Αστέρας Τρίπολης - Ροβανιέμι: Ώρα νίκης, ώρα πρόκρισης!


Πηγή ανάρτησης: betarades.gr
2ος προκριματικός γύρος του Γιουρόπα Λιγκ. Ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ. Σε περίπτωση επανάληψης του σκορ του πρώτου αγώνα ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί πέναλτι.

158. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ (21:00)

Γήπεδο: "Θόδωρος Κολοκοτρώνης"
Προϊστορία δεκαετίας: -
Καιρός: 19oC, αίθριος
Διαιτητής: Vitaly Meshkov (Ρωσία)

*Η ομάδα που θα προκριθεί θα αντιμετωπίσει στον επόμενο προκριματικό γύρο τη Μάιντς.

*Δύο φορές έχουν αναμετρηθεί ελληνικές ομάδες με φινλανδικές στην Ευρώπη. Το 1998 ο Πανιώνιος απέκλεισε με δύο νίκες και συνολικό σκορ 5-1 τη Χάκα στa προκριματικά του τότε Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, ενώ το 2003 η Αλιάνσι άφησε εκτός συνέχειας του Ιντερτότο τον Ακράτητο (0-0 στα Άνω Λιόσια, 1-0 στη Φινλανδία).

*Χωρίς νίκη στη σύντομη ευρωπαϊκή προϊστορία του ο Αστέρας Τρίπολης. Σε εφτά αναμετρήσεις ηττήθηκε μόλις μια φορά και πήρε έξι ισοπαλίες (0-6-1). Το 2012 προκρίθηκε στα πέναλτι εις βάρος της Ίντερ Μπακού (1-1 και τα δύο ματς), στη συνέχεια αποκλείστηκε απ' τη Μαρίτιμο (1-1 εντός, 0-0 εκτός), ενώ πέρυσι αποκλείστηκε απ' τη Ραπίντ Βιέννης (1-1 εντός, ήττα 3-1 εκτός).

*6/7 Under 2,5 μετράει στην Ευρώπη ο Αστέρας Τρίπολης τα τελευταία δύο χρόνια.

*3/3 εντός έδρας σκορ 1-1 μετράει στην Ευρώπη ο Αστέρας Τρίπολης.


Πρώτο παιχνίδι (Ροβανιέμι - Αστέρας Τρίπολης 1-1): Αφού ξεπέρασε τη ψυχρολουσία του γκολ του Λaχντενμάκι στα 56 δευτερόλεπτα αγώνα, ο Αστέρας Τρίπολης έδειξε ότι είναι πιο ποιοτικό σύνολο απ' τη Ροβανιέμι. Έπειτα απ' τα πρώτα λεπτά προσαρμογής, ισορρόπησε το ματς και ευτύχησε να ισοφαρίσει στο 10' με κεφαλιά του Σανκαρέ έπειτα από όμορφη εκτέλεση φάουλ του Ρόλε. Είχε ακόμη μια καλή στιγμή με τον Ντε Μπλάσις στο πρώτο μέρος, ενώ η μεγάλη ευκαιρία για τους Αρκάδες ήρθε στο 86', όταν ο Μπαντιμπανγκά έκανε το γύρισμα στην περιοχή, ο Μπαράλες έκανε το πλασέ, αλλά η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι. Δεν απείλησε ουσιαστικά η Ροβανιέμι, πέρα από κάποια ακίνδυνα μακρινά σουτ.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΕΛΛΑΔΑ): Μπορεί να στερείται αγωνιστικού ρυθμού, καθώς βρίσκεται ακόμη σε στάδιο προετοιμασίας, ωστόσο ο Αστέρας Τρίπολης έδειξε την προηγούμενη εβδομάδα στη Φινλανδία ότι είναι ανώτερος απ' τη Ροβανιέμι. Οι Αρκάδες κατόρθωσαν να κρύψουν το μοναδικό μειονέκτημα τους κόντρα στους Φινλανδούς, το γεγονός δηλαδή ότι έχουν παίξει ήδη 20 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα τους και απέσπασαν το πολύτιμο εκτός έδρας 1-1, το οποίο ενδεχομένως να μην είναι απόλυτα δίκαιο. Αν μια ομάδα έπρεπε να κερδίσει, αυτή ήταν ο Αστέρας, που είχε και δοκάρι στο 86' με τον Μπαράλες.

"Έπρεπε να κερδίσουμε για να κάνουμε τις ζωές μας πιο εύκολες στον επαναληπτικό", είπε ο Στάικος Βεργέτης μετά το φινάλε της αναμέτρησης και είχε δίκιο, διότι η ομάδα του είχε μεγάλη ευκαιρία να "καθαρίσει" την πρόκριση. Συνεχίζει να έχει το προβάδισμα, ωστόσο η Ροβανιέμι είναι ομάδα που σκοράρει, στοιχείο που την καθιστά επικίνδυνη. "Οι παίκτες μας ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Περιμένω τις δύο ομάδες στην αρχή να προσπαθήσουν να δεχτούν τις λιγότερες δυνατές φάσεις στην εστία τους. Δηλαδή, θα είναι προσεκτικές αμυντικά. Και βέβαια, να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες τους", επεσήμανε ο Έλληνας κόουτς ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Σε ό,τι αφορά την αποστολή, σ' αυτή βρίσκονται και οι Κουρμπέλης και Σανκαρέ, που αποτέλεσαν τα δύο μεγάλα ερωτηματικά για τον Βεργέτη. Ο Έλληνας μεσοαμυντικός κατά πάσα πιθανότητα θα είναι σε θέση να αγωνιστεί, ενώ η κατάσταση του Σενεγαλέζου θα ξεκαθαρίσει μέχρι σήμερα το μεσημέρι. Στην αποστολή συμμετέχει και ο νεοαποκτηθείς μέσος Τορμένα, που δεν είχε ταξιδέψει στη Φινλανδία. 

Οι "εκλεκτοί" του Βεργέτη είναι οι: Μπαντής, Θεοδωρόπουλος, Λούι, Κιτοκό, Παντελιάδης, Σανκαρέ, Γκόιαν, Κουρμπέλης, Τορμένα, Μουνάφο, Ζησόπουλος, Τσοκάνης, Ουσέρο, Μάσα, Μπαντιμπανγκά, Νίκο Φερνάντεθ, Ντε Μπλάσις, Ρόλε, Μπαράλες, Μπακασέτας.

Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας 1-1 για τον Αστέρα Τρίπολης κόντρα στη Ροβανιέμι.

Στατιστικό: 6/7 G/G μετράει ο Αστέρας Τρίπολης στην Ευρώπη ανεξαρτήτως έδρας.

Αμφίβολοι (2): Θα γίνει εκτίμηση για την κατάσταση των Κουρμπέλη (ΜΕ 1/0) και Σανκαρέ (ΑΜ 1/0).

Απουσίες (0): Πλήρης η αποστολή.

Πιθανή ενδεκάδα 4-2-3-1: Μπαντής - Παντελιάδης, Γκοϊάν, Σανκαρέ (Ζησόπουλος), Λούι - Κουρμπέλης (Μουνάφο), Ουσέρο - Μπακασέτας, Ρόλε, Ντε Μπλάσις - Μπαράλες.
*Αήττητη στα τελευταία 7 παιχνίδια ανεξαρτήτως έδρας η Ροβανιέμι (4-3-0) για όλες τις διοργανώσεις. Σκόραρε σε όλα τα ματς.

ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ (ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ): Ούσα ευρωπαϊκά άπειρη και όχι κάτι φοβερό ως ομάδα, η Ροβανιέμι θα πρέπει να αισθάνεται τυχερή για το 1-1 του πρώτου αγώνα με τον Αστέρα. Το σκορ δίνει ένα σχετικό προβάδισμα στους Αρκάδες, ωστόσο δεν αποκλείσει τους Φινλανδούς, οι οποίοι σε περίπτωση που οι δύο ομάδες ξεκινούσαν απ' την ίδια αφετηρία και όχι με 20 επίσημα ματς διαφοράς, θα αποτελούσε πολύ εύκολη λεία για την ελληνική ομάδα.

Προφανώς και δεν τίθεται θέμα σύγκρισης της ποιότητας των δύο συνόλων, καθώς η Ροβανιέμι στηρίζεται κυρίως στην ομαδική δουλειά, στις στημένες φάσεις και στις μονομαχίες, ενώ ο Αστέρας διαθέτει μονάδες που μπορούν να πάρουν μόνοι τους ένα ματς. Ένας σχετικός προβληματισμός για τους Αρκάδες είναι το γεγονός ότι πετυχαίνει τον αντίπαλο στην καλύτερη φόρμα της μέχρι τώρα σεζόν του. Οι Φινλανδοί "τρέχουν" αήττητο σερί 7 αγώνων για όλες τις διοργανώσεις, σκόραραν σε όλους, ενώ κράτησαν ανέπαφη την εστία τους σε τρεις εξ' αυτών.

Ο κόουτς της Ροβανιέμι, Γιούχα Μάλινεν, παραδέχτηκε ότι η ομάδα του πέρασε δύσκολες στιγμές στο πρώτο ματς: "Ο Αστέρας είναι πολύ καλή ομάδα, ασφαλώς εμείς είμαστε μικρότερη, με λιγότερα χρήματα, προσαρμοσμένοι στην φινλανδική λίγκα. Εκπλαγήκαμε από την τεχνική του Ντε Μπλάσις και του Ρόλε. Τους αρέσει να κρατούν την μπάλα και μας δυσκόλεψαν αρκετά στην άμυνα. Το ίδιο και ο Μπακασέτας. Ζήσαμε τρομερά δύσκολες στιγμές. Αλλά το τελικό αποτέλεσμα ήταν σχετικά καλό. Ημασταν κι εμείς αρκετά καλοί, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο".

Ερωτηθείς για το θερμό κλίμα της Τρίπολης και αν θα επηρεάσει τους παίκτες του, ο κόουτς επεσήμανε: "Σίγουρα. Θα αντέξουμε στο πρώτο ημίχρονο. Αλλά εύχομαι στο δεύτερο ο καιρός να είναι όπως στη Φινλανδία". Επιστρέφουν οι Άλισον (ΑΜ 5/0) και Πέουρα (ΑΜ 9/0).

Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας σπουδαία επικράτηση για τη Ροβανιέμι με 4-2 επί της Μάριεχαμν στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Φινλανδίας.

Στατιστικό: 16/20 Under 2,5 μετράει στο πρωτάθλημα η Ροβανιέμι ανεξαρτήτως έδρας. Μετράει επίσης 15/20 NG.

Απουσίες (2): Τραυματίες οι Σακσέλα (ΜΕ 1/0) και Πένανεν (ΜΕ 7/2).

Πιθανή ενδεκάδα 4-5-1: Σάλγκρεν - Λαχντενμάκι, Όμπιλορ, Μάχαβα, Σάξμαν - Όκονεν, Μακίταλο, Οταρού, Ρόιχα, Γκέι - Κόκο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Προγνωστικά για το στοίχημα & προβλέψεις Πέμπτη 29-03-18

Μεταγραφική βόμβα από τον Ολυμπιακό (photos)

Σε αυτό το Euro παίζεται μεγάλη… μπάλα (Video-Gallery)