τερματοφύλακας από Ολυμπιακό). Απ” τους βασικούς, έφυγαν μόνο οι Βίλα και Κολοβέτσιος, παρέμειναν τα δυνατά «χαρτιά» Ίλιτς, Κοροβέσης, Τσάβεζ, Βελλίδης και Λίλα. «Όπλο» του ΠΑΣ είναι σίγουρα η ομοιογένεια, το πιθανότερο είναι ότι θα παρουσιαστεί πιο έτοιμος από κάθε άλλη ομάδα.
Έδωσε εννέα φιλικά με σχετικά καλές εντυπώσεις. Έπαιξε με Βέροια (νίκες 4-2 και 1-0), ΑΕ Καραϊσκάκης (νίκη 1-0), Παναιτωλικό (ήττες 1-3 και 0-1), Κέρκυρα (ήττα 0-1), Πανιώνιο (ήττα 1-2), Πλατανιά (νίκη 2-0) και Λεβαδειακό (νίκη 3-1).
«Νομίζω ότι όλα τα παιδιά καθ’ όλη την διάρκεια της προετοιμασίας δούλεψαν σκληρά και με θέληση βάλαμε πράγματα στο παιχνίδι μας σε όλους τους τομείς και νομίζω ότι αυτή τη σπουδαία δουλειά είμαστε έτοιμοι να τη δείξουμε μέσα στο γήπεδο και μέσα από αυτή την διαδικασία να έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε», είπε ο Πετράκης.
Προηγούμενο ματς: Φιλική επικράτηση για τον ΠΑΣ Γιάννινα με 4-2 επί της Βέροιας.
Στατιστικό: Ρεκόρ 5-0-4 είχε στα φιλικά παιχνίδια της προετοιμασίας ο ΠΑΣ Γιάννινα.
Απουσίες (1): Τιμωρημένος ο Μπέριος (αμυντικός).
Πιθανή ενδεκάδα 4-2-3-1: Βελλίδης – Ντάσιος, Στρούνα, Τζιμόπουλος, Μιχαήλ – Λίλα, Τσουκαλάς – Ακόστα, Τσάβεζ, Κοροβέσης – Ίλιτς.
*Αποδοτικός ο Αστέρας εκτός έδρας πέρυσι, είχε ρεκόρ 6-4-7 και απολογισμό τερμάτων 16-21.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Μεθυσμένη πολιτεία μοιάζει ο Αστέρας Τρίπολης έπειτα απ” την επικράτηση 2-0 επί της Μακάμπι στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Οι Αρκάδες έχουν πραγματοποιήσει ήδη την κορυφαία ευρωπαϊκή πορεία της ιστορίας τους, ενώ έπειτα απ” το αποτέλεσμα της Πέμπτης είναι κοντά σε μια ιστορική επιτυχία, δηλαδή την πρόκριση στους ομίλους της διοργανώσης, κάτι που θα προσφέρει δόξα και αρκετό χρήμα.
Σταθερή η πορεία του πέρυσι, μπήκε χωρίς προβλήματα στα πλέι οφ, αλλά εκεί για ακόμη μια φορά τερμάτισε τελευταίος και πήρε το χειρότερο ευρωπαϊκό εισιτήριο. Όπως και πέρυσι, η σεζόν ξεκίνησε πάρα πολύ νωρίς (πρώτο επίσημο ματς στα μέσα Ιουλίου), στοιχείο που σίγουρα θα βγάλει κούραση κάποια στιγμή στη σεζόν, με δεδομένο ότι η προετοιμασία έγινε με τέτοιο τρόπο ώστε η ομάδα να φορμαριστεί άμεσα λόγω Ευρώπης.
Σε μεταγραφικό επίπεδο, ο Αστέρας βγαίνει ενισχυμένος. Έχασε κάποιους σημαντικούς παίκτες όπως οι Καράσκο, Κοντοές, Ναβάρο και Εντό ωστόσο διατήρησε στο ρόστερ ακρογωνιαίους λίθους της περσινής πορείας του, όπως οι Γκοϊάν, Σανκαρέ, Ουσέρο, Κουρμπέλης, Ντε Μπλάσις και Μπαράλες. Δώδεκα προσθήκες πραγματοποίησαν οι Αρκάδες, ξεχώρισαν οι Μάσα (μετράει ήδη 3 γκολ), Μπαντιμπανγκά, Ρόλε, Τορμένα και Πάρα, ενώ πολύτιμες λύσεις θα δώσουν οι Κιτόκο, Παντελιάδης και Θεοδωρόπουλος.
Πλεονέκτημα για τον Αστέρα σήμερα έναντι του ΠΑΣ Γιάννινα ο αγωνιστικός ρυθμός που έχει αποκτήσει έπειτα από 5 αναμετρήσεις για το Γιουρόπα Λιγκ με Ροβανιέμι (1-1 εκτός, 4-2 εντός), Μάιντς (0-1 εκτός, 3-1 εντός) και Μακάμπι. Μειονέκτημα για τους Αρκάδες το γεγονός ότι στο μυαλό τους θα έχουν σίγουρα τη ρεβάνς της Πέμπτης.
Ακούγονται πολλά για το μέλλον του Ντε Μπλάσις, προς το παρόν παραμένει στο ρόστερ και δείχνει έτοιμος για ακόμη μια σπουδαία σεζόν. «Είμαστε σε αρκετά καλό βαθμό ετοιμότητας, μια κι έχουμε πέντε επίσημα παιχνίδια και ο αντίπαλος κανένα. Πρέπει ν’ αποδείξουμε, όμως, αυτήν την ετοιμότητα στο γήπεδο που είναι ο καθρέπτης. Πρέπει να ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια που θα μας προκαλέσει ο ΠΑΣ. Το ματς θα κριθεί στα λιγότερα λάθη. Και οι δύο ομάδες είναι συγκροτημένες κι αυτή που θα έχει την περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια της. Πρέπει να έχουμε αμυντική συνοχή, λιγότερους κινδύνους στην επίθεση και να είμαστε αποτελεσματικοί», είπε ο Στάικος Βεργέτης.
Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας σπουδαία επικράτηση για τον Αστέρα Τρίπολης με 2-0 επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ στο πρώτο ματς των πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Σκόρερ οι Μάσα και Ζησόπουλος.
Στατιστικό: Με 3/5 Under 2,5 έχει ξεκινήσει τη σεζόν ο Αστέρας Τρίπολης.

Απουσίες (5): 
Τιμωρημένος ο Σανκαρέ (στόπερ), τραυματίες οι Τορμένα (μέσος), Κοσίσκι (τερματοφύλακας), Μπαντιμπανγκά (εξτρέμ), Ντε Μπλάσις (επιθετικός).
Πιθανή ενδεκάδα 4-2-3-1: Θεοδωρόπουλος – Λούι, Ζησόπουλος, Γκοϊάν, Παντελιάδης – Κουρμπέλης, Ουσέρο – Μάσα, Ρόλε, Μπακασέτας – Μπαράλες.

370. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (21:30)
Γήπεδο: »ΟΑΚΑ»
Προϊστορία δεκαετίας: 1-1-5
Καιρός: 28oC, αίθριος
Διαιτητής: Δημήτρης Θάνος (Γρεβενών)
*Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ, καθώς ο ΑΠΟΔΗΛ (Αθλητικός Πολιτιστικός Δημοτικός Οργανισμός Λειβαδιάς) δεν παραχώρησε το Δημοτικό Στάδιο της πόλης στον Λεβαδειακό.
*Από τρία σερί μεταξύ τους Over 2,5 προέρχονται οι δύο ομάδες ανεξαρτήτως έδρας.
*Λεβαδειακός και Παναθηναϊκός αναμετρήθηκαν στη Λειβαδιά και στην πρεμιέρα της σεζόν 2012-2013. Το «τριφύλλι» επικράτησε 1-0.
*Εκμεταλλεύτηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό την έδρα του πέρυσι ο Λεβαδειακός, που είχε ρεκόρ 13-2-2 και απολογισμό τερμάτων 30-20.
*Από τρεις σερί νικηφόρες πρεμιέρες προέρχεται ο Παναθηναϊκός, στις οποίες δε δέχτηκε καν γκολ.
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Έχοντας ως «όπλο» την εντός έδρας συγκομιδή του, ο Λεβαδειακός έφτασε πέρυσι στην παραμονή σχετικά εύκολα. «Κάστρο» η Λειβαδιά, το 13-2-2 αποτέλεσε ένα απ” τα κορυφαία ρεκόρ της ιστορίας της ομάδας της Βοιωτίας και ουσιαστικά ήταν το στοιχείο που την οδήγησε στην επίτευξη του στόχου της. Τραγικός εκτός έδρας ο Λεβαδειακός, ήταν η χειρότερη ομάδα της Σούπερλιγκ, η μοναδική που δεν κέρδισε ούτε ένα ματς!
Παρέμεινε στον πάγκο ο Σάββας Παντελίδης, ο τελευταίος κόουτς της περσινής σεζόν. Είναι φιλόδοξος, ακούγονται καλά λόγια, ωστόσο του λείπει η εμπειρία απ” την κορυφαία κατηγορία και δεν είναι βέβαιο ότι θα καταφέρει να διαχειριστεί πιθανή κρίση. Ζήτησε χρόνο μέχρι να δείξει η ομάδα τις δυνατότητες της. «Όταν ξεκινάς με τόσες πολλές αλλαγές στη βασική ενδεκάδα δεν μπορείς να ξέρεις το πώς θα παρουσιαστεί η ομάδα. Το θέμα είναι τα εντός έδρας παιχνίδι και τα πολλά γκολ που δεχόμασταν γενικότερα. Δυνατό σημείο είναι τα καλά αποτελέσματα που είχαμε στη Λιβαδειά. Δεν θέλουμε να λαχταρίσει η ομάδα όπως πέρυσι», επεσήμανε.
Χωρίς ιδιαίτερη «λάμψη» οι μεταγραφές, αποκτήθηκαν παίκτες αμφίβολης αξίας, εξαιρεθέντος του στόπερ Τομάς, που έχει ξαναπαίξει στον Λεβαδειακό και η ποιότητα του είναι δεδομένη. Επιτυχία η παραμονή του Μάντζιου (12 γκολ πέρυσι), θα λείψει απ” την πρεμιέρα καθότι τραυματίας. Αποχώρησαν οι βασικοί Ροτζέριο, Πετράτσι, Γεωργίου, Χαραλάμπους, Λυκογιάννης και Μουλόπουλος.
Μέτρια η εικόνα των Βοιωτών στα φιλικά, ειδικά στο τελευταίο με τον Οπούντιο (ομάδα Γ” Εθνικής), απ” τον οποίο ηττήθηκαν 1-0. Έπαιξαν επίσης με Λαμία (νίκη 2-1), Πανιώνιο (ήττα 0-2), Ηρακλή Ψαχνών (νίκη 4-0), Πλατανιά (νίκη 1-0 και ήττα 0-2) και ΠΑΣ Γιάννινα (ήττα 1-3).
Ξέσπασε κόντρα ανάμεσα στην ΠΑΕ Λεβαδειακός και τον ΑΠΟΔΗΛ (Αθλητικός Πολιτιστικός Δημοτικός Οργανισμός Λειβαδιάς) με θέμα τη χρήση του Δημοτικού Γηπέδου της πόλης. Ο ΑΠΟΔΗΛ ενημέρωσε τη διοίκηση της ΠΑΕ της Βοιωτίας πως εάν δεν υπογραφεί νέα σύμβαση παραχώρησης του σταδίου, δεν πρόκειται να δώσει έγκριση για να πραγματοποιηθούν αγώνες. Η διοίκηση της ομάδας της Βοιωτίας απ” την πλευρά της απάντησε ότι: «Επιφυλάσσεται να στραφεί κατά παντός υπευθύνου για την υλική και ηθική αποκατάσταση της ζημιάς που προκαλείται στην ΠΑΕ και στην ομάδα του Λεβαδειακού από τις παράνομες αυτές ενέργειες».
Προηγούμενο ματς: Φιλική ήττα για τον Λεβαδειακό με 1-0 απ” τον Οπούντιο.
Στατιστικό: Ρεκόρ 3-0-4 είχε στα φιλικά παιχνίδια της προετοιμασίας ο Λεβαδειακός.
Απουσίες (1): Τραυματίας ο Μάντζιος (επιθετικός).
Πιθανή ενδεκάδα 4-2-3-1: Πρζιρόφσκι – Νικολακάκης, Πίντερ, Τομάς, Πρόγιτς – Κονέ, Γκόμεζ – Ορτέγα, Μιλοσάβλιεφ, Γιακουμάκης – Ζίτο.
*Καλή η περσινή εκτός έδρας παρουσία του Παναθηναϊκού, είχε ρεκόρ 8-4-5 και απολογισμό τερμάτων 26-14.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Από εκεί που δεν το περίμενε κανείς, ο Παναθηναϊκός κέρδισε πέρυσι με το «σπαθί» του τη 2η θέση και το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ. Έπειτα από μια «μουδιασμένη» αφετηρία, βελτιωνόταν όσο έρχονταν τα παιχνίδια και με τον Μάρκους Μπεργκ να αποδεικνύεται «δολοφόνος», το «τριφύλλι» βρήκε ρυθμό και σταθερότητα εντός και εκτός έδρας. Πολύ ελπιδοφόρο το προπονητικό ξεκίνημα του Γιάννη Αναστασίου, συνδύασε τα νιάτα με την εμπειρία και με μικρό μπάτζετ δημιούργησε μια πολύ καλή ομάδα, που τρέχει διαρκώς μέσα στο γήπεδο.
Δε χωρά αμφιβολία ότι οι πράσινοι διαθέτουν σημαντική ποιότητα σε συγκεκριμένες θέσεις, κυρίως απ” τη μέση και μπροστά, ενώ από πέρυσι έχουν «δέσει» ακόμη περισσότερο, καθώς οι προσθαφαιρέσεις μέχρι στιγμής ήταν ελάχιστες. Αποκτήθηκαν ο Άγγλος τερματοφύλακας Στιλ (αντί του Καπίνο που παραχωρήθηκε στη Μάιντς), ο Μπούρμπος (πλάγιος μπακ), ο μέσος Μπούι, δανεικός από τη Γιουβέντους και ο Βαλμίρ Μπερίσα (επιθετικός), δανεικός απ” τη Ρόμα. Δεν κατάφεραν τελικά να πετύχουν την επιστροφή του πολύτιμου Αμπέιντ.
Τέσσερα φιλικά έδωσε στο διάστημα της προετοιμασίας το «τριφύλλι», κόντρα σε Άρκα Γκντίνια (1-0), Λέγκια Γκντανσκ (0-4), Παναιγιάλειο (1-0) και Ατρόμητο (2-1). Ακολούθησαν τα δύο ματς με τη Σταντάρ Λιέγης για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, εκεί όπου ο Παναθηναϊκός τα… θαλάσσωσε. Αιφνιδιάστηκε απ” τους Βέλγους στη «Λεωφόρο» και αποκλείστηκε από μια ομάδα που δεν έδειξε να είναι ανώτερη του. Μεσοβδόμαδα επικράτησε 4-1 της Μίντιλαντ για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ και μόνο με «αυτοκτονία» θα αποκλειστεί.
Πολύ δύσκολα θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα το «τριφύλλι», η 2η θέση μοιάζει το «ταβάνι» του. «Αν είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι σε κάθε αγώνα, τότε νομίζω ότι έχουμε πιθανότητες να διεκδικήσουμε κάτι. Δεν θέλω να μπω στη διαδικασία να πω ότι θα πάρουμε το πρωτάθλημα, αλλά το σημαντικό είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί για να το διεκδικήσουμε και να βάλουμε δύσκολα στους άλλους διεκδικητές του τίτλου», είπε ο Αναστασίου.
Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας επικράτηση για τον Παναθηναϊκό με 4-1 επί της Μίντιλαντ στο πλαίσιο των πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Εκπληκτικός ο Μπεργκ, σκόραρε τέσσερις φορές!
Στατιστικό: Από δύο σερί G/G προέρχεται ο Παναθηναϊκός.
Απουσίες (3): Ανέτοιμοι οι Κουτρουμπής (στόπερ), Κλωναρίδης (επιθετικός) και Λαγός (μέσος).
Πιθανή ενδεκάδα 4-4-2: Κοτσόλης – Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντενφελντ, Ρισβάνης, Νάνο – Ζέκα, Πράνιτς, Μέντες, Ατζαγκούν – Καρέλης, Μπεργκ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Προγνωστικά για το στοίχημα & προβλέψεις Πέμπτη 29-03-18

Σε αυτό το Euro παίζεται μεγάλη… μπάλα (Video-Gallery)

Μεταγραφική βόμβα από τον Ολυμπιακό (photos)