Πόρτο – Λιλ

«Κλειδώνουν» το εισιτήριο για τους ομίλους οι «Δράκοι».
Επαναληπτικός για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Σε ισχύ ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ. Σε περίπτωση επανάληψης του σκορ του πρώτου αγώνα ακολουθεί παράταση και -αν χρειαστεί- πέναλτι.

113. ΠΟΡΤΟ – ΛΙΛ (21:45) * Οι δύο ομάδες δεν έχουν έρθει αντιμέτωπες ποτέ ξανά, πέρα από την πρώτη αναμέτρηση των δύο στη Γαλλία την προηγούμενη βδομάδα.
* Η Πόρτο έχει αντιμετωπίσει 26 φορές συνολικά ομάδες από τη Γαλλία μετρώντας 13 νίκες, 7 ισοπαλίες και 6 ήττες. Εντός έδρας μετράει 9 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα, ενώ εκτός 3 νίκες, 5 ισοπαλίες και 5 ήττες.
* Η Λιλ έχει αντιμετωπίσει 7 φορές συνολικά ομάδες από την Πορτογαλία μετρώντας 1 νίκη, 2 ισοπαλίες και 4 ήττες. Εντός έδρας μετράει 2 ισοπαλίες και 2 ήττες, ενώ εκτός 1 νίκη και 2 ήττες. 
* Οι Γάλλοι δεν έχουν χάσει ποτέ σε διπλές αναμετρήσεις προκριματικών ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Μετράει 3 νίκες στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και ισάριθμες σε αυτά του Γιουρόπα Λιγκ.
* Η Πόρτο έχει συμμετάσχει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ 18 φορές, εν αντιθέσει με τη Λιλ που έχει δώσει το «παρών» μόλις 5 φορές.
* Αν και εφόσον προκριθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ η Πόρτο θα δώσει στην πρώτη αγωνιστική αυτών τη 200η αναμέτρησή της στη διοργάνωση.
* Ο επιθετικός της Λιλ, Ράιαν Μέντες, όντας φίλαθλος της Πόρτο είπε πριν την πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων στη Γαλλία: «Αυτή είναι η πρώτη φορά που δεν θα υποστηρίζω την ομάδα που υποστηρίζω από μικρό παιδί».
Γήπεδο: Dragão
Διαιτητής: Svein Oddvar Moen (Νορβηγία)
Προϊστορία: -
Καιρός: 18ο C, καιρός

Στο προηγούμενο ματς (Λιλ-Πόρτο 0-1): 
Σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης πήρε η Πόρτο στη Γαλλία επικρατώντας με 1-0 της Λιλ. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Ερέρα στο 61′.


ΠΟΡΤΟ (Πορτογαλία): Σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση βρίσκεται η Πόρτο η οποία μόνο με θαύμα θα χάσει το εισιτήριο για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Λιλ. Το συγκρότημα του Τζουλέν Λοπετέγκι έχει ξεκινήσει πολύ δυναμικά στο πρωτάθλημα Πορτογαλίας μετρώντας δύο νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις κόντρα σε Μαρίτιμο (2-0 εντός έδρας) και Πάκος Φερέιρα (1-0 εκτός έδρας).
Το βαρύ πυροβολικό της, Τζάκσον Μαρτίνεζ (ΕΠ, 2/2), ο οποίος βρέθηκε στο μεταγραφικό στόχαστρο της Μίλαν, έχει ανοίξει από νωρίς λογαριασμό για φέτος μετρώντας δύο γκολ. Την προηγούμενη βδομάδα πήρε σπουδαία νίκη με 1-0 στη Γαλλία επί της Λιλ χάρη στο γκολ του Ερέρα και πλέον βρίσκεται με το 1,5 πόδι στους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης σε επίπεδο συλλόγων του πλανήτη.
«Νομίζω πως θα μας αναγκάσουν να κερδίσουμε το παιχνίδια καθώς διαθέτουν μία πολύ καλή ομάδα. Θα πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας για να πάρουμε τη νίκη. Φυσικά και έχουν ελπίδες να προκριθούν σε βάρος μας. Το ότι είναι εδώ σημαίνει πως έχουν τις δυνατότητες να το πετύχουν. Θα είναι μία τελείως διαφορετική αναμέτρηση από αυτή της προηγούμενης βδομάδας.
Θα πρέπει να επιτεθούμε με τη μπάλα και να αμυνθούμε χωρίς αυτήν. Ξέρουμε τι σημαίνει αυτή η αναμέτρηση και θέλουμε να περάσουμε στην επόμενη φάση. Η Λιλ έδειξε ότι είναι μία δυνατή ομάδα μακριά από το σπίτι της, δείτε απλά τα αποτελέσματα κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν και τη Μονακό στο πρωτάθλημα Γαλλίας», τόνισε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Τζουλέν Λοπετέγκι.
Ο 47χρονος προπονητής των «Δράκων» δεν μπορεί να υπολογίζει στον τερματοφύλακα Έλτον (ΤΕ, 0/0) και τον επιθετικό Τέγιο (ΕΠ, 2/0).

Προηγούμενο ματς: 
Έφυγε με τους τρεις βαθμούς της νίκης από την έδρα της Πάκος Φερέιρα επικρατώντας με 1-0. Το γκολ για τους «Δράκους» σημείωσε ο Μαρτίνεζ.

Στατιστικό:
 Σημειώθηκε under 2,5 στα 8 από τα 9 τελευταία παιχνίδια της στο Τσάμπιονς Λιγκ (συμπεριλαμβανομένων και των προκριματικών).

Απουσίες (1): 
Έλτον (ΤΕ, 0/0), Τέγιο (ΕΠ, 2/0)

Πιθανή ενδεκάδα 4-3-3: 
Φαμπιάνο – Ντανίλο, Μαικόν, Ίντι, Σάντρο – Κασεμίρο, Ερέρα, Νέβες – Εβάντρο, Μαρτίνεζ, Λόπεζ


Δείτε αναλυτικά το ρόστερ και τις μεταγραφές της Πόρτο (Κλικ Εδώ)



ΛΙΛ (Γαλλία): Εξαιρετικά δύσκολο είναι το αποψινό έργο της Λιλ για πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Το συγκρότημα του Ρενέ Ζιράρ θα πρέπει να επιτεθεί για να σκοράρει τουλάχιστον ένα γκολ στο «Ντραγκάο», καθώς είχε ηττηθεί με 1-0 στο γήπεδό της από την Πόρτο την προηγούμενη βδομάδα. Αν και ξεκίνησε με γκέλα το πρωτάθλημα Γαλλίας (0-0 κόντρα στη Μετς εντός έδρας) η Λιλ ανέβασε ρυθμούς και πήρε τα δύο επόμενα παιχνίδια κόντρα σε Καέν (1-0 εκτός έδρας) και Λοριάν (2-0 εντός έδρας). Τρεις διαφορετικοί ποδοσφαιριστές της έχουν σκοράρει μέχρι στιγμής στο Σαμπιονά (Οριτζί, Ντελαπλάς, Κχάερ) με τη Λιλ να μετράει από το ξεκίνημα της φετινής σεζόν μόνο under 2,5 στις έξι επίσημες υποχρεώσεις που έδωσε. Και η παράδοση δεν είναι με το μέρος της καθώς έχει βρεθεί αντιμέτωπη 7 φορές συνολικά με ομάδες από την Πορτογαλία μετρώντας 1 νίκη, 2 ισοπαλίες και 4 ήττες. Εκτός έδρας το ρεκόρ της είναι 1 νίκη και 2 ήττες.
«Πρέπει να θέλουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι. Χάσαμε την προηγούμενη βδομάδα αλλά θα κάνουμε τα πάντα για να προκριθούμε. Δεν μπορούμε να κερδίσουμε την Πόρτο παίζοντας στο 50%. Είναι σημαντικό να σκοράρουμε για να κερδίσουμε το παιχνίδι, είμαι αισιόδοξος. Όλοι γνωρίζουμε πως οι γαλλικές ομάδες δεν τα πάνε καλά στην Ευρώπη τελευταία.
Η Πόρτο είναι μία ομάδα που δουλεύει σωστά και παίζει καλά, έχει αποφασισμένους ποδοσφαιριστές. Κάθε χρόνο ενισχύονται με ποιοτικούς παίκτες. Εμείς είμαστε ανταγωνιστικοί και θα κάνουμε τα πάντα για να προκριθούμε. Τα πάντα μπορούν να συμβούν. Ήρθαμε εδώ να παίξουμε, να παλέψουμε, να κερδίσουμε, να προκριθούμε.
Πρόκειται για ένα παιχνίδι Τσάμπιονς Λιγκ, είναι τελείως διαφορετικό από τις εγχώριες διοργανώσεις. Συγκέντρωση και αποφασιστικότητα είναι δύο βασικοί παράγοντες για εμάς ώστε να πετύχουμε το στόχο μας», είπε ο Ρενέ Ζιράρ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
Εκτός αποστολής του Ρενέ Ζιράρ έμεινε ο Μπάσα (ΑΜ, 3/0) και ο Μάρτιν (ΜΕ, 1/0).

Προηγούμενο ματς: 
Δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει της Λοριάν στην έδρα της με 2-0. Τα γκολ σημείωσαν οι Ντελαπλάς και Κχάερ.

Στατιστικό: 
Σημειώθηκε under 2,5 στα 5 τελευταία παιχνίδια της στο Τσάμπιονς Λιγκ (συμπεριλαμβανομένων και των προκριματικών).

Απουσίες (2): 
Μπάσα (ΑΜ, 3/0), Μάρτιν (ΜΕ, 1/0)

Πιθανή ενδεκάδα 4-4-2: 
Ενιάμα – Μπερία, Κχάερ, Ρόζεναλ, Σουαρέ – Μαβουμπά, Κόρτσια, Γκούιε, Λόπες – Ρουζ, Μέντες

Δείτε αναλυτικά το ρόστερ και τις μεταγραφές της Λιλ (Κλικ Εδώ)

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Προγνωστικά για το στοίχημα & προβλέψεις Πέμπτη 29-03-18

Μεταγραφική βόμβα από τον Ολυμπιακό (photos)

Σε αυτό το Euro παίζεται μεγάλη… μπάλα (Video-Gallery)